Skolan är SD:s nya fokus

INRIKES. Sverigedemokraterna tar sikte på skolpolitiken och vill ta hårdare tag om den svenska skolan. I en debattartikel på Aftonbladet skriver partiledare Jimmie Åkesson att SD ska bli ”Sveriges nya skolparti”.

I en intervju med SVT:s Morgonstudion utvecklar Åkesson sina tankar om SD:s nya inriktning. – Vi har vunnit debatten om migrationspolitiken, vi har vunnit debatten om brottsligheten och nu tänker också vi vinna debatten om skolan, säger Åkesson.

Partiledaren anser att Liberalerna, som har många ministerposter i utbildnings- och skolpolitiken, är ett för litet parti. Åkesson säger att Sverigedemokraterna ”behöver ta ledartröjan” när det kommer till skolans framtid.

Sverige som det ser ut i dag är i hög grad format av de gamla partiernas migrationspolitik. Den naiva och direkt farliga uppfattningen att all världens problem försvinner bara för att världen flyttar till Sverige, har allt för länge präglat den svenska migrationspolitiken.

Det är inte svenskarna som ska lösa integrationen av människor från främmande kulturer, säger Åkesson. – Det är de människor som själva har valt att flytta hit som ska anpassa sig, de ska anpassa sig fullt ut och utan några som helst krav på motprestationer från oss svenskar.

-Pettersson tror att skolan är bland det lättaste att få ordning på. Börja med att ställa krav på uppförande och ordning så löser sig det mesta…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Skolan är SD:s nya fokus

  1. Läser en rubrik på Aftonkloaken Lena Melin påstår att om bara kvinnor fick rösta skulle SD halveras men glömde att om bara karlar fick rösta skulle SD fördubblas.

    18
    1
  2. Nej, så länge de inte styr upp immigrationen är jag helt ointresserad. Man skall inte försöka sitta på för många stolar. Dessutom tror jag inte det lockar gamla folkpartister heller.

    4
    1
  3. ”Det är inte svenskarna som ska lösa integrationen av människor från främmande kulturer, säger Åkesson. – Det är de människor som själva har valt att flytta hit som ska anpassa sig, de ska anpassa sig fullt ut och utan några som helst krav på motprestationer från oss svenskar.”

    Helt rätt,ansvaret för en lyckad integration/anpassning ligger hos individen inte på samhället.

    29
    • Bara att vänta och se hur sossarnas hat mot SD yttrar sej i form av dyngspridning och försvar av kaoset dom själva skapat.

      16
      1
  4. Personligen saknar det betydelse vem som bedriver skolverksamhet.
    Det viktigaste måste vara att eleverna kan läsa skriva räkna och är godkända.
    Det kan ju inte vara dyrare att driva en dålig kommunal skola som inte har godkända elever … och hur kan vissa privatskolor göra vinst på samma skolpeng och leverera godkända elever ??
    Ibland stavas det kompetens och inte kommunal flumskola.
    Att förbjuda en privatskola som levererar godkända elever är ju vansinne.
    En privatskola som inte uppfyller kraven ska ha samma behandling som en kommunal skola såklart.
    Politisk dumhet är att tillåta dåliga kommunala skolar som släpper ifrån sig elever som inte kan läsa och skriva att fortsätta bedriva skolverksamhet.
    Jag är ganska säker på att sverigedemokraterna är inne på det spåret också.

    19
    1
  5. Gott så! Våra tidigare skolministrar (Fridolin och Björklund) har ju totalt misslyckats med sina uppgifter. L må bli trampade på tårna (tro inget annat) men det är smällar man/vi får ta. Bra initiativ av SD. Se problemet – åtgärda! Den tidigare ”strutsmentaliteten” har varit till stor skada för nationen!

    32

KommenteraAvbryt svar