Tiggarna i Stockholm

Expressen berättar om 13 romer från Rumänien som gjort ett skogsparti i Stockholms utkant till sitt hem. Det finns en del frågor kring detta.

Det finns svenska medborgare som bor på gatan eller i trappuppgångar och dessa människor är våra politikers och myndigheters ansvar. Rumänska medborgare är på samma vis de rumänska politikernas och myndigheternas ansvar.

Rumänien är ett EU-land och som EU-medlem har du skyldigheter gentemot unionen och de egna medborgarna. Att lämna över ansvaret för mindre önskvärda element till andra EU-länder borde strida mot alla regler. Strider mot regler gör också dessa romer, om man utgår från det som står i Expressens artikel.

Som att en av tiggarna bott i detta läger i två år. Som medborgare i ett EU-land och med tillgång till Schengenavtalets regelverk, har du rätt att vistas i ett annat EU-land i tre månader. Vistas du längre än så, ska du enligt Europaparlamentet ”ha tillräckliga resurser och sjukförsäkring för att garantera att du inte blir en belastning för värdmedlemsstatens sociala trygghetssystem under din vistelse”.

Tiggaren i fråga har fru och barn hemma i Rumänien, men däremot har hans svärmor anlänt till samma läger. Bägge, liksom de flesta av dessa romer, bryter således mot EU:s regler. Ni vet, de regler som annars är viktiga att följa.

Vi får också i artikeln veta att ”godhjärtade” människor i närheten ger romerna både mat och dryck emellanåt. Något även poliser som besöker lägret brukar göra. Romerna i lägret vet att de bryter mot regler. Det gör också polisen som blundar för regelbrotten.

Romen i artikeln berättar för Expressen att hans högsta önskan är att ta med familjen till Sverige och skapa ett liv för honom och dem här.

Det är givetvis inget önskvärt liv att bo i ett tältläger och samla burkar för att panta eller tigga ihop pengar. Dock finns det problem som inte besvaras i Expressens artikel.

Rumänien tillhör de länder i EU som får mer pengar än de betalar i avgift. Det borde förstås finnas krav med i bilden, som att ta hand om landets egna medborgare och inte lämpa över ansvaret på andra. Även om polisen har grövre brott att prioritera, har de i uppgift att upprätthålla det regelverk som EU har fastslagit och i detta regelverk ingår rätten att endast kunna vistas i annat EU-land i max tre månader. Svenska myndigheter och politiker har en skyldighet att prioritera svenska medborgares bästa och så länge vi har egna hemlösa och socialt utsatta personer, ska inget fokus ligga på att ta hand om andras länders. Det låter kanske hårt, men övertar man ett ansvar från andra, lär de andra aldrig se över sitt eget ansvar. De är förstås trygga med att andra länder försöker se till deras bästa. De ”godhjärtade” medborgarna förstår nog inte att de gör tiggarna från Balkan en björntjänst med sina goda handlingar. Det är i Rumänien och andra länder de ska bo, leva och försörja sig. Så länge de tillåts bryta mot regler, så länge medborgare i andra länder ställer upp, så länge kommer problemen för dessa romer att kvarstå i deras egna hemländer.

9 thoughts on “Tiggarna i Stockholm

  1. Var det de som hade bosatt sig i ett gravfält från järnåldern? Hade det varit Svenskar som hade campat där en natt, så hade de med all rätt åkt väck omedelbart. Kan någon lita på svensk polis och vårt rättsväsende?

  2. Kan man inte anmäla deras regelbrott (att ha stanna mer än 3 mån i Sverige) till EU-domstolen e dyl?
    Det är ju helt absurt att vi ska godtaga illegala bosättningar av modellen sydafrikanska ”sqatter camps”!!

    17
  3. Enligt de nya sociala normerna som resonerats fram och ska påtvingas västvärlden så ska de som satt i hitlers arbetsläger skyddas, polisen står under de nya sociala normerna.
    Allt som sverigeälskare tycker är dåligt ska gynnas och skyddas, allt som sverigeälskare gillar går emot de nya sociala normerna. De nya sociala normernas teorier och regler får bara säkra personer känna till. För att få lov till att läras upp i de nya sociala normerna måste du vilja bryta sönder de befolkningsmässigt homogena nationerna, du måste vilja dela med dig av allt vi har, du måste vilja ge bort mark till de som vill bo här.
    Så fort du ser någon lägga ett förslag eller besluta om en sverigenedbrytande sak så ska du tänka ett de som gör det lyder under de nya sociala normerna.
    Till exempel i Kalmar så klubbas ett moskebygge igenom, då säger sossen som lyder under de nya sociala normerna ”det är enkelt att yrka bifall till en moské i Kalmar”. Han ser det som enkelt att följa de nya normerna genom att bifalla en ny moské (fast han undanhåller att det är på grund av de nya normerna, svensken ska ju inte få veta).

    11
  4. Ur texten:
    ” Han berättar att han har ett tydligt mål: Att skaffa ett riktigt jobb i Sverige och ta hit sin familj. ”
    Ja den har man ju inte hört förut… blir dock inte mer sann för att den upprepas.

    😀

    25
  5. Önska får man alltid göra men detta är EU i praktiken och många varnade för det när obalansen mellan rika och fattiga EU-länder späddes på genom att släppa in Rumänien och Bulgarien. Dessutom finns ingen praktisk möjlighet att med tvång utvisa dem eller straffa dem även om de bryter mot lagar. Det finns utrett i en Flashbackartikel.
    Som man bäddar får man ligga. Detta är EU. Och nu vill dessutom de som inget lärt att Moldavien och Ukraina skall gå med. ”Det fixar sig nog bara vi skruvar lite på reglerna.” verkar idioternas devis vara.
    Det fixar sig garanterat inte. Det blir mer av samma skit och ännu mer i avgift.

    20
  6. Nu måste nog TIDÖ gänget snabba på paradigmskiftet och skrota sossepolitiken .
    Drygt 2 år till nästa viktiga val . Och ännu har inget gjorts mot invandringen . Inget som syns ute i samhället . Och siffrorna som kommuniceras tyder inte på något pågående paradigmskifte . Det borde vara enkelt att bli av med besökare som stannar kvar mer än 3 månader .De illegala besökarna konsumerar resurser från rättsvårdande myndigheter och från samhället i övrigt . Resurser som kan användas till att skapa ett tryggare Svenskt samhälle .
    Görs inget radikalt för att få Sverige på rätt kurs kommer makten att glida TIDÖ regeringen ur händerna .
    Kommande vecka kommer vi nog att få höra många konstigheter från Almedalen .

    23
  7. ”Vi får också i artikeln veta att ”godhjärtade” människor i närheten ger romerna både mat och dryck emellanåt. Något även poliser som besöker lägret brukar göra.”

    – ??? !!!
    Den svenska godhetssjukan återigen inblandad..
    Vaff är det med folk?!?
    Poliserna ger dem mat och dryck!?!
    Är det konstigt att 🇸🇪 sjunker..?!

    37
  8. Naivkorkade svenskar, kvinnor dränkta i känslosås oftast är möjliggörare. O sen polisfegisarna som inte gör sitt jobb. Om nmr haft läger? Då jävlar!
    Rensa upp o skicka hem!

    70
    1

KommenteraAvbryt svar