Nye rikspolischefen skyddade brottslingar

INRIKES. Försäkringskassans internutredare kan inte längre avslöja brott och missförhållanden med hjälp av myndighetens mejlsystem. Ledningen har beslutat att radera miljontals mejl som skickats till och från de 13 000 medarbetarna.

Generaldirektör Dan Eliasson motiverar åtgärden med att man ska ha upptäckt att det råder ett osäkert rättsläge. – Det här är katastrofalt för den interna kontrollen och ett led i att minska våra möjligheter att granska cheferna på det sätt som vi tidigare gjort, säger medarbetare vid säkerhetsstaben.

Enligt vad Expressen erfar har den drastiska åtgärden redan orsakat problem för brottsbekämpningen.

Polisen ska nyligen ha kontaktat Försäkringskassan i ett känsligt ärende och begärt ut mejltrafik från en anställd som misstänks ha koppling till den organiserade brottsligheten.

– Svaret blev att vi inte kunde hjälpa till eftersom uppgifterna var raderade, säger en centralt placerad tjänsteman.

– Ledningens agerande är obegripligt. Först köper man in ett säkerhetssystem och ger oss i uppdrag att spara all trafik. Sedan, efter att vi granskat ett antal chefer, säger man plötsligt att loggandet av e-post bryter mot reglerna…

-Pettersson säger att detta säger en hel del om den nye rikspolischefen och f.d. generaldirektör på försökringskassan Dan Eliasson men det säger mer om den regering som utsett en sådan man till chef över Sveriges polisväsende…Knulla i Bangkok

2014-11-22_2142

15 thoughts on “Nye rikspolischefen skyddade brottslingar

  1. Ja herre gud, en pajas som rikspolischef? Endast i
    idiotlandet Sverige kan sådant förekomma, och det
    säger rätt mycket om det skämt som ska föreställa
    en regering??
    Om SD skulle komma till makten måste dom jobba
    för att införa tjänstemannaansvaret igen, så att vi
    åter igen kan få trovärdiga personer på ledande
    igen!
    Palme införde mycket idioti på sin tid, och den största
    idiotin var när han avskaffade tjänstemannaansvaret,
    och det har flitigt utnyttjats av dess utövare!

    • Det är sant Tony! Helvetet började med grundlagsändringen när man lagstiftade bort tjänstemännens ansvar,,,,,Jag tror inte ens idag att svenska folket insag hur detta förändrade samhället i negativ riktning……för evigt!

  2. Eposthantering på myndigheter styrs bland annat av tryckfrihetsförordningen, offentlighets- och sekretesslagen, förvaltningslagen och arkivlagen. Vår nye rikspolischef har således gjort sig skylldig till grundlagsbrott och borde därför minst pryglas eller steglas.

    • eller rådbråkning. Det verkar vara en riktig adrenalinkick!

      Förövrigt verkar denne makten och diktaturens hantlangare hamnat i fel stol. För den är väl inte elektrisk eller?

    • Om han saker för sig i Thailand, då avhåller man sig nog. Litet självbevarelsedrift har man väl. Förvisso är alla katter grå i mörkret. Men DE är både ful och ser extremt elak ut. Ser ut som om han skulle ge medalj till en sådan som Kapten Klänning.

KommenteraAvbryt svar