Dra ut tänderna och skär av hans huvud

UKRAINA. En rysk befälhavare har beordrat sina soldater att hugga huvudet av en ukrainsk soldat i stället för att ta honom till fånga. Det visar en inspelning från tidigare i veckan som ukrainska Pravda har kommit över. Ljudet spelades in den 17 juni 2024, nära byn Staromaiorske i Volnovakha-distriktet, Donetsk oblast.

Det är måndag i Donetsk i östra Ukraina. En rysk befälhavare är upprörd och skriker till sina soldater att ukrainare inte ska tillfångatas – de ska dödas.

Hans grupp har precis tillfångatagit en ukrainsk soldat. – Ta hans amerikanska vapen. Ta allt, dokument, pengar, guld, diamanter. Dra ut hans tänder, skär av hans huvud och för det till mig, säger han i ett samtal som avlyssnades och spelades in.

Avhugget huvud hittades av drönare. Befälhavaren säger åt sina soldater att sätta det avhuggna huvudet på en påle för att skrämma ukrainska soldater.

Kort efter att samtalet spelades in hittade en ukrainsk drönare ett skadat fordon i Donetskregionen. På motorhuven låg ett avhugget huvud.

Ukrainsk säkerhetstjänst har fått information om att ordern gått ut bredare, att ryska soldater inte ska ta krigsfångar utan i stället avrätta sina fiender.

”Det är ytterligare ett bevis på att krigsbrotten som angriparen begår inte är isolerade händelser utan en planerad strategi från den ryska regimen”, skrev Ukrainas riksåklagare Andrij Kostin senare på X.

-Pettersson säger att över 130.000 misstänkta ryska krigsbrott utreds för närvarande…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Dra ut tänderna och skär av hans huvud

  1. Aftonbladet är en kloak i sig men även i den värsta kloak kan man finna guldkorn. Och, nej, jag läser normalt inte Aftonbladet utan blev länkad till detta alster. Jag håller inte med alla slutsatser eller argument men huvudlinjen är vad jag länge har sagt. https://web.archive.org/web/20240622105717/https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/qPW33m/drojer-inte-innan-vi-har-karnvapenspetsar-vid-arsta-havsbad Vi, liksom Aftonbladet för det mesta, ägnar oss åt trams medan vår egen värld försvinner steg för steg.

    Våra onda motståndare är listiga. De använder vår godhet till att främja deras ondska. ”Vi” har importerat miljoner som förstör vårt samhälle och vegeterar på oss. Då plockar de fram en nioårig albansk flicka och vips så har de fått in tiotusentals fler orcher. Viktiga budskapet när man har med onda människor att göra, man får inte blinka, inte ge vika, även om det bär en emot.

    23
    1
  2. Ingen frisk människa på jorden kan väl tycka att dessa handlingar är friska ens i krig.
    Isåfall tycker jag västvärlden ska stoppa leveranserna med modern medicin till Ryssland omedelbart då ska ni få se på dödstal i hundratusentals relativt snabbt.
    För då är väl det också ok kanske ?
    Verkar inte finnas några gränser längre för vad ryssarna gör i kriget.

    44
    4

KommenteraAvbryt svar