Totalt omdömeslöst att ge miljoner till Ibn Rushd

ISLAM. Det muslimska studieförbundet Ibn Rushd har inga många år varit skandalomsusade, ändå fortsätter de att beviljas miljonstöd i olika kommuner. I Stockholm beviljade de rödgröna ett stöd på 1,3 miljoner kronor årligen över tre års tid, detta stöd har numera pausats, om det är tillfälligt eller för alltid vet jag inte.

Folkbildningsrådet inleder en granskning av studieförbundet Ibn Rushd efter uppgifter om att de ska ha brutit mot Region Stockholms demokrativillkor. En liknande utredning pågår i Region Skåne. Folkbildningsrådet har kallat studieförbundet till ett möte senare i veckan med anledning av de nya uppgifterna.

Folkbildningsrådet har i en tidigare granskning funnit att organisationen har brustit i efterlevnaden av villkoren. Det handlar om två studiematerial i religiösa frågor där teman som rör barnäktenskap, barnaga och homosexualitet finns med. Den typen av material kan tillåtas i folkbildningsverksamhet, men då krävs att studieförbundet tar ansvar och säkerställer att innehållet problematiseras och att demokratiska värderingar lyfts fram. Då beslutade Folkbildningsrådets att Ibn Rushd skulle återbetala statsbidrag om 146 900 kronor. Studieförbundet ska även inkomma med en åtgärdsplan i januari 2024.

Nu kräver Region Stockholm att över 600.000 kronor i bidrag betalas tillbaka för att Muslimska studieförbundet Ibn Rushd använder material som beskriver kvinnor nedsättande, kopplar judendomen till homosexualitet och refererar till sharialagar. Granskningen kan bryta mot Kulturnämndens så kallade demokrativillkor, skriver Sveriges Radio.

– Pettersson undrar vad som är så svårt? En muslimsk organisation kan omöjligt leva upp till några demokrativillkor, då är organisationen inte muslimsk. Islam är inte kompatibelt med demokrati.

Om Ibn Rushd på bloggen…

Det kontroversiella studieförbundet Ibn Rushd, som har dokumenterade kopplingar till bland annat terrorstämplade Muslimska brödraskapet, fick 14,3 miljoner kronor från Sveriges regioner bara mellan 2019 och 2022. Därtill kommer bidrag från kommuner och staten. Hur kunde svenska myndigheter låta detta ske?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Totalt omdömeslöst att ge miljoner till Ibn Rushd

  1. Det måste vara mutor med i bilden ! (?)

    ”Jag ger er 6 miljoner om ni genast sätter in 2 miljoner på min frus systers företags konto” för att ha städat en toalett !

  2. Att göda Islam fortsätter.
    Moderat eller Sosse regering har ingen betydelse.
    Våra inbetalda SKATTEPENGAR går till ISLAM som har i sin agenda att utrota oss otrogna.
    Vad har vi för dårar till politiker som inget förstår ?

    10
  3. Stockholmare – som anser sig vara så mycket smartare (citat AKB) – verkar snarast vara det gänget vars hiss inte går ända upp.
    Sossarna som valt att ta in dessa icke kompatibla individer fortsätter alltså mot bättre vetande att göda dessa organisationer som öht aldrig skulle ha en spänn!
    Detta är inte politik – det är ett missbruk av svenska skattemedel!

    12
  4. Bidraget är en ren muta för att få röster .
    Innehållet står att läsa I ett avtal mellan Socialdemokraterna och Muslimerna tecknat någon gång I slutet av 90 talet .
    Apropå trollverksamhet .

    15
  5. 7 klövern förnekar sig inte, fy fan.
    Man kan ju spara in på det 1/2 ägget gamla får på hemmet till frukost, så räcker pengarna till ytterligare bidrag till muslimerna.

    31

KommenteraAvbryt svar