Ursula von der Leyen får fortsatt stöd

EU. Under EU-toppmötet i Bryssel ställde sig ledarna bakom Ursula von der Leyen som fortsatt ordförande i EU-kommissionen, det uppger källor med insyn för Financial Times.

Kaja Kallas, premiärminister i Estland, Ursula von der Leyen, ordförande för EU-kommissionen, och António Costa, tidigare premiärminister i Portugal. Foto: Christophe Ena, Dimitar Dilkoff, Ludovic Marin

Den italienska premiärministern Giorgia Meloni avstod från att rösta och Ungerns Viktor Orbán röstade emot.

Estlands premiärminister Kaja Kallas föreslås bli ny utrikeschef medan Portugals förre premiärminister António Costa utses till ny rådsordförande, uppger tidningen.

Även om en bred majoritet av EU-ledarna ställt sig bakom de tre namnen för EU:s toppjobb, så måste Ursula von der Leyen också godkännas som EU-kommissionens ordförande av EU-parlamentet. Mycket tyder på att en tuff omröstning väntar, preliminärt den 18 juli. Minst 361 av 720 ledamöter måste stötta henne.

På X grattar nu statsminister Ulf Kristersson Ursula von der Leyen för nomineringen.

Ursula har vad som krävs: beslutsamhet, respekterad och en stark moralisk kompass. Jag ser fram emot vårt fortsatta gynnsamma samarbete över de kommande åren, skriver Kristersson.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Ursula von der Leyen får fortsatt stöd

  1. Ursula (Urusla) von der Leyen är hårt lierad med globalisterna (WEF) och har inte Europas väl och ve för ögonen.
    Att hon blir ”vald” med fortsatt förtroende säger väl allt om de som har valt henne!!! Samma skrot och korn som vi får dras med i ytterligare femår.
    Den framgångsrika högervinden visade sig vara bara vara en lätt krusning på ytan.
    Europa är kört med den valda konstellationen – tyvärr!

  2. Vad jag förstår såg man till att högerpartierna hölls utanför processen. Därav avstod t.ex. Meloni. EUs demokratiska brister tydliggörs. Alla EU-medlemmar borde få en poängs avdrag i demokratiindex eftersom stora delar ev EU-apparaten är bortom demokratisk kontroll. Att medlemsländerna nominellt är demokratiska hjälper föga när allt mer makt flyttar till Bryssel.

  3. I folkomröstningen 1994 framställdes EU som en union som skulle stärka Europas länder utåt. Det blev Sovjet 2.0 som istället försvagat Europas stater och som pillar i varje liten intern fråga. Europas länder, inklusive Sverige, skulle klarat sig bättre utan Bryssel. EU och Ursula von der Leyen är som om Hitler och Stalin fått barn tillsammans. Skulle de levt i dag hade de rodnat av egen ofullkomlighet.

    31
    • Eu har stora brister men att jämföra med de envåldshärskande massmördarna Hitler och Stalin är bara löjligt.

      1
      4

KommenteraAvbryt svar