Svensk självstympning

INRIKES. Sverige har lägst tillväxt i hela EU, ett av de högsta arbetslöshetstalen – och vänstern kräver att vi ska arbeta mindre.

Arbeta mindre, säger vänsteroppositionen — samtidigt som Sverige på område efter område fungerar allt sämre. Vad innebär arbetsförkortning? Hur ser Sveriges ekonomiska förutsättningar egentligen ut? Och vad händer med ett samhälle som konsekvent fattar beslut över sin verkliga kapacitet?

Dessa frågor tar Henrik Jönsson upp i veckans video om SVENSK SJÄLVSTYMPNING”.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Svensk självstympning

  1. Måhända att det ser trevligt ut när vänstern vill maximera rättvisan i samhället .

    Tyvärr är det ett lågproducerande samhälle som endast har fattigdom och misär att fördela jämnt bland befolkningen !

    För att få igenom vänsterns blinda ”rättvisa” så krävs även att man till största delen avskaffar äganderätten så ingen duktig och effektiv medborgare kan äga och inneha mer än de lata och likgiltiga !

    Studera det gamla Sovjet och dess ”ekonomi” så får man en bra bild hur vänsterns drömsamhälle blir !

    11
  2. Vänstern har aldrig kunnat hantera ekonomi. De har genom åren stulit alltmer pengar från skattebetalarna, för att dölja sina misstag. Vänsterns väljare är också till stor del bidragsslavar, som tillför en allt mindre del i skattkistan. Churchill var en klok man. Han yttrade en gång ungefär detta: ”Socialismens stora problem är, att någon annans pengar så småningom tar slut”.
    Framkastandet av 6-tim dagen, är ett desperat påhitt, som i första hand vänder sig till zoombiväljare och människor, som inte kan tänka självständigt.
    Socialismen är samhällets dödgrävare!

    28
    2
    • Oavsett vad man tycker om Ukraina och biståndet till Ukraina, har vi bara två alternativ:

      1. Stoppa ryssen på östra sidan Ukraina (bäst enligt mig).

      2. Stoppa ryssen på västra sidan Ukraina (bäst enligt Tompa Tärning och Donald Trump).

      Putin, Medvedev och de andra dårarna har hela tiden hotat många andra länder, och de fortsätter med sina hot. Ju längre öster om Ukraina ryssen stoppas, desto bättre oss. För vår säkerhet krävs ordentligt stöd till Ukraina, att vapnen får riktas mot Ryssland och att Trump förlorar.

      Rysstrollen kämpar med att sprida lögner om Zelenskij och att val och rättegångar i USA är riggade till Trumps nackdel. Idiotiska påståenden eftersom Trump har tillsatt många domare i Högsta Domstolen och den har republikansk majoritet. Om något går att rigga så är det bara Trump som har den möjligheten… stackars nötter…

      21
      6
      • Vladde P har ingen armé att kriga med just. Han har dött av naturliga skäl långt innan den ryska armen är i form att invadera någon igen.

  3. Skulle vilja påstå att Sveriges ekonomiska förutsättningar ser relativt goda ut om vi slutar finansiera Zelinskys privata fastigheter, lyxyachter och bling till hans kärring.

    Samt slutar skänka bidrag till Afrika som endast genererar en generation av tiggare, slutar importera och betala för världens minst talangfulla personer från världens alla rövhål, slutar finansiera terrorister som Hamas och slutar skänka hundratals miljarder till olika diffusa EU-fonder.

    Då kunde vi troligtvis arbeta bara 3 dagar i veckan.

    28
    49
    • Tompa Tärning, ”Skulle vilja påstå att Sveriges ekonomiska förutsättningar ser relativt goda ut om vi slutar finansiera Zelinskys privata fastigheter, lyxyachter och bling till hans kärring”

      Vilka privata fastigheter, lyxyachter och bling till hans kärring pratar du om?

      Jag har sett rysstroll sprida rykten om fastigheter på olika håll i världen men vid närmare kontroll visar det sig var Putin-propaganda som inte har någon förankring i verkligheten. Varför sprider du lögner?

      32
      19
      • Och jag har sett svennebanan-troll som inte förstår bättre påstå att Ukraina är en demokrati som alla andra och Zelinsky är någon sorts ofelbar gud.

        Ukraina är samma sak som Ryssland.

        16
        22
      • Du kan själv läsa officiella rapporter från tex europeiska revisionsrätten om hur utbredd den storskaliga korruptionen är i Ukraina, och hur systemet är byggt för att oligarker som Zelinsky ska kunna roffa åt sig allt.

        Jag är inget rysstroll. Ogillar både Ryssland och Ukraina precis lika mycket. Dock påstås det mycket sällan att Vladde P är någon poster boy för demokratin, varför det inte är lika aktuellt att kommentera det.

        13
        11
  4. Den vänstra sidan i svensk politik saknar helt ekonomiska talanger.
    Det man åstadkommit historiskt har man genomfört med den andra sidans pengar, för att sedan slå sig för bröstet och tycka man är duktig.
    Det är inga problem att göra affärer om man får handla med andras plånböcker.
    Att socialismen tar sig friheten att stjäla pengar från människor som har redan skattade pengar sparade är inget att vara stolt för, tvärtom är det skamligt.
    Rättvisa är när alla betalar samma procentuella skattesats oavsett inkomst.
    Vilket betyder att dom som tjänar mer betalar mer och dom som tjänar mindre betalar mindre …… om det stannade där … men vänstern ska ju ge sig på människor som råkar äga eller ha något mer än vissa andra.
    Och med olika typer av tjuvskatter stjäla pengar dom absolut inte har någon som helst rätt till och det ovanpå den vanliga inkomstskatten.
    Detta handlingssätt betraktar jag som politisk kriminell handling.

    50
  5. Hur gör man om man aldrig har haft ett jobb .
    Ska man nöja sig med att alla andra får jobba mindre men inte man själv.
    Jag tycker det liknar diskriminering.
    Jag känner mig faktiskt kränkt .

    31
  6. Vissa grupper i samhället kan ej arbeta mindre efter som de inte arbetar överhuvudtaget. De har ej tänkt börja arbeta eftersom bidragen är så generösa.

    58

KommenteraAvbryt svar