Fultolkning

Apropå Magdalena Anderssons medvetna fultolkning av Jimmie Åkessons ord om stödet till Ukraina. Det här kunde man i morse läsa på ledarsidan i lokaltidningen som står Centern nära.

4 thoughts on “Fultolkning

  1. Sanningen är det att det är extremt dyrt att kriga även för Sverige. Ett land med 12 miljoner människor kan stödja ett land med 40 miljoner . Men knappast tvärt om . Och fiende i detta fall har 140 miljoner att ta av.
    Det enklaste är att förse rätt sida med vapen och ammunition då man faktiskt kan hålla en produktion av just vapen och ammunition.

    4
    1
  2. Den medvetna fultolkningen av Jimmie Åkesson är skriven av Elin Venholen, och man förstår varför, – motsatsen hade varit en sensation.

    Värnamo-posten för 1 år sedan:
    ”Elin Venholen, 23, från Reftele kan bli nästa förbundsordförande för CUF – Centerpartiets Ungdomsförbund. Efter en hel del funderande bestämde hon sig för att kandidera.– Jag har en framtidsvision och ett driv för politiken, säger hon.”

    …och så här skrev hon om EU:s migrationspakt i Skånska Dagbladet den 11 april i år:
    ”Målet med pakten är att stänga flyktingar ute. Det är sorgligt att det bästa EU kan åstadkomma är en antipolitik, istället för att faktiskt bygga system för människor som vill ha ett bättre liv. Det borde vara självklart att ta emot människor som vill söka sig till ett annat land när hemlandet är sargat. Just nu saknas dock intresset i både Europa och Sverige för att diskutera migration som en möjlighet för individen. Förhoppningsvis kommer det i framtiden att vara möjligt att återigen öppna EU och Sverige för de som söker ett bättre liv.”

    …och i november förra året (i Skånska Dagbladet, resp. Västmanland Läns Tidning):
    ”Sedan regeringen tillträdde har det haglat förslag på migrations- och integrationsområdet. Förslag som stramar åt den svenska migrationspolitiken. Angiverilagar, inskränkningar i rätten till tolk och det senaste förslaget, krav på ett ”hederligt levnadssätt”. Förslag av denna typ är något som vi är vana vid från Sverigedemokraterna. Det mest anmärkningsvärda är kanske att justitieminister Gunnar Strömmer (M)  backar upp det. Sverigedemokraterna bestämmer agendan. Förslagen presenteras inte för att lösa några problem utan för att spä på klyftor och polarisering.”

    22
    • Jag har vid sex tillfällen försökt kommentera debattartikeln, men överföringen går inte genom. Det är uppenbart inget fel på funktionen och kommentaren håller sig med god marginal inom regelverket.
      Nåväl, kommentaren är sparad och kommer att publiceras på Petterssons innan dagens slut…om inte lokaltidningen släpper genom den.

      20
    • rättelse: ”Ledaren efter Magdalena Anderssons medvetna fultolkning, har skrivits av Elin Venholen”, – ska det förstås stå.

      12

KommenteraAvbryt svar