”Flyktingarna” trotsar UD och statsministerns resevarningar

INVANDRING. I sitt tal på Almedalsveckan varnade Ulf Kristersson svenska medborgare för att resa till länder som Iran och Libanon. Statsministern kallade det ”djupt provocerande”. – Det här är ingen lek. Mitt budskap i dag är att den som trotsar en skarp avrådan från UD inte kan räkna med att få hjälp om något händer, rapporterar Sveriges Radio.

Många väljer dock att trotsa varningen – UD bedömer att 5.000 personer kommer resa från Sverige till Libanon i sommar.

Ekot har pratat med en kvinna som planerar att resa till Iran för att träffa sin familj. Hon frågar sig hur hon annars ska få träffa dem, eftersom det är så svårt för iranier att få visum till Sverige.

En annan man säger att han oroas av statsministerns tal, men att han och familjen redan bokat biljetterna till Libanon och tänker resa ändå.

UD avråder från resor: , några exempel

  • Afghanistan – Mot bakgrund av säkerhetsläget i landet avråder Utrikesdepartementet sedan den 10 februari 2006, från alla resor till Afghanistan. Till följd av ytterligare försämringar i säkerhetsläget uppmanar Utrikesdepartementet från och med den 5 augusti 2021 alla svenskar som befinner sig i Afghanistan att lämna landet. Avrådan gäller tills vidare.
  • Irak – Med anledning av säkerhetsläget avråder UD från alla resor till Irak förutom till provinserna Dahuk, Arbil och Sulaymaniyah i den kurdiska regionen i Irak. Avrådan gäller tills vidare.
  • Iran – Med anledning av säkerhetsläget avråder UD från alla resor till Iran. Avrådan gäller tills vidare.
  • Libanon – Utrikesdepartementet avråder från alla resor till Libanon och uppmanar svenskar som befinner sig i Libanon att lämna landet. Avrådan gäller tills vidare.
  • Palestina – Med anledning av det försämrade säkerhetsläget har Utrikesdepartementet den 8 oktober 2023 beslutat att ändra avrådan för Palestina. Följande avrådan gäller: Utrikesdepartementet avråder från alla resor till Gaza. Vidare avråder Utrikesdepartementet från icke nödvändiga resor till övriga Palestina. UD avråder sedan tio år tillbaka också från alla resor till Gaza. Avrådan mot alla resor till Gaza ligger kvar. Sedan tidigare avråder UD även från icke nödvändiga resor till delar av övriga Palestina, men genom beslut den 8 oktober har avrådan utökats till att gälla icke nödvändiga resor till samtliga delar av övriga Palestina. Avrådan gäller tills vidare.
  • Somalia – Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet från alla resor till Somalia, med undantag från staden Hargeysa i Somaliland, där Utrikesdepartementet avråder från icke nödvändiga resor. UD uppmanar svenskar som befinner sig i områden där UD avråder från alla resor att lämna landet. Avrådan gäller tills vidare.
  • Syrien – Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet sedan tidigare från alla resor till Syrien. Utländska beskickningars rörelsefrihet i Syrien är kringskuren och begränsningar gäller för svenska ambassadens möjlighet att bistå svenskar vid en krissituation. UD uppmanar svenskar att lämna landet med reguljärtrafik.

Ett problem är att om det händer något och ”svenskar” blir strandsatta i ett land ställer sig media på ”svenskarnas” sida och politikerna pallar inte för trycket. Vi har sett det förut i Afghanistan, Libanon, Somalia där ”svenskar” blivit kvar i landet de flytt ifrån för att det varit för farligt att leva i och de har åkt tillbaka och till och med haft småbarn med sig till det livsfarliga landet på semester.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “”Flyktingarna” trotsar UD och statsministerns resevarningar

  1. Man önskar varningen handlar om att man mister uppehållstillståndet eftersom man uppenbarligen inte har skyddsbehov längre. Kristersson ryter som en kattunge.

  2. Det är helt naturligt att ” importerade Guldklimpar ” åker hem på semester efter de fyllt fickorna med Svenska bidragspengar.
    Fråga: skulle inte du göra detsamma om du får vistas i ett land som ger dig allt utan några krav ?

    • Självklart skulle de flesta göra så , att få gratis pengar som motsvara 10-20 gånger det man tjänar idag i köpkraft räknat skulle få vem som helst att packa väskan . .

      Det är inte rätt men det är pengar som styr det mesta i vår värld !

  3. Hoppas att du står för vad du säger nu, Kristersson. Visa att svenska folket kan lita på dig. Du verkar ju lite skamfilad med tanke på tidigare agerande. ”Svenskar” i förskingringen är inte Sveriges problem!

    22
    • Leif, de som fick hjälp sist och andra gånger får en faktura från UD på flygresan hem plus 600 kronor i avgift. Den ska betalas på 30 dagar annars blir det kronofogden.

      Om reglerna följs i praktiken vet jag ej.

      12
      1
  4. Åker man frivilligt tillbaka till det land man flytt ifrån, så skall Medborgarskapet
    återkallas med omedelbar verkan. För dom här ”Iranska flyktingarna” köper ju en enkelbiljett och räknar kallt
    med, att Svenska Skattebetalare står för deras hemresa. Detta har ”Flyktingar” satt
    i system i många, många år.

    36
  5. Äntligen någon som inte kryper för muslimidioterna som vänstern och sossarna gjort. Undrar vad vi ska ha som till? Någon som kan komma på något bra dom gjort?

    26
  6. Den som inte reser i ”tjänsten” till banlysta länder skall givetvis få stå sitt eget kast, Svenska staten har ingen skyldighet att hjälpa till om problem uppstår !!!!

    33
  7. Två ord:

    * ”Flyktingar”… HUR kan man åka tillbaka / hem till det land man ”flyktat” ifrån

    * ”Svenskar” … Ett svenskt medborgarskap och pass får man ju i ett paket med frukostflingor.

    33
  8. Vad betyder ordet flykting egentligen? Jag trodde det var någon som var förföljd eller något sånt i sitt hemland och därmed hade problem med att leva där, så om det betyder något annat, vad menas då med att vara flykting egentligen?

    33
  9. Dom ska stoppas innan de går på planen till Sverige, slinker någon igenom så enkel hem igen.
    De har inte flytt från något krig utan till bidragen…

    Smackadack bara…men man för väl drömma lite..

    34
  10. Flera länder däribland Kanada och Saudiarabien har de senaste dagarna bett sina medborgare lämna Libanon omedelbart då man misstänker att Hizbollah ska eskalera till regelrätt krig mot Israel. Bra för barnen att se bomber på nära håll

    20
  11. UD:s reserekommendationer torde vara gjorda för svenskar. Att som svensk besöka t.ex. Mogadishu är förknippat med en väldigt hög risk eftersom man sticker ut så kraftigt i stadsbilden. Däremot om man är en semestrande somalisk ”flykting” som åker till Mogadishu så är saken en helt annan. Visserligen är det oroligt i Mogadishu med hög brottslighet, bombdåd mm. och t.ex. sjukvården och trafikkulturen är undermåliga. Men dessa är risker som många är beredda att ta (och inte är det riskfritt att vistas i Rinkeby heller).

    23
    1
  12. Sossepolitiken kommer att ta tid att radera ut .
    ”FLYKTINGARNAS” resor och Sosseordföranden i Göteborg visar hur viktigt det är att Socialdemokraterna hålls borta från makten . Muslimifieringen av Malmö och Kalmar och Göteborg visar hur illa det är ställt .
    Nu har Magdalena kommit på att ingen tror på hennes valser . Då ljuger hon vidare med tillägget ”all forskning visar” och skarvar vidare . Hel skamlöst. Hon vet att hennes röstare inte förstår Svenska eller tillhör det sovande folket som inte orkar tänka .

    33
  13. Varför fungerar åker du till landet du flytt från tappar du ditt medborgarskap i Danmark men inte här då det t.o.m står i FN stadgarna så hur svårt ska det vara

    45
  14. Ytterligare ett bevis på att man INTE automatiskt blir svensk genom att sätta foten på svensk mark.

    De som avses i inlägget kommer ALDRIG att bli svenskar och det är heller INTE deras mål.
    De eftersträvar endast bidragen

    NU FÅR VI SE OM PARADIGMSKIFTET TAR TAG I FRÅGAN ELLER OM DET BLIR EN FORTSÄTTNING PÅ (S) MESIGHETEN!!

    48
  15. Iran och Libanon mfl… är länder vi i väst ska stryka på kartan.
    Vi ska helt enkelt inte ha med dessa länder att göra på nått sätt.
    Människor som väljer åka dit ska inte förvänta sig någon hjälp och dalt från Sverige.
    Regimer som dessa är så sjukt avvikande från vårt sätt att leva och tänka så det går inte på nått sätt ha med dylikt att göra.
    Och några pengar eller annan typ av bistånd ska definitivt inte komma från oss svenskar till dessa dårar till folkslag.

    56

KommenteraAvbryt svar