Koenigsegg för 50 miljoner totalförstörd i brand

EXKLUSIVA BILAR. Koenigsegg Automotive AB är en svensk biltillverkare som tillverkar mycket exklusiva superbilar i små serier, cirka 30 fordon per år. Företaget bedriver verksamhet i Valhall Park utanför Ängelholm. Koenigsegg Automotive AB grundades 1994 av Christian von Koenigsegg som även är företagets VD.

Koenigsegg har över 600 anställda. Totalt har i mars 2024 runt 300 bilar levererats till kunder runt i världen.

Koenigseggs fabrik i Ängelholm, norra Skåne, Sverige.

En Koenigsegg Jesko Attack fattade idag eld på en motorväg i Grekland. Den förgyllda hyperbilen som var värd 50 miljoner kronor förvandlades till ett eldhav.

Ett antal hyperbilar hade samlats till eventet 6to6 Motor Europe Tour utanför Aten i Grekland. En av de mest exklusiva bilarna var en förgylld Koenigsegg Jesko Nur med delar och logotyper i 24 karats bladguld, kolfiberhjul och förgyllda bromsok. På motorvägen utanför Aten fattade bilen plötsligt eld på lördagsmorgonen och förvandlades snabbt till ett eldhav, uppger Carup.se.

Koenigsegg Jesko Attack med detaljer i bladguld.

-Pettersson inser att Christian von Koenigsegg måste var enormt duktig och driven. 22 år gammal lyckades han samla in pengar från olika investerare som trodde på hans dröm om att bygga världens snabbaste bil och grundade 1994 Koenigsegg Automotive AB. Jag minns när jag första gången hörde talas om Christian och funderade på vad det var för dåre som skulle konkurrera med Bugatti, Ferrari, Porsche med flera som gör snabba lyxbilar, Dessutom med tillverkning i Sverige. Jag hade fel. Koenigsegg sopar banan med konkurrenterna när det gäller prestanda och verkar dessutom tjäna lite pengar på sin dröm.

Koenigsegg Automotive AB

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Koenigsegg för 50 miljoner totalförstörd i brand

  1. Ja get konstiga är ju att det är väl känt att el bilars batteri självantänder .
    Till baka till ritbordet na. Kan ju inte sälja själva tända brandbomber.
    Försäkringsbolagen blir lite irriterade av sanna skapelse

  2. Undrar vad en bilförsäkring om året kostar för denna bil?

    På 80 talet så kostade värstingporschen 40 papp om året i Sverige att försäkra?
    ——————
    Någon vann en mille på måltipset i Nyköping på 90talet, och köpte en Ferarri har jag för mig, den blev stående när däcken skulle bytas för 10 lock st…mer vet jag inte enligt de ungdomar jag jobbade med…tiden tär..

  3. Koenigsegg CCXR Trevita sägs vara den dyraste bilen i världen som lagligt kan köras på allmänna vägar.
    Christian von Koenigsegg och Jay Leno diskuterar motorn, tekniken, designen och den skräddarsydda monteringsprocessen.
    https://www.koenigsegg.com/model/ccxr-trevita

    …och den som hade några miljoner dollar till övers kunde för fyra år sedan, i Kalifornien, privatleasa en Koenigsegg CCXR Trevita,
    kostnad: 24.000 dollar i månaden i fem år, plus en kontantinsats på 650.000 dollar. Nypriset 2009 ska ha legat på 4,8 miljoner dollar.
    https://www.mestmotor.se/automotorsport/artiklar/nyheter/20201030/privatleasa-en-koenigsegg-sa-dyrt-ar-det/

  4. Duktig och driftig kille, Sverige skulle behöva fler av hans typ i landet, även om jag också var lite tveksam till satsningen till en början. Men man är inte dummare än man kan ändra uppfattning i efterhand, vilket jag gör här och nu.

    24

KommenteraAvbryt svar