Elsa Widding 114. Beror den globala uppvärmningen enbart på människan?

JOURNALISTIK & POLITIK. Elsa Widding är energiexpert med flera ledande befattningar bakom sig i stora energibolag. Hon verkade bl.a. som expert i Regeringskansliet med ansvar för Vattenfall under den förra borgerliga regeringen. Idag är Elsa Widding partilös efter att ha lämnat Sverigedemokraterna.

Elsa Widding Bild: Klimatupplysningen

Om Elsa Widding på bloggen…

Elsa Widding 112. Vi påverkar klimatet men var finns krisen?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Elsa Widding 114. Beror den globala uppvärmningen enbart på människan?

  1. ”Beror den globala uppvärmningen enbart på människan?”

    Ja, ”den globala uppvärmningen” beror enbart på människan. Den beror på att anställda inom de meteorologiska tjänsterna ”korrigerat” data från förr. Förutom återgången efter den lilla istiden så har man regelmässigt skruvat ner tidigare mätningar. Jag läste för några år sedan om en professor vid ett amerikansk universitet som skickade ut sina studenter för att kontrollera NOAA:s mätstationer. Det visade sig bland annat att NOAA hade justerat upp temperaturen för mätstationer som höll måttet då mätstationer som inte höll måttet visat högre temperaturer. En mätstation som var placerad på en gräsmatta med långt avstånd till vägar och byggnader (som det ska vara) hade fått sina mätvärden ”korrigerade” då en mätstation på en asfalterad yta några meter från en byggnad visade högre temperaturer. Ingen ska få mig att tro att detta var ett misstag.

  2. I SVT, TV4, SR, DN, SvD, Expressen, Aftonbladet och mängder av andra MSM påstods det att juni 2023 var den varmaste junimånaden någonsin. Detta var inte sant utan en klar lögn.
    Från 1979 finns det satelliter som mäter den lägre Jordatmosfären över hela Jordens yta. Jämfört med medeltemperaturen för tidsperioden 1991 t.o.m. 2020 så var juni 2023 +0,38 grader C medan juni 1998 var +0,44 grader C. Juni 2023 var alltså 0,06 grader C kallare än juni 1998.
    Alla dessa MSM far alltså med osanning när de påstår att juni 2023 var den varmaste.
    På 1930-talet var nätet av väderstationer glest i stora delar av världen, men i USA där nätet redan då var välutbyggt var 1930-talet det varmaste årtiondet hittills sedan organiserade mätningar i större omfattning påbörjades.

    36
      • Nej, Ryssland hjälper de östra regionerna mot de krigslystna Kievtrupperna.
        Direkt efter statskuppen i Kiev 2014 blev de östra rysktalande regionerna anfallna av Kievtrupperna, och det ukrainska inbördeskriget var igång.
        Efter 8 års krigande och 14000 döda bad de östra regionerna Ryssland om hjälp att skydda sig mot Kievtrupperna i februari 2022.

        12
        6
  3. Elsa Widding är ljuset i mörkret (klimat debatten).
    Förr hade vi en öppen debatt i direkt sändning mellan olika meningsmotståndare…….. men numera är det helt omöjligt på grund av det påhittade ordet
    ”falsk balans”.
    Översatt till svenska…….. rädslan för att fel ”vetenskap” ska gå segrande därifrån.
    Elsa har helt rätt i sak…. vetenskapen är ingen fullständig sanning utan en process som är i ständig förändring.

    Vi har både varm och kall växthusgas som balanseras för att skydda mänskligheten.
    78% av atmosfären består av den livsviktiga kväven…….som man ironiskt nog kallar för skadlig för klimatet.

    När det gäller koldioxiden betydelse för människor så bör man även ta hänsyn till
    ” den balanserade kemiska ekvationen för fotosyntes”
    Skulle koldioxiden ökas från dagens 400 ppm till 640 ppm så skulle grönsakernas mineraler och vitaminer öka med ca 50%.
    Kolets inverkan på växtligheten är livsviktig.

    Fysiken har fyra grundläggande principer (Termodynamikens huvudsatser).

    45
  4. Grejen är ju den att den globala uppvärmningen ej existerar. När man ska redovisa avvikelser i statistiken måste man ju utgå ifrån ett stabilt medelvärde som tagits fram under långa observationstider. Men det omtalade 1,5 graders-scenariot har en utgångspunkt från en rejäl dip i kurvan. Denna dip motsvarar c:a 3 grader kallare än det stabila medelvärdet. Om sen den så fruktade uppvärmningen går från -3 och 1,5 grader upp, så innebär det ju att vi fortfarande ligger på 1.5 grader under det stabila medelvärdet. Vi behöver således värma upp oss ytterligare 1,5 grader för att bli någorlunda normala igen.
    Undrar om det inte var Elsa själv som antydde detta i något avsnitt ?

    31
    • Centurion
      Eftersom Jordens rotationshastighet har en periodtid kring 60 år och rotationens acceleration och retardation påverkar de stora havsströmmarna i Stilla havet, Indiska oceanen och Atlanten. Strömningsriktningarna påverkar temperaturfördelningen över Jorden.
      Enligt samplingsteoremet så skall man sampla över minst två hela perioder, vilket i detta fall betyder att medelvärdesbildningen för den lägre atmosfärens temperatur alltid skall ske under minst 120 år för att alla felkällor skall undvikas. Nu finns det tillförlitliga satellitmätningar endast för de senaste drygt 44 åren, så man får hålla till godo med denna kortare samplingstid vilket medför vissa systematiska fel.

      SMHI använder ännu kortare samplingstider, 30 år, vilket naturligtvis medför större systematiska fel.

  5. Klimatupplysningen.se‘s huvudredaktör, professor Ingemar Nordin (vars forskning inriktar sig på vetenskapsteori o. teknikfilosofi), skriver:
    “Jag har samlat några bra inlägg från Jessica Stegrud och Elsa Widding.
    Det första från Jessica är från riksdagsdebatten inför beslutet 2/7 om ett ändrat klimatmål. Hon sammanfattar läget utmärkt.“
    Det andra inlägget är:
    “en intervju med Elsa om hennes senaste bok, “Sunt förnuft“ om energi och klimat. Elsa Widding visar tydligt under intervjun hur dåligt med trovärdiga exempel det finns som stödjer påståendet om en pågående klimat katastrof. Intervjun är mycket innehållsrik och alls ej konspiratorisk utan faktabaserad.“
    https://klimatupplysningen.se/jessica-och-elsa/

    39
  6. Vi i väst har förstått, att vi måste begränsa bilåkandet och att kolkraftverk t ex skadar miljon .
    Så långt har man inte kommit i f d uländer som glada över att även de får köra bensinbilar kör för fullt och dessutom använder kol och andra smutsiga energikällor.

    18
    22

KommenteraAvbryt svar