Förläng preskriptionstiden på asylbeslut

IN- & ÅTERVANDRING. Migrationsverket har i många år haft problem med långa handläggninstider, ineffektivitet, dåliga språkkunskaper i svenska och rasism bland anställda. I februari meddelade regeringen att den tidigare generaldirektören Mikael Ribbenvik inte skulle få förlängt förordnande och att han skulle sluta den sista maj i år efter 24 år på myndigheten. Den 18 september börjar Maria Mindhammar som ny generaldirektör har migrationsminister Maria Malmer Stenergard meddelat.

Maria Mindhammar får lite att ta tag när Migrationsverket ska förverkliga regeringens politik som beslutats av riksdagen med färre migranter och ökande återvandring.

-Pettersson säger att det bästa är att stoppa folk vid gränsen och hänvisa till första säkra asylland. Ett annat sätt är att ändra preskriptionstid på asylbeslut. Idag är den fyra år.

Idag kommer var fjärde asylansökan från någon som redan fått sin sak prövad genom alla instanser och fått avslag. Detta går för att preskriptionstid är så kort, stoppa preskribitionstiden tills den asylsökande återvänt hem, sedan ska den ändras till tio år eller längre. Då försvinner 25 procent av Migrationsverkets arbetsbörda som i stället kan användas till återvandring eller att korta handläggningstider för arbetstillstånd från idag 3-4-5 månader eller mer till rimliga 1-2 veckor.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Förläng preskriptionstiden på asylbeslut

  1. Vem kom ens på idén om preskribtionstid? Enda rimliga vore i så fall om något händer i den avvisades land. Att inte lämna Sverige borde med automatik stoppa möjligheten att någonsin få put och bidragsjackpot.

  2. Varför är Vänsterpartiet och Miljöpartiet och vänstervridna i allmänhet så angelägna om att förstöra Sverige .
    Har Haggan Maggan i någon intervju förklarat varför det är så viktigt att fylla Sverige med arbetsoförmögna och analfabeter .
    En fd sosse i mitt hus påstår att det beror på att de är lättast att muta med bidrag .
    Så att rösterna hamnar rätt .
    Jag tackar högre makter för valresultatet förra året .

    17
  3. Det är väl läge att börja med att alla personer som kommer till landet utan godkända identifikationsdokument skall lämna fingeravtryck, ögoniris, ansiktsigenkänning och DNA-analys. Det skulle ju underlätta för inblandade myndigheter. Det måste bli ett slut på myglet med tillfälliga personnummer.

    25
  4. Kan man misstänka att MV med medlöpare är anställda för att se till att vi beviljar minst 100k UT årligen…. menar hur skulle vi annars kunna hitta spetskompetenser till sjukvården, högskolorna osv….. svårt…. ja om man inte erbjuder pigga pensionärer jobb i stället för dessa hittepåjobb….

    14
  5. Rufus du undrar vad migrationsverket producerar .
    Se dig om .
    Tillsammans med sossarna har de producerat ett otryggt land för alla Svenskar.
    Skitpensioner för alla Svenskar.
    Tur att vi fått en ny Regering som rättar till ALLT sossar och myndighetsaktivisterna på migrationsverket ställt till ned .

    37
  6. Ett avslag ska vara permanent till personen lämnat landet permanent. Om den söker asyl igen ska den kunna bevisa att den inte levt i Sverige i minst 10 år.

    32
    1
  7. Det byråkratiska klägget har hunnit breda ut sig i omfattning och gjort stor skada i Sverige. Regeringen måste göra upp en detaljplan för varje del, som måste lagas innan misären helt kopplat greppet om landet. Lägg ned alla myndigheter, som bara skapar mer jobb för myndigheter utan praktisk nytta för Sverige

    27
  8. Om var och en av oss som röstar på SD värvar en eller två nya röster, så kommer SD att få egen majoritet i riksdagen!
    Sen skall dom återinföra ”70-regeln” som tidigare fanns med i deras partiprogram.
    Då kan vi kanske börja få lite ordning på Sverige igen!

    49
    1

KommenteraAvbryt svar