Rysk ubåtskapten mördad på joggingtur

UKRAINA. Ubåtskaptenen Stanislav Rzjitskij var ute på en löptur i staden Krasnodar i södra Ryssland på måndagen – när han plötsligt sköts till döds. Enligt ryska utredare har en man gripits i samband med mordet. Den misstänkte är Serhiy Denysenko, en 64-årig man från den ukrainska staden Sumy, skriver BBC.

Stanislav Rzjitskij

Enligt flera ryska nyhetskanaler på chattjänsten Telegram var Denysenko tidigare ordförande för Ukrainas karateförbund, och hade tillgång till en pistol med ljuddämpare som tros ha använts i attacken. Rzjitskij sköts i ryggen och i bröstet i en park nära Krasnodars Olympiska sportcenter, skriver den ryska tidningen Kommersant.

Enligt Baza, en Telegramkanal med nära band till ryska polisen, misstänker utredningen att mördaren spårat ubåtskaptenens löpningar genom hans löpapp. ”Mördaren planerade mordet så noggrant att attacken inte fastnade på någon övervakningskamera”, skriver ryska Tsargrad. Rzjitskij sprang alltid samma runda, vilket registrerades på hans mobiltelefon genom Strava, ett digitalt verktyg där användare dels kan se sin egen hastighet och rutt, men även följa vänner och bekantas träning. Enligt BBC, som hittat ubåtskaptenens publika profil på appen, kunde man där se att han ofta sprang i området han mördades i. BBC skriver även att man gjort en ansiktsigenkänningsanalys av profilbilden, där man kunde bekräfta att den tillhörde Rzjitskij.

Stanislav Rzjitskij var befälhavare på ubåten Krasnodar och har i ukrainsk media bland annat pekats ut som ansvarig för en missilattack på staden Vinnytsia i Ukraina i juli i fjol, som tog livet av 28 personer, däribland tre barn.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Rysk ubåtskapten mördad på joggingtur

  1. Rzjitski mördades inte han var en kombatant och därmed likviderades.
    Hans offer togs inte av daga utan mördades i sina sängar, män, kvinnor och barn.

    27
    3

KommenteraAvbryt svar