Miljöbetyg på Sveriges EU-parlamentariker

EU-VALET. Naturskyddsföreningen har granskat hur de svenska EU-parlamentarikerna har röstat och engagerat sig i miljöfrågor. Skillnaden i engagemang och ambitionsnivå för miljöpolitiken är stor.

Inför EU-valet 2019 stod klimatfrågorna högt på agendan, mycket tack vare ett brett engagemang som syntes såväl på gator och torg som i media och satte press på politikerna. Mandatperioden inleddes hoppfullt när EU-kommissionen presenterade den gröna given – en historisk satsning för klimat och miljö.

Men mot mandatperiodens slut har vi sett flera oroande exempel där länder i ministerrådet och partigrupper i EU-parlamentet velat stoppa nästan helt klara miljölagstiftningar som har förhandlats i flera år och försökt riva upp nyligen fattade beslut.

De närmsta åren krävs modiga beslut för att kraftigt minska klimatutsläppen och hejda förlusten av biologisk mångfald. EU spelar en avgörande roll för att lyckas med den utmaningen.

Vår granskning visar att det finns stora skillnader i svenska EU-parlamentarikers miljöengagemang. Vilka partier och personer som röstas fram i EU-valet spelar med andra ord en avgörande roll för möjligheten att driva en ambitiös miljöpolitik.

Läs hela rapporten ”Draglok och bromsklossar 2019-2024

-Pettersson säger att Naturskyddsföreningen är en demokratisk, partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening för naturskydd, naturvård och miljövård. Vi är Sveriges största och mest inflytelserika miljöorganisation och sedan 1909, men de försöker påverka EU-valet genom att vilseleda väljare att rösta rött.

Det är väldigt tyst om att Sveriges utsläpp av växthusgaser har minskat med ungefär 37 procent sedan år 1990 och ännu mycket mer sedan 1970-talet. EU har också minskat sina utsläpp men inte lika mycket medan exempelvis Kina, Indien, Indonesien, Vietnam, Iran, Turkiet, Saudiarabien, Pakistan, Ryssland och Brasilien ökar sina utsläpp.

Klimatet är globalt och Sveriges utsläpp är 0,2 procent och EU:s 6-8 procent av världens totala och enligt miljömupparna är det Sverige som ska rädda världen och Sverigedemokraterna är usla för att de vill sätta in åtgärder där de ger mest resultat per krona.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Miljöbetyg på Sveriges EU-parlamentariker

  1. Kanske är det inte brist på engagemang utan helt enkelt att man tycker ”fel” i miljöfrågor.

    ”…sett flera oroande exempel där länder i ministerrådet och partigrupper i EU-parlamentet velat stoppa nästan helt klara miljölagstiftningar…”

    13
  2. Det händer inget oroande med KLIMATET:
    https://www.youtube.com/watch?v=VDD7L7iDKBM

    Hela bluffen om koldioxidens verkan på klimatet hänger på en tro att man med klimatmodeller, alltså datasimulerade modeller av klimatets utveckling.

    Hela bluffen om koldioxidens verkan på klimatet hänger på en tro att man med klimatmodeller, alltså datasimulerade modeller av klimatets utveckling.
    Det är så dumt att det går inte i ord att beskriva.

    Av 80 parametrar känner man kanske till 10, 20, 30, men det återstår 50 som man måste anta. Det betyder att man gissar. Man har alltså en hop av gissningar.

    Det är gissningar nästan alltihop. Man sätter igång datorn och räknar på det. Sen tar man resultatet, och säger att man studerar det. Men man har ju totat ihop allt själv.

    Det är klart att resultatet blir som man programmet att det ska bli. Det kan man inte studera. Det är orwellskt nyspråk att döpa om det till studier.

    28
  3. Säg att dem får ner co2 till 0 vad ska vi då leva av för vi ligger redan på gränsen till katastrof inte pga att co2 halten är för hög utan tvärtom för låg.
    Och hur gör dessa tomtar när naturen försöker kompensera våra fadäser med att försöka ta ner co2 för naturen och vädret kan dessa inte göra ett dugg åt

    23
    • Pålsjö. Du har helt missuppfattat allt beträffande Sossarna .
      De är inte intresserade av politik och Svenskarnas väl och ve .
      Då hade de nog pratat lite politik nu inför EU valet .
      Det är bara makten som gäller.
      Arbetstidsförkortning är bara en Populistiskt fint för att lura det sovande folket.
      Sverige är sämst i hela Europa på alla tillväxtområden på grund av Sossarnas förda Politik .Och har Europas sämsta pensioner . Och minst antal poliser . Och Europas högsta kriminalitet . Osv , Osv .
      Ytterligare en mandatperiod med dem vid makten hade fört SVERIGE utför avgrunden .
      Nu har TIDÖ regeringen äntligen lyckats vända siffrorna och trenderna .
      Hoppas vi SVENSKAR är tillräckligt kloka att förstå och förvalta den insikten .

      30
      2
  4. Dessa fanatiska MP kommunister kan väl ingen ta på allvar. Att göra vårt land
    till ett underbart fattighus är deras mål.

    36
  5. Ännu ett inlägg i trollfabriksklass .
    Lögn och förbannad dikt .
    Mallen som partierna mäts emot är ren Klimataktivism .
    Sunt förnuft är ett okänt område i vissa politiska kretsar .

    39

KommenteraAvbryt svar