Sådan är kapitalismen

KAPITALISM. Ulla Andersson är Vänsterpartist och regionpolitiker, tidigare var hon riksdagsledamot för V och under nästan hela sin riksdagstid ekonomisk-politisk talesperson för Vänsterpartiet. I februari 2022 efterträddes hon av Ali Esbati.

Ulla Andersson gillar inte att Axfood köper butikskedjan City Gross. Jag vet inte om Andersson vet att Citygross går med förlust och att alternativet kan vara nedläggningen eller konkurs. Menar Ulla Andersson att färre butikskedjor på marknaden ökar konkurrensen eller tänker Vänsterpartiet täcka förlusterna? Axfood går dock med en liten vinst (2-3 procent) varje år.

-Pettersson tycker det är bäst att kommunister inte håller på med ekonomi eller något annat som påverkar samhället. Vi har tillräckligt med exempel genom historien för att veta hur det slutar?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Sådan är kapitalismen

  1. Problemet med axfod är att dom har ett väldigt litet pris på slag .4%. Och det är mindre än momsen det kräver att man måste sälja stora mängder för att uppnå lönsamhet . Samtidigt som man jagar fasta kostnader
    Det är därför den finna butiken med skyhöga priser hamnar på kåken för in sidsaffärrer och annat mygel

  2. Kommunister verkar vara ett eget släkte som inte förstår var pengar kommer från eller hur ekonomi fungerar. Det hör antagligen till deras världsbild att inte förstå.

    13
  3. Det finns en tankegång – dock inte kommunistisk – att det är inte bra när det finns ett fåtal gigantiska företag som bara blir rikare och rikare typ ”Blackrock” med flera. Bill Gates är ett annat exempel. Dessa ”ekonomiska giganter” vill gärna styra världen och utvecklingen vilket inte är bra för mänskligheten (rikedomar på ett fåtal händer) då det sneddriver systemen (globalismens ojämlika villkor).

    21
  4. ”Arbeta ihop sin egen egna ersättning” det har jag fått gjort
    hela mitt Arbetsliv. Och jag hade den turen att inneha ett
    arbete som var på ackord, och jag tycker om att arbeta mycket,
    så min lön blev ju skyhög, mot dom dom gick hem tidigare
    på fredagar och kom inte till jobbet förrän 07:15 och skulle
    då dricka kaffe innan dom gick och jobbade.

    34
  5. Kapitalism är ett ekonomiskt system som bygger på marknadsekonomi. John D. Rockefeller var lika stor antikapitalist som Karl Marx. Rockefellers försök att begränsa konkurrensen ledde till antitrustlagstiftning i USA.

    21
  6. ”Arbeta ihop sin egen lön”
    Gör inte alla det? Inget arbete ingen lön,hur svårt kan det vara? Alla kan ju inte vara samhällsbetalda kassaklienter.
    Om vänstern kunde lära sig att tänka fardigt någon gång.

    39
    • Inte kommunister, dessa människor som är en gåva till mänskligheten är numera till för att ”rädda”klimatet. Förr i tiden var de till för att tortera och döda folk i Österuropa, Kina och Sovjet.

      26
      • Som vänsterpartist reagerar hon ju instinktivt när hon ser namnet på ett vinstdrivande företag. ”Jobba ihop sin egen lön” är väl totalt främmande för henne. Hon har nog aldrig funderat över var hennes egen inkomst kommer ifrån. Banken kanske?

        17

KommenteraAvbryt svar