Måndags melodin

Denna måndag kör vi en militärhistorisk klassiker!

Sgt Barry Sadler Ballad of the Green Berets Liveframträdande Barry Allen Sadler (1 november 1940 – 5 november 1989) var en amerikansk soldat, singer/songwriter och författare. Sadler tjänstgjorde som läkare för de grön baskrarna och uppnådde graden av stabssergeant. Han tjänstgjorde i Vietnamkriget från slutet av december 1964 till slutet av maj 1965. Det mesta av hans arbete har ett militärt tema, och han är mest känd för sin patriotiska ”Ballad of the Green Berets”, en nummer 1 hit 1966.

3 thoughts on “Måndags melodin

  1. ”I basker blå” (med Anita Lindblom) hyllade svenska soldaters insatser utomlands (precis som originalversionen). ”Någonstans i Sverige” hyllade den svenska soldaten ”någonstans i Sverige”… Jag föredrar den sistnämnda.

  2. Snart kanske vi får uppleva det på riktigt då där ”står en svensk soldat”

    Det fascistiska Ryssland är det närmaste hotet och kommer att förbli så under mycket lång tid.

    Sedan har vi de islamistiska horderna som nu även får stöd av den svenska ”vänstern” i sin kamp mot det demokratiskt uppbyggda Israel Att ”vänstern” visat sig vara minst lika fascistisk som islamismen förvånar men det är väl endast medelklass ynglar som tror de är ”vänster” när de stöder judehatet. Den riktiga arbetarklassen är dock inga Hamas kramare.

    Till sist har vi Imperialist Kina som förslavade Hong Kong och nu är i färd med att planera för folkmord på Taiwan om inte Taiwans medborgare avsvär sig demokratiska rättigheter, yttrandefrihet, tryckfrihet, …………………. osv osv

    https://www.msn.com/sv-se/ekonomi/nyheter/minister-kinas-billiga-varor-hotar-v%C3%A4rldsekonomin/ar-BB1n7xNj?ocid=msedgntp&pc=HCTS&cvid=5bea18ae811e43f0b0331ebebafe4b86&ei=83

    MEN KANSKE HAR EU VAKNAT OCH FÖRSTÅTT ATT VI INTE HAR VÅR FRIHET OCH LEVNADSSÄTT ANNAT ÄN TILL LÅNS.

    Och då blir texten ”i skenet av en handgranat står en SVENSK soldat” något vi riktiga svenskar kommer att bli tvingade till.

    I EU valet röstar jag INTE på något parti utan MOT FASCISM och ISLAMISM

KommenteraAvbryt svar