Palestinska myndighetens handlande leder till ytterligare terrorattack i Jerusalem – fyra döda och åtta skadade i yxattacken

ISRAEL/PALESTINA. Ännu en dödlig attack i Jerusalem då terrorister tog sig in i en synagoga och med bland annat yxor mördade fyra och skadade åtta andra, varav tre allvarligt och en kritiskt.

Klockan 07.00 imorse, tisdagen den 18 november, tog sig två palestinier beväpnade med yxor, knivar och en pistol in i en synagoga i Jerusalem. Attacken inleddes med yx- och knivhugg innan de också öppnade eld mot församlingen. Ungefär 30 personer fanns närvarande för morgonbönen.

This is what Hamas spokesman Mushir al-Masri posted after calling the attack in Jerusalem an "heroic act"
Hamas talesperson Mushir al-Masri twittrar efter attacken och kallar den ett hjältedåd

Polis anlände snabbt till platsen och sköt terroristerna.

Detta kommer efter veckor av palestinskt våld i bland annat Jerusalem. Det vi nu upplever är ett direkt resultat av den palestinska myndighetens uppmaningar till ökat våld mot judar och Israel. Detta är inte heller någon tillfällighet. Mahmoud Abbas har stora interna problem på Västbanken med strejker och korruptionsskandaler efter att han dels beslutat arrestera ett stort antal fackföreningsledare samt att hans släkting i radio kallat statstjänstemän för bland annat ”horsöner”. Det förekommer även uppgifter om korruption. Detta har nu lett till omfattande protester över i stort sett hela Västbanken. Mot denna bakgrund försöker Abbas styra uppmärksamheten mot något som förenar många – Israelhatet och judehatet.

Premiärminister Netanyahu sa nu på morgonen att ”this is the direct result of the incitement being led by Hamas and Abu Mazen [Mahmoud Abbas], incitement which the international community is irresponsibly ignoring. We will respond with a heavy hand to the brutal murder of Jews who came to pray and were met by reprehensible murderers.”

Vi har på Israelidag.se under de senaste veckorna skrivit om attackerna och uppviglingen till våld men tidigt imorse inträffade alltså den senaste attacken då två palestinier tog sig in i en synagoga i Har Nof i Jerusalem under morgonbönen och slaktade fyra israeler yxor och en pistol samt skadade åtta andra varav en kritiskt.

Jerusalem Post

Läs här om hur Mahmoud Abbas i ett brev hyllar terroristen Hijazi som sköt Yehuda Glick (bild på brevet finns i länk)

Igår, måndag, rapporterade vi om hur en palestinsk tjänstemän i PA TV sa hur ”Jerusalem behöver blod för att rena sig”

Palestinskt universitet som finansieras av FN och EU hyllar terrorattackerna

SVT:s felaktiga och oärliga nyhetsrapportering om terrorattacken i Jerusalem

Palestinska myndighetens säkerhetsstyrkor: ”Israel våldtar al-Aqsa”

-Pettersson undrar om utrikesminister Wallström med flera är nöjda med sitt bidrag till freden…

42 thoughts on “Palestinska myndighetens handlande leder till ytterligare terrorattack i Jerusalem – fyra döda och åtta skadade i yxattacken

  1. ”Talmuden (judarnas skrift) säger tyvärr att du och jag anses vara djur om vi inte är judar. israel är ett hittepåland som tvingats på oss. israeler är egnetligen utlänningar som kommit till palestina på det sätt som vi känner till.”

    Vilket fullständigt nonsens. ha ha ha

    Om man däremot byter ut lite, blir det korrekt.

    -Koranen (muslimernas skrift) säger tyvärr att du och jag anses vara djur om vi inte är muslimer. Palestina är ett hittepåland som tvingats på oss. Palestinier är egentligen utlänningar som kommit till palestina på det sätt som vi känner till.-

    De andra dödar inte för nån slags Allahdåre. De dödar för att de tvingas till det, för sin överlevnad.

  2. @Ali
    Vet inte riktigt vad du vill visa med dessa videos ?
    Är ditt budskap att visa hur ditt fega folkslag,skickar fram sina barn för att kasta sten ?
    I så fall inga direkta hjältedåd sett med mina ögon.
    Att sen dessa snorungar har byggt ”barrikader” av möbler och andra inventarier,är väl vanlig lekar i deras ålder.Dock sällan i en kyrka…..
    Även om jag som liten,lekte sådant i det fria,för att senare bli en riktig scout !Nu var och blir jag förstås,aldrig islamist !

    • Stenbock. även om du inte vill erkänna att det är riktigt provocerande av israel att skicka sina terrorirster på detta fega vis kan jag säga att miljontals muslimer provoceras rejält av det. Och det vet sionisterna.

  3. Det är den islamska läran som mördar skoningslöst. De andra dödar logiskt, och av konsekvens. ALDRIG religiöst. För detta är den sanne Gudens religioner. Inte islams beläte till hedendom och ockult avgudadyrkan.

  4. Ali. Det finns ingen som talar om skottlossning varken inne i Moskén eller ute på den inbyggda utegården. Istället talar man om en religiös dispyt, som väl mer handlar om ord och korancitat och citat ur Tora och andra religiösa skrifter. Man talar också om att det är Jordanien som försöker upprätthålla ordningen och att judar och muslimer respekterar varandras områden man får vistas på. Det var den fredligaste sändning jag sett från Al-Jaazera. Var kommer dina beskjutningar av muslimer in, Ali. Tyvärr för dig fanns väl inga där för att mörda, som i den judiska Synagogan. Religionsidioti har idag mördat 5 oskyldiga civila judar och skadat 8 för att terroristers blodstörst måste stillas, vilket är sanktionerat från Mahmed Abbas och andra muslimska kräk.

    • Olli. Jag har sett en hel del rapportering om israels brutala attacker. Så kom inte och påstå att det inte händer. Att ni på denna skräpblogg inte väljer att rapportera om det beror bara på att ni är öppet sionistiska och har en israelsk agenda. så enkelt är det

      • Och var har du sett detta? du som gömmer dig här i Sverige. Du försvarar frenetiskt alla illdåd som muslimer utför, och jag undrar om du inte också har idol bilder av IS på väggen där hemma ?

      • Tony IS=rael. Fattar du inte det?

        O var någonstans har jag försvarat något dåd?

        Kan du inte läsa? I det här fallet skrev jag i min första kommentar att det är tråkigt att vi har den här utvecklingen.

    • Talmuden (judarnas skrift) säger tyvärr att du och jag anses vara djur om vi inte är judar. israel är ett hittepåland som tvingats på oss. israeler är egnetligen utlänningar som kommit till palestina på det sätt som vi känner till.

  5. @Ali
    Om du behärskar engelska språket ser du att det var f ö r s t a gången sedan 1967,som Israel av förklarliga skäl stängde av platsen under e n
    dag ! Vidare fick alla över 30-åriga tillgång till den plats som du nämner ”deras heliga plats”….Men inte har väl detta att göra med,de nyheter som du påstår dig ha tagit del av ? Sådana notiser som du länkar till,finns det hundratals dagligen.Det skulle Petterssons blogg inte ha kapacitet att informera om !

    • Men ni känner väl till att israels beväpnade poliser nu stormat mosken och hela område vid flera tillfällen. Samtidigt har man rivit palsitnska hem, snott mer mark och börjat bygga nya illegala bosättning på palestinsk mark. ni känner till israels brott men vägrar avsiktlgit att visa svenskarna detta. israel är superrädd för sanningen

      • @ Ali
        Israel försvarar enbart sitt eget landområde…Plus de områden,som FN har beslutat skall demilitariseras,efter 6-dagars kriget…
        Felet är att ditt aggressiva folk,inte kan läsa vad som föreskrives i detta dokument.Hade hoppats att ”vårt” land,skulle ha reagerat på liknande sätt,mot de inkräktare som nu undergräver vårt kristna land…Men detta kan inte förväntas ske,med en förrädisk Kalle Anka-regering.

      • Men du ljuger ju avsiktligt Ali, för att bättra på ditt ursprungliga svaga koncept. Sånt som rena rama lögner, tänker jag fan i mig inte kommentera mer.
        Abbas borde hängas i närmaste lyktstolpe! Han är inte en bit bättre än dåren Arafat.

  6. Har också sett hur Ayatolla Khamenei (den moderate) har gått ut i tal och hurrat på palestinierna och om att de snart tagit Jerusalem. Ja, att judarna snart ska vara borta, inte fördrivas utan utplånas och Palestina befriat. Han talade också om att Iran har rätt till sitt kärnvapenprogram och att de redan har kapacitet att nå alla städer i Israel. Deras missiler är också så sofistikerade att de inte kan tas ned av Iron Dome.

    Det lät som om unga palestinier besegrade lätt israelerna i 50-dagars kriget. Muslimer har verkligen en egen tolkning av diverse händelser. Jag undrar om de inte lurar sig själva?

    • Är det inte märkligt då att israel inte vågat kriga mot iran? israel har i praktiken inte provat ett riktigt krig på länge. Jag tror inte att de är kapabla att klara sig när motparten är jämnare i styrka. Israel har bara satsat på de lätta grupperna hamas och några till. de har relativt lätta vapen.

      • @Ali
        Inget civiliserat folkslag,vill ge sig in i några angreppskrig..
        Det är enbart efterblivna islamska grupper,som tror på sitt paradis efter döden,som uppför sig på sådant sätt.
        Ett exempel ser du idag,i dina egna Sunnitiska IS-terrorister.
        Inte f-n trodde jag du var så naiv,att du tror på sagobokens 72 jungfruar ! 😉

      • Månsson. Jag tror på fred och rättvisa. Alla ledare som inte klarar av det brukar förgöra sig själva. Kolla på Hitler, Scharon, Saddam, Gaddafi, israel följer troligen deras spår i framtiden.

  7. @Ruben
    Jo Ruben såg att det bl.a. skrevs,att ”oskyldiga palestinier även utsatts för brott”…. Brukar avsluta dagen med en TV-titt på RT och Franc 24.I går kväll fanns ett större reportage om Alis vänner där nere.
    Vill inte påstå att dessa uppträdde som aporna i Zoo.Men det var inte mycket som skiljdes från dessas beteende vid ap-berget i Köpenhamn !

  8. Tråkigt med denna utveckling. Det som är solklart är att det var israel som började. De senaste 10 veckorna har beväpnade israeler skjutit på bedjande muslimer i Al-Aqsa mosken. Då nämnde denna sionistblogg inget om de israelska terroristerna.

    Det är återigen tråkigt att israel avsiktligt avvisat fred.

    • Har dem fredsförhandlat Ali ? Konstigt, det står inget om något sådant i de israeliska tidningarna. Kan du ta fram the Egyptien Gazette som skriver på engelska, eller Aina eller någon annan engelskspråkig dagstidning, som kan verifiera att muslimer som ber vid Al-Aqsa har blivit beskjutna. Vi har ingen som kan läsa arabiska här. Men den anledningen till utebliven publicering från vår sida har du tydligen inte tagit hänsyn till.. Är man terroristinfluerad verkar det som man tror att alla bör vara det.

      • Olli. varför hänvisar du till dessa tidningar? israels senaste våld i alaqsamosken har jag visat dig vidoesekvenser på. Och nätet är en öppen plats för alla. Så låtsas nu inte att dina kära sionister inte skjutit på palstinier i landets heligaste moske.

        Därför att dessa två tidningar är relativt sanningsenliga. Vilka producerar YouTubeklipp Ali? Är det inte oftast de som har
        utfört den blodiga handlingen? Inte sant Ali?/Olli

    • @Ali
      Vilken TV-kanal tittar du på ? Inte ens Al-Jeezira har visat sådana bilder,och kommentarer som du hänvisar till.
      Tyvärr begriper jag inte arabiska,så Iran och de N-Afrikanska kanaler som jag kan ta in,hjälper mig inte i detta fall !
      Har möjligen Gazaremsan en egen propagandakanal bortsett från SVT ? 😉

  9. om man inte i Israel kan freda sitt folk, mitt i stormens öga, hur ska vi då kunna den dag de lobotomerade islamisternas sovande celler vaknar i Sverige?
    Nu är det snart dags för mobilisering av folk, samhällsresurser och vapenkraft.
    Snacka går lätt, men att handla är viktigare! Sök samband!

    • Olle. Du måste förstå att palestinska uppror alltid har skapats av de extrema orättvisorna och det extrema våldet från israel.

      Känner du till att israel tvingar palestinier att riva sina egna hus med sina egna händer?
      Förstår du hur detta tar på psyket? ingen normal människa dödar bara för dödandets skull. Alla mördare är antingen onormala eller psykiskt instabila.

      • @Ali
        Har du sovit dåligt i natt ? Söker du inbilla Petterssons läsare, att Israel på rent skoj låter dina ”palestinier” riva sina hyddor med egna händer ? Du lyssnar eller tittar på helt fel nyhetskällor.På de TV-bilder jag sett hus rivas,rör det sig om fastigheter,som används av terrorgrupper och som vanliga mördare har anknytning till !
        Slutligen tycker du sådana våldshandlingar är erforderliga, som visas i detta reportage ? :
        http://www.bild.de/politik/ausland/jerusalem/fuenf-tote-bei-anschlag-auf-synagoge-in-jerusalem-38612812.bild.html

      • Månsson. Jag vet att det jag berättade låter för sjukt för att vara sant. Men det är 100 % sant. Läs på o titta på rätt TV-kanal. Och jag undrar hur du skulle må / reagera om någon skulle tvinga dig att riva ditt egna hus med dina egna händer.

        Sedan finns det tusentals hus som israel rivit med sina maskiner. läs på är du snäll

      • Men vet du varför man river arabernas hus? Det är för att någon i familjen på ett eller annat sätt attackerat israeler. Om man då river huset, kommer husets ägare att ha fullt upp med att bygga upp sitt hur och kan då inte pyssla med terror.

KommenteraAvbryt svar