Svenska folket säger nej till DCA enligt Sveriges Fredsråd…

FÖRSVAR. En överväldigande majoritet av svenska folket, 84 procent, säger nej till att främmande makt ska få placera militär- och krigsmateriel på svenska militärbaser utan svensk insyn. Det visar en opinionsundersökning som Novus gjort på uppdrag av Sveriges Fredsråd.

-Pettersson konstaterar att ”som man frågar får man svar”.

Defense Cooperation Agreement (DCA) är ett bilateralt militärt samarbetsavtal mellan Sverige och USA. Avtalet ger USA rätt att förvara materiel på de platser som anges i bilagan och andra platser som länderna kommer överens om. Sverige kommer alltid ha information om vad som förvaras här. Avtalet bygger på ett nära samarbete mellan USA och på att Sverige samtycker till det som sker i Sverige.

I DCA-avtalet slås fast att alla aktiviteter ska ske med full respekt för svensk suveränitet, svenska lagar och Sveriges internationella förpliktelser, men även att det närmare säkerhetssamarbetet som fastställs genom DCA-avtalet sker i enlighet med folkrätten och baseras på svenskt samtycke.

Vad tror ni svenska folket tyckt om Sverige Fredsråd frågat om USA ska få lagra försvarsmaterial i Sverige med svensk insyn för att hjälpa Sverige försvara sig vid ett ryskt anfall?

Sveriges Fredsråd är en organisation som i praktiken fungerar som en plattform för att sprida Putins propaganda inom den svenska fredsrörelsen. Ordförande är en ledande svensk Putin-kramare vid namn Hans Öhrn, som också representerar Syrien Solidaritet, en förening som bildats för att ge stöd till Assads diktatur som stöds av Putin.

Medlemsorganisationer i Svenska Fredsrådet är i huvudsak organisationer som kontrolleras av personer som tagit ställning för Ryssland och Ryssland angrepp på Ukraina. I praktiken är Svenska Fredsrådet den ryska imperialismens fanbärare i Sverige. Svenska Fredsrådet är inte för fred, de är för rysk ockupation.

Medlemsorganisationer i Svenska Fredsrådet

Folket i Bild/Kulturfront, Stockholmsavdelningen
Irakiska Demokraternas Förbund
Riksföreningen Nej till Nato
Kvinnor för Fred
Svenska Fredskommittén
Svensk-Kubanska Föreningen
Föreningen Syriensolidaritet

Det finns de som tycker vi ska ha folkomröstning om DCA, om Nato med mera, men vi har aldrig folkomröstat om säkerhetspolitik och till dem som påstår att neutralitet/alliansfrihet är bra säger jag att det är fel.

Belgien, Danmark, Estland, Finland, Lettland, Litauen, Nederländerna, Norge, USA och många fler var neutrala 1939. Det hjälpte inte.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Svenska folket säger nej till DCA enligt Sveriges Fredsråd…

  1. Pettersson säger…
    ”Det finns de som tycker vi ska ha folkomröstning om DCA, om Nato med mera, men vi har aldrig folkomröstat om säkerhetspolitik och till dem som påstår att neutralitet/alliansfrihet är bra säger jag att det är fel.”
    Ugh Hövdingen har talat !

    1
    1
  2. Vem betalar Novus? De är väl inte gratis? Det skulle inte förvåna mig om mina skattade pengar på slingriga vägar har landat hos för mig okända Svenska Fredsrådet. Hur mycket har ordföranden i arvode?

    4
    1
    • Detta är ett problem Nato som enbart är intresserad sv att bekämpa kommunister i alla former.
      Nato och usa saknar incitament att bekämpa jihadister eller muslimska terrorist. Usa är ju fullständigt ointresserad av att bekämpa islamska terrorister.
      Observera Word trad center gjorde att man spårade upp 2 till 3 terrorister och sen förklarade man sig nöjd med det. Ör det någon som tror att Nato och usa kommer att vara Sverige och Europa behjälplig med det islamiska problemet med dagliga sjutningar och sprängningar.

      3
      1
  3. Suck, ytterligare en vänsterorganisation som tycker si och så, de har lika mycket inflytande på svensk säkerhetspolitik som lilla syföreningen i Grönköping.

    26
    9
  4. Hur stora bidrag får Svenska Fredsrådet varje?

    Vems fred arbetar de för? Förtryckarens eller den förtrycktes?

    ?

    29
    9

KommenteraAvbryt svar