Sossarna, citaten och verkligheten

Socialdemokraterna byggde det svenska folkhemmet, om det råder ingen tvekan. Lika tveklöst är att Socialdemokraterna sett till att riva samma folkhem. Makten framför allt och ett antal citat leder oss fram till varför.

Hjalmar Branting, Per Albin Hansson, Tage Erlander. Tre klassiska partiledare för Socialdemokraterna som förmodligen vrider sig i sina gravar när de sett ur sentida efterträdare behandlat vårt land. Jag hoppar några år, fram till 1999 då Göran Persson satt som partiledare för S.

1999 inledde Socialdemokraternas kristna gren ett projekt tillsammans med Sveriges Muslimska Råd. Ur dokumentet Delaktighet, identitet & integration hämtas dessa citat:

  • Vad gäller frågor som rör skolan och daghem är det viktigt att samtalet nu går vidare så att socialdemokratins tveksamhet till friskolor inte färgar av sig på frågan om hur muslimerna väljer att hantera sin integration och identitet.
  • En del frågor är värda att lyfta fram, där det fortfarande saknas självklara lösningar. T.ex. moskébyggen, skolor, halal-slakt…muslimska helgdagar, ledighet vid fredagsbön…Förutsättningarna att driva dessa frågor är att religionsfrihet för alla finns garanterad i Sveriges grundlag.
  • Vi har noterat med oro det låga valdeltagandet bland invandrare i kommunalvalen och den sjunkande trenden. Vi vände oss till Broderskapsrörelsen för att öka invandrarnas delaktighet i politiken.
  • En viss förbättring på det politiska livet kan noteras genom att flera muslimer har fått förtroendeposter på kommunal nivå och vi hoppas att få ännu fler på riksdagsnivå efter nästa val.
  • Vi är idag rikare på mångkulturella erfarenheter och hoppas att dialog och samverkan mellan muslimerna och Socialdemokraterna fortsätter i samma takt.

Då hade SMR redan haft kontakt med Socialdemokraterna och under Ingvar Carlssons tid som partiledare, skrevs detta i ett brev 1994:

  • Våra religiösa ledare har uppmanat alla deltagare i Fredagsbön att gå till vallokalerna den 18 september och rösta, de har meddelat att det finns inte något som hindrar muslimerna från att ge sina röster till socialdemokraterna som i tal och skrift försvarar de svaga i samhället.
  • Med förhoppning om en fortsatt dialog och samarbete mellan Sveriges Muslimska Råd och dess lokala föreningar och Socialdemokraterna.

Ett hopp till åren med Mona Sahlin som bl.a. uttryckte följande under åren som partiledare och minister:

  • Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet.
  • Svenskarna måste integreras i det nya Sverige, det gamla Sverige kommer inte tillbaka.
  • Sverige är det land i Europa som tar emot flest flyktingar. Det har vi gjort med högt huvud trots att problemen varit stora…

Nu har Socialdemokraterna under Magdalena Andersson tagit fram en grupp som ska forma en ny politik fram till valet 2026 och i den är man tydlig.

  • Den ekonomiska, etniska och språkliga segregationen behöver brytas på en strukturell nivå vilket kräver att befolkningen blandas. Samhället kommer behöva genomföra insatser vi tidigare inte gjort, i en skala vi tidigare inte sett.

Kan det bli tydligare än så? Från Mona Sahlins ”Svenskarna måste integreras i det nya Sverige” till riksdagsledamoten Lawen Redars ”insatser vi tidigare inte gjort” är steget inte särskilt långt.

I socialdemokratiskt styrda Stockholm har man byggt en bro mellan det brottsutsatta Rinkeby och det trygga Stora Ursvik. Allt i integrationens namn. I det tillika socialdemokratiskt styrda Sandviken bussas nu svenska elever från det trygga Västanbyn till skolan i kommunens utsatta område. Även detta som ett led i integrationens tecken.

Med Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Centerpartiet i en eventuellt kommande regering, vet vi vad vi har att vänta. Lawen Redar och hennes grupp har varit tydliga med det. ”Samhället kommer behöva genomföra insatser vi tidigare inte gjort, i en skala vi tidigare inte sett

14 thoughts on “Sossarna, citaten och verkligheten

  1. Att – som socialdemokraterna – medvetet skada och fördärva ett land är helt ofattbart! Man spottar på den befolkning som byggt upp landet, för sina märkliga politiska
    ”socialistiska” preferenser. Varför? Vilken sosse kom på detta vansinne? Troligtvis Palme (och kompani). För vad? Hade man fört ett folkets politik hade man (förmodligen) fortfarande suttit kvar vid makten. Nu har vi problem som är oöverstigliga och vänstern fortsätter att driva det politiska spelet på en ohållbar grund. Finns det inga sansade människor inom vänsterrörelsen?

    15
    • Sveriges väl och ve är av underordnad betydelse!!!

      För dagens (S) är det bara makten som gäller!

      Vilka andra jobb tror du Nivea, IQ, Ynkeman, Tant Brun, Boudini, Snigeln, ………. skulle klara av på den öppna marknaden. SAMHALL kan ju inte ta hand om allah.

      18
      1
  2. Det stora problemet var och fortfarande är att vänstern tror att man kan byta ut folk hur som helst, en människa mot en annan människa oavsett kompetens, erfarenhet eller förmåga. Att byta en välutbildad svensk mot en importerad analfabet är inga problem enligt vänstern, det kommer att gå som smort. Min erfarenhet är att de enda människorna man kan byta ut utan några problem är journalister, vissa politiker och politruker, dessa figurer ser inte verkligheten utan bara en önskad verklighet och resten gissar de sig till.

    26
  3. Olof Palme var den sista sossen som hade kunskap, bildning och kompetens! Dagens sossar är tyvärr alldeles för korrupta och saknar all kompetens!

    7
    11
    • Patrik ! Har du glömt vem som startade mångfalden i vårt land ? Efter Palme startade Sveriges nedgång så har det blivit värre och värre i vårt land.

      22
      1
      • SD har ju medverkat till mer ”import” än Palme gjorde under hela sin tid i riksdagen! Bara att kolla fakta!

        2
        13
  4. Moderaterna borde övertala Carl Bildt att bli nästa partiledare och därmed presumtiv statsminister efter valet 2026! Bildt kan inrikes och utrikespolitik och har stort globalt kontaktnät.

    4
    37
  5. Socialdemokrati kan indelas i två tidsperioder. Före Palme och efter Palme. Denna ”folkets Quisling”, såg till att omge sig med det värsta slödder, partiet kunde frambringa.
    De helt inkompetenta ättlingarna till dessa individer, ”utbildades” därefter till dagens socialdemokratiska politiker.
    Medan deras store hjälte, Palme, residerar på djävulens vänstra sida, förser sig nu dessa korrumperade landsförrädare, ogenerat av skattebetalarnas pengar.
    Notera att knappast någon i den socialdemokratiska partitoppen, är anställningsbar i den riktiga världen.
    Svenska folk: Öppna ögonen, tänk själv, tro inte de ständigt framrapade lögnerna!

    54
    1
  6. Socialdemokraternas tid är definitivt över.
    Dom saknar ledarskap och trovärdighet.
    Skulle dom dessutom dra in Vänsterpartiet kommunisterna i ett samarbete kommer alla lampor släckas.
    Dom sitter dessutom i knä på fackföreningsrörelsen som inte gjort annat än skämt ut sig på senare år… fackföreningsrörelsen är också ett överspelat kapitel definitivt.
    Deras politik är idag 2024 grumlig och svajig hit och dit.
    Personligen har jag aldrig röstat på detta parti som inte gjort annat levt på andra.

    63

KommenteraAvbryt svar