Hussein Ali väljer det irakiska fotbollslandslaget före det svenska

INVANDRING. Hussein Ali, 21, är född och uppvuxen i Malmö och duktig på att spela fotboll. Han känner sig mer som irakier än svensk och föredrar att spela i det irakiska landslaget före det svenska, rapporterar Fotbollskanalen.

Hussein Ali

Hussein Ali har gjort U21-landskamper för Sverige. Men det blir inga A-landskamper för Blågult.
Ali har bestämt sig för Irak. Man måste följa sitt hjärta, säger han.

Förra året lämnade svenske U21-landslagsmannen Hussein Ali Örebro SK för nederländska Heerenveen. Under sin första säsong i Nederländerna fick han sparsamt med speltid, men nu verkar det vara på väg att lossna för 21-åringen. I inledningen har han startat de tre första matcherna och möjligen är högerbacken på väg mot ett genombrott.

Samtidigt kan svenska A-landslaget glömma bort Ali. Han har nämligen bestämt sig för att representera Irak i fortsättningen.

  • Jag vill bli ett exempel, säger han till lokaltidningen Leeuwarder Courant.
  • Man måste följa sitt hjärta och tänka stort.

Hussein sitter på ett kontrakt till 2025 med Heerenveen, men inget säger att han platsar i ett svenskt a-landslag.

-Pettersson hoppas irakiern Hussein Ali följer sitt hjärta och även säger upp sitt svenska medborgarskap. Lojaliteten finns inte där han är född och uppvuxen utan i Irak, 350 mil söderut fågelvägen. Ali vill dessutom bli ett exempel för andra. Det är bra, hoppas han lockar många araber att flytta från Sverige.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Hussein Ali väljer det irakiska fotbollslandslaget före det svenska

  1. det mestlämpliga är väl att skicka fram en jude för att skaka hand med honom! då kommer han att försvinna nästa gång han semestrat i hemlandet

  2. Så nederländarna tränar upp honom så han kan vinna åt Irak? Jag har aldrig begripit den där landslagslogiken. Han spelar i Nederländerna mest hela tiden utom ibland då han spelar för Irak? Varför spelar han inte i Irak hela tiden om hans hjärta är där?

    41
    1
  3. Jag tänker inte gnälla på honom. Detta kan leda till att han flyttar till Irak och bara kommer på besök. Om så blir fallet så får väl gratulera till lyckad återvandring. Vad vi behöver är faktiskt att folk frivilligt återvandrar och bygger upp sina hemländer, uppdaterar den lokala kulturen till något lämpligt för det här århundradet. Vi får väl se hur det går.

    30
    1
  4. Det är bra att han anpassar sig för den tid när vi får politiker som står upp för Sverige och svenskarna och ordnar returresa för invällarna och deras avkomma.

    29
    1
  5. Ingen som kommer att sakna dig.
    Du vet väl att du får mer för pengarna i Irak än i Sverige.
    Varför flyttar du inte hem till de land du inte är född i och säger upp ditt svenska medborgarskap, om nu du inte gillar Sverige?
    Sedan undrar jag om alla svenska elitidrottare själva får välja vilket land de vill tävla för.
    Borde inte tävlandet vara kopplat till medborgarskapet?

    33
    1
  6. ja det säger vems sida han står på ? knappast nationalstaten utan mer på dessa dogmatiska religioner ! knappast lämpligt att ha i Sverige det är ju självklart att det är en jihadist det är frågan om

    31
    1

KommenteraAvbryt svar