Regering vill att fler som begår brott ska utvisas

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Regeringen vill att fler utländska medborgare som begår brott utvisas. Därför tillsätter man nu en utredning för att skärpa reglerna, meddelar migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M) på en pressträff.

Migrationsminister Maria Malmer Stenergard. Foto: Axel Adolfsson

Enligt Malmer Stenegård har ”anmärkningsvärt” få personer utvisats, sett till hur många till hur många utlänningar som dömts för brott. – Det kan inte fortsätta så, säger migrationsministern.

Utredaren ska föreslå skärpningar och titta på om fler brott kan vara skäl för utvisning än i dag. Man vill även att det ska ta mindre hänsyn till eventuell anknytning till Sverige. Dessutom ska genomslaget av de skärpningar som infördes 2022 kartläggas.

Migrationsminister Maria Malmer Stenergard håller en pressträff tillsammans med Ludvig Aspling (SD), Ingemar Kihlström (KD) och Mauricio Rojas (L). På pressträffen presenteras direktiv till en utredning som syftar till att möjliggöra fler utvisningar på grund av brott.

Mauricio Rojas (L) år 2005: Vi borde ha lyssnat på Mauricio Rojas – Kulturarv ligger bakom invandrarnas brottslighet

-Pettersson säger att allt tar tid, kanske för lång tid men jämfört med…

Socialdemokraten Morgan Johansson var justitieminister 3 oktober 2014–18 oktober 2022

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Regering vill att fler som begår brott ska utvisas

  1. Det blir nog inte så lätt att utvisa fler. Först har vi aktivisterna i domstolarna som inte godkänner utvisning för grova brott. Även om brottslingen inte har någon orsak att vara här. Sedan har vi den snabba och utan krav utdelningen av medborgarskap som S höll på med under åtta år. Och sedan är det problemet med att det är frivilligt att resa ut från landet även om en domstol sagt att det ska ske. Det är ju en mänsklig rättighet för brottslingar att få stanna i Sverige.

  2. !I know nothing”! Likt Manuel i Faltwy Towers. Morgan Johansson är en ljugande politiker som aldrig skulle ha varit regeringsmedlem. En skam för svensk politik!

    19
  3. Sternergard kanske ska börja sondera terrängen med Sydafrika om att alla kulturberikare som vägrar vilja åka hem får åka dit istället.
    Sedan kan skicka vi alla utomeuropeiska asylsökande dit för asylhantering.

    De borde ha något stort fängelse med 30 000 platser som vi kan hyra och sedan skickas alla kulturberikare som är dömda till fängelse dit.
    Då blir det inga diskussioner om att de ska utvisas eftersom när straffet är avtjänat befinner de sig i Sydafrika och kan inte komma tillbaka.

    17
  4. Med Morgan Johansson som justitieminister blev det åtta år av ingenting.
    Malmer-Stenegaard tar tag i problemen.
    Undrar bara hur mycket inflytande som Reinfeldtfalangen har i Moderaterna idag som kan sabotera arbetet med att rätta till de värsta problemen.
    Anhöriginvandringen verkar som att den fortfarande rullar på.

    28
    1
  5. F@n vad allt ska utredas , det finns redan lagar och avtal om kriminell invandring . . . Det är sannolikt bara att verkställa ! !

    35
  6. Om man lyssnat på Mauricio Rojas istället för att fördriva honom hade vi inte haft den situation som vi har i dag med hundratusentals orcher som bara ligger samhället till last, kostar skattepengar och liv och hälsa för svenska folket.

    49
    • Jag håller med dig. Den här utredningen skulle startats dag ett, efter valet. Då hade det hela varit på plats nu? Jag tappar förtroendet mer och mer för den här regeringen. Känns inte som det blev rätt (regering) den här gången heller?

      30
      1
      • Kommer inte SD till majoritet kommer inget att hända oavsett vilken regering som blir i stället !

        34
      • Å andra sidan: hade man gått hårt fram från dag 1 hade myndighetsaktivisterna fått panik och obstruerat mer än de redan verkar göra. Kom ihåg den där protestlistan i början där några faktiskt skrev under på att de inte hade för avsikt att göra sitt jobb.

  7. Ääääntligen !!! … Dom har vaknat.
    Detta som vi som tjatat om i åratal verkar äntligen bli verklighet.
    Man ska inte underskatta utvisningar av kriminella invandrare.
    En mycket hög procent av invandrarna begår upprepande brott.
    Så kommer detta med utvisningar igång så kommer sannolikt en hemresebyrå bli en lönsam affär.
    Hur som helst är det ett bra initiativ som är på gång.
    Värst blir det väl för batikhäxorna som kommer synas på flygplatsen åkandes på hälarna med ett fast grepp om någon afghansk yngling som utvisas efter upprepade våldtäkter.

    62
  8. Ett kort fängelsestraff 2-3 månader kan väl acepteras men blir det nya f straff för samma person så ut med hela släkten och indragning av alla bidrag omgående !!!

    66

KommenteraAvbryt svar