Philip Westh döms för mordet på Emilie Meng

BROTTSLIGHET. Philip Westh, 33, döms för mordet på 17-åriga Emilie Meng, skriver BT. Den danska tonårsflickan hittades brutalt mördad på julafton 2016.

Philip Patrick Westh

Emilie Meng försvann spårlöst en sommarnatt 2016 efter att ha hoppat av tåget i Korsør på Själland. Först på julafton samma år hittades hon, mördad och dumpad i en sjö.

Domstolen anser mannen, Philip Westh, också skyldig till ett överfall på en 15-årig flicka 2022 och till att ha för bort och våldtagit en 13-årig flicka förra våren.

Den bortförda flickan hittades av polisen hemma hos 33-åringen dagen efter att hon försvunnit.

Philip Westh har erkänt att han förgrep sig mot henne, men har nekat till våldtäkt och mordförsök mot henne. Hans fälls dock även för mordförsök och våldtäkt.

Han har genomgående nekat till mordet på Emilie Meng. Domstolen tar bland annat fasta på tekniska bevis, som den tejprulle som hittats hemma hos 33-åringen. Tejp från denna rulle användes vid mordet, konstaterar domstolen.

Det har också hittats dna-spår från 33-åringen på Emilie Mengs byxor, som återfanns nära sjön där hon dumpats. En ny metod har använts vid dna-analysen och enligt rätten räcker detta dna-spår inte ensamt som bevis, men ska ses tillsammans med övrig bevisning.

33-åringen var åtalad för att ha utsatt 17-åringen för våldtäkt före mordet. Domstolen anser det bevisat att hans avsikt var att våldta henne, däremot inte att han faktiskt gjorde det. Därför döms han i denna del för våldtäktsförsök.

33-årige Philip Westh döms till livstids fängelse.

Philip Wesths vänner känner honom som en välfungerande och hårt arbetande ung man som alltid varit tystlåten och lite socialt besvärlig. Bland sina kollegor har han varit omtyckt, alltid prydligt klädd och redo att ge en hjälpande hand.

***

TIDIGARE 2023-05-17 Philip Patrick Westh begärs häktad mordet på Emilie Meng

BROTTSLIGHET. Mannen som misstänks för att ha fört bort och våldtagit 13-åriga Filippa i Danmark begärs nu även häktad för det olösta mordet på 17-åriga Emilie Meng, rapporterar danska medier.

Emilie Meng

Emilie Meng försvann spårlöst från Korsør på Själland i juli 2016. Senare hittades hon död i en sjö under oklara omständigheter flera månader senare.

***

TIDIGARE 2023-04-27 Philip Patrick Westh misstänks för mordet på Emilie Meng

BROTTSLIGHET. Den 32-årige man, Philip Patrick Westh, som har häktats med anledning av att 13-åriga Filippa flicka försvann den 15 april misstänks också för våldtäkt och mord på en 17-årig flicka som försvann 2016, meddelar dansk polis under en presskonferens.

17-åringen hittades död ett halvår efter försvinnandet.

I fallet med den 13-åriga flickan, Filippa, som försvann den 15 april i år har mannen delvis erkänt anklagelserna. Där misstänks han för olaga frihetsberövande och flera sexualbrott, bland annat våldtäkt.

Filippa hittades vid liv dagen efter försvinnandet. Hon försvann när hon var ute och delade ut tidningar i Kirkerup vid Sørbymagle på Själland, sydväst om Köpenhamn. Hennes cykel och andra tillhörigheter hittades intill en vägkant och försvinnandet väckte enorm uppmärksamhet.

***

TIDIGARE 2023-04-17 Philip Patrick Westh gripen för bortförandet av Filippa

BROTTSLIGHET. Den man som greps i samband med att 13-åriga Filippa hittades är 32-årige Philip Patrick Westh, född 1991. Han greps på sin fastighet i samband med gripandet och kommer att begäras häktad idag. Grannarna beskriver honom som en vanlig trevlig man.

Den danska polisen får mycket beröm. På 30 timmar har polisen lyckats hitta flickan och göra gripanden, eventuellt kommer fler att gripas. Polisen fick på kort tid in 600 tips som var till stor hjälp i utredningsarbetet.

***

TIDIGARE 2023-04-16 13-åriga Filippa hittad vid liv – 32-årig man gripen

BROTTSLIGHET. Försvunna 13-åringen Filippa i Danmark har hittats vid liv, uppger polisen på en presskonferens. En 32-årig man har gripits, men polisen vill inte gå in på exakt vad han misstänks för.

Filippa

Å föräldrarnas vägnar är vi mycket glada för detta. Vi har haft ett enormt jobb att göra det sista ett och halvt dygnet och därför är vi också en smula påverkade, säger polisinspektör Kim Kliver.

Han uppger att Filippa var ”vid medvetande” när hon hittades men vill i övrigt inte gå in på hur hon mår.

Filippa försvann under lördagen i samband med att hon delade ut tidningar. Hennes cykel, väska och telefon hittades senare dumpade i ett dike.

Ekstrabladet

***

TIDIGARE 2023-04-15 13-åriga Filippa försvunnen i Danmark

UTRIKES. En 13-årig flicka är försvunnen i Danmark. Flickan, som heter Filippa, skulle dela ut tidningar omkring den lilla byn Kirkerup, sydöst om Slagelse, när hon försvann spårlöst.

Filippa

Hennes cykel, väska och telefon hittades i ett dike i kområdet.

Polisen letar just nu med en stor insats. Flera patruller och en helikopter deltar i eftersöket.

Man har nu gått ut med en bild på Filippa och uppmanar allmänhet och boende i det aktuella området att höra av sig om man har några uppgifter om var hon kan vara, rapporterar Ekstrabladet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Philip Westh döms för mordet på Emilie Meng

  1. När man tar upp den importerade kriminaliteten brukar de vänsterblivna svara: ”Som om vi inte har inhemsk kriminalitet”. Just det, inhemsk kriminalitet har alltid funnits så ”behovet” att importera fler förekommer inte. Dessutom håller den importerade kriminaliteten på att ta över med råge. Är det ens en svensk på tio i svenska fängelser? Om inte den utländska kriminaliteten fanns så skulle polisen ha mer resurser att bekämpa den inhemska.

    19
    1

KommenteraAvbryt svar