Slovakien stoppar militärt stöd till Ukraina

UTRIKES. Slovakiens nytillträdda regering stoppar det militära stödet till Ukraina, säger den ryssvänlige premiärministern Robert Fico enligt AFP.

Robert Fico

Beskedet är i linje med de vallöften som Fico gav. Enligt premiärministern ska Ukraina fortsatt få humanitärt stöd från Slovakien.

Robert Fico har beskrivits som en prorysk politiker och har liknats vid Ungerns premiärminister Viktor Orbán.

Under valrörelsen lovade han att drastiskt strypa stödet till Kiev och dagen efter valet sade han att hans land har ”större problem” än Ukraina.

Partiet Smer anses ha omstöpts till ett populistparti med socialdemokratiska inslag under Ficos ledning.

-Pettersson säger att Slovakiens stopp av militärt stöd till Ukraina har ingen praktisk betydelse. Slovakien har inget att leverera men moraliskt är det inte bra.

Slovakien är medlem i EU och Nato

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Slovakien stoppar militärt stöd till Ukraina

    • ja det verkar inte lämpligt ? Slovakien gränsar ju till Ukraina och det är väldigt viktigt att man står på rätt sida närkriget tar slut !! det är stränga stad att stå på förlorarna sida !!
      det bästa är för Slovakien att dra den typen av beslut i regeringen långbänk tills det är klart viken sida man bör aligera dig med?

KommenteraAvbryt svar