Morgan Johansson (S): Biståndsstopp var tom symbolpolitik

BISTÅND. Regeringens paus av utvecklingsbiståndet till de palestinska områdena var ”tom symbolpolitik”. Det skriver Morgan Johansson (S), utrikespolitisk talesperson, till TT efter att biståndsmyndigheten Sida slagit fast att inga svenska pengar gått till Hamaskopplade organisationer.

”Fortsatt stopp för biståndet skulle bara spela Hamas i händerna, eftersom det skulle innebära att de demokratiska krafterna i det palestinska samhället försvagas”, fortsätter Johansson (S).

Biståndsminister Johan Forssell (M) skriver att regeringen nu noggrant ska analysera och utvärdera Sidas rapport.

-Pettersson konstaterar att Morgan Johansson (S) är dum på riktigt. Sida granskar sig själva och konstaterar att Sida inte gör några fel och det tror Morgan på.

Hamas är en terrororganisation som styr Gaza och alla pengar som hamnar i Gaza kommer helt eller delvis hamna i Hamas händer i form av skatter, provisioner och ”frivilligt” beskydd. Hur tror Morgan att Hamas byggt 50 mil armerade terrortunnlar, köpt material till tusentals raketer byggt upp lager av mat, bränsle m.m. som de lagrar i tunnlarna?

Palestina är Hamas i Gaza och de sitter på alla viktiga poster. Deras högsta ledare är miljardärer och lever i Qatar. Pengarna kommer inte från försäljning av grönsaker på torget Morgan.

”Fortsatt stopp för biståndet skulle bara spela Hamas i händerna, eftersom det skulle innebära att de demokratiska krafterna i det palestinska samhället försvagas”, skriver Morgan Johansson (S). Vilka demokratiska krafter?

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Morgan Johansson (S): Biståndsstopp var tom symbolpolitik

  1. Morgan Johansson är en politiker som lever i S-bubbla fritt svävande i en socialdemokratisk-dröm! Morgan Johansson har ingen kontakt med verkligheten!
    Pengarna kommer in med 200 000 kr per månad från riks-dagslönen OCH avgångsvederlag från minsterlönen utan påtagliga krav. MJ kan med erfarenheterna från att han varit ledarskribent på den numera insomnade socialdemokratiska tidningen Arbetet i Malmö omskriva tanke-idéer till halvsanningar och lögner på liknade vis som chefs-lögnaren (Anders Lindberg ) i Aftonbladet.

    https://www.tfkriminalvard.se/kronikor/om-det-har-tjafset-med-morgan-johansson/

  2. Morgan Johansson måste vara det största stolpskott som någonsin suttit i en regering. Att en minister kan sitta under två perioder och inte får något vettigt gjort torde vara ett tecken på att det saknas något inom Socialdemokratin. I svår konkurrens med Damberg och Strandhäll så ”vinner” nog Morgan.

  3. Socialdemokraterna är duktiga på egna utredningar. Man hittade ingen infiltration i Botkyrka heller efter några dagars ”utredning”.

    43
  4. ”BISTÅND. Regeringens paus av utvecklingsbiståndet till de palestinska områdena var ”tom symbolpolitik”. Det skriver Morgan Johansson (S), utrikespolitisk talesperson, till TT efter att biståndsmyndigheten Sida slagit fast att inga svenska pengar gått till Hamas kopplade organisationer.”

    En mycket märklig slutsats av både SIDA och Morgan Johansson. För de som har tålamod att se videon nedan kommer att få en del svar på hur biståndet fungerar i mellanöstern. Man får även en inblick i hur korrumperat FN är.

    21
  5. Hört på Sida: ”Nu ska vi se, ingen av mottagarna heter Hamas, så allt är genomlyst”.

    Man kan ju undra över varför västvärlden ska hålla 5 miljoner araber i området med mat, bränsle och socialbidrag i årtionde efter årtionde samtidigt som den rika delen av arabvälden skinnar oss i väst genom överpriser på råolja. Låt araberna ta hand om sina bröder.

    52
    • Islamister roffar alla pengar de får tag i och köper vapen !

      Vanliga muslimer begår massiv korruption då de anförtror pengar !

      Summan blir alltså att mohammedanska länder inte får bistånd förrän de visat att de klarar att ta ansvar och utvecklas !

KommenteraAvbryt svar