Kina försöker sabotera fredskonferensen

UTRIKES. Kina gör allt i sin makt för att försöka sabotera den fredskonferens i Schweiz som ska hållas i juni. Det säger Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj som är på plats vid en försvarskonferens i Singapore. – Tyvärr arbetar Kina hårt för att förhindra länder att komma till konferensen, säger Zelenskyj enligt Kyiv Independent.

Kina anser att konferensen saknar legitimitet eftersom Ryssland redan har tackat nej till att närvara. Ukraina ser konferensen som en möjlighet att samla länder över hela världen bakom sin sak. Enligt Zelenskyj har över 100 länder och organisationer tackat ja.

-Pettersson har noterat att Ryssland har erkänt Ukrainas gränser och oberoende vid flera tillfällen, det är bara att följa de avtalen.

För ryssar och rysstroll som inte förstår…

Att förhandla med Putin är att tigga om framtida problem. Det finns redan avtal så det räcker.

Putin och Rysslands regering har brutit mot minst tolv internationella och bilaterala avtal inklusive FN-stadgan och vänskapsavtal med Ukraina. Putin, Peskov, Lavrov, Medvedev med flera är en skurkar.

FN-stadgan artikel 2:3: Alla medlemmar ska lösa sina internationella tvister med fredliga medel på sådant sätt, att internationell fred och säkerhet samt rättvisan icke sättas i fara.

FN-stadgan artikel 2:4: Alla medlemmar skola i sina internationella förbindelser avhålla sig från hot om eller bruk av våld, vare sig riktat mot någon annan stats territoriella integritet eller politiska oberoende,eller på annat sätt oförenligt med Förenta Nationernas ändamål.

Ryssland bryter också mot Budapestavtalet om säkerhetsgarantier från 1994 där Ukraina gav Ryssland sin mycket stora kärnvapenarsenal från Sovjettiden i utbyte mot billig gas och “säkerhetsgarantier mot hot eller våldsanvändning mot Ukrainas, territoriella integritet eller politiska oberoende”. – Avtalet från 1994 gäller än. Ryssland har redan 2014 brutit mot det genom invasion och annektering av Krim och att lägga sig i och stödja separatisterna i Donbass samt invadera Ukraina 24 februari 2022.

Vänskapsavtalet mellan Ryssland och Ukraina 1997: Fördraget om vänskap, samarbete och partnerskap mellan Ukraina och Ryska federationen var ett avtal mellan Ukraina och Ryssland, undertecknat 1997, som fastställde principen om strategiskt partnerskap, erkännandet av befintliga gränsers okränkbarhet och respekt för territoriell integritet och ömsesidigt åtagande att inte använda sitt territorium för att skada varandras säkerhet. Fördraget hindrar Ukraina och Ryssland från att invadera varandras land respektive förklara krig. Då Ryssland bröt avtalet genom att ockupera Krim och östra delarna av Ukraina sade Ukraina upp avtalet 2018.

Ryssland bryter mot det så kallade Minskavtalet från 2014 och 2015: – Ryssland bryter mot Minsk-avtalet om Donetsk och Luhansk, slutet mellan Ukraina och Ryssland. Enligt avtalet ska Donetsk och Luhansk få självstyre inom Ukraina, men inte erkännas som egna stater, såsom Ryssland gjort,

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Kina försöker sabotera fredskonferensen

  1. Tror inte Kina vill ha fred nu i Ukraina. Kina har börjat behandla Ryssland som en andra klassens nation.
    Xi var i Europa när Putin firade sin valseger men givetvis nedlät sig inte Xi sig då till att besöka Ryssland, nej Putin fick ta på dig besväret att resa till Kina.
    Ryssland vill bygga en till gasledning till Kina och Kina sa att det får de visst men Ryssland får bygga och betala den självt.
    Kina har nu pressat gaspriset så att de betalar ungefär 2/3 av vad väst betalade 2020.
    Jag är övertygad om att Kina vill ha Ryssland som till sin koloni och om tillfälle ges grabba åt sig Sibirien.

    9
    2
  2. Kinesiska Changan-bilar blir Volga i Ryssland.
    Ändringen från Changan till Volga, verkar till stor del begränsas till formen på stötfångaren och kylargrillen. Tidigare baserades Volga på en modifierad version av Chrysler Sebring, och Kina hjälper alltså nu till med att återuppliva det ryska bilmärket. Förmodligen byggs de på något slags licensarrangemang och det verkar som att många av delarna kommer från Kina.
    För övrigt, av 57 812 personbilar som Ryssland importerade i april, kom 94 % från Kina.
    https://carnewschina.com/2024/05/24/changan-cars-become-volga-in-russia-china-helps-resurrect-russian-brand/

    15
  3. Lita aldrig på Kina
    De använder Fascist Ryssland för att splittra väst och demokratin
    Iran är också inblandade

    18
    8
  4. Kineserna ska isoleras och handeln med dom minimeras.
    Kineser är otäcka människor som inte ens behandlar djur värdigt.
    I detta fall går dom Putins ärende och det är verkligen inget att klappa händerna för,
    Jag som hoppades att Xi Jingping var med till månen och att bränslebrist skulle stoppa hemfärden.

    27
    11

KommenteraAvbryt svar