Estland anklagar Ryssland för att ha tagit bort 24 bojar

UTRIKES. Rysslands gränsbevakning tog bort 24 bojar ur estniskt vatten i floden Narva natten till i dag, skriver Hufvudstadsbladet med hänvisning till ett uttalande från Estlands gränsbevakning. Estland och Ryssland har tillsammans placerat ut bojar i floden under decennier.

Floden Narva utgör gräns mellan Estland och Ryssland.

Innan Ryssland inledde invasionskriget mot Ukraina fanns det ett samarbete om utplaceringen av bojarna. I år har Ryssland motsatt sig placeringen av vissa av bojarna, som används för navigering.

En del av de bojar som tagits bort ska vara sådana som Ryssland varit emot. På en pressträff kallar Estlands premiärminister Kaja Kallas det för en ”gränsincident”.

ERR News

-Pettersson tycker att ska lämna tillbaka Ingermanland, svenska Estland, staden Narva med mera till Sverige. Putin som brukar prata om historisk rätt fattar nog…Estland kan behålla sin del och sedan kan Finland och Estland dela på Ingermanland. Vi ska inte vara knussliga…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Estland anklagar Ryssland för att ha tagit bort 24 bojar

  1. Tycker Estland ska titta en gång …… det är nog inte dessa bojar som är borta.
    Ryssarna verkar härja runt i Östersjöområdet nu.
    Ryssarna bör punktmarkeras när dom rör sig utanför ryskt territorium.
    Dom ska hålla sig hemma och ge fan i grannländerna.

    20
    2
    • FN borde erkänna Ingermanland som en självständig stat. och Tyskland borde kräva att Tyskland ska ha samma gränser som det var 1939 som innebär att Ryssland tvingas återlämna Östra Preussen och att polackerna snällt får avvara delar av nordvästra Polen .

      4
      3
  2. Om någon icke-ryss råkar navigera in på ryska sidan så kan de säkert använda det som ”provokation” från annat land ? ? ?

    12
    4

KommenteraAvbryt svar