Försöker FN med flera rädda Hamas?

GAZA. Dagligen nås vi av rapporter om svältande barn, död och lidande i Gaza. Lika oftast ställs det krav på vapenvila och tillbakadragande av Israels trupper, kraven är kraftigast från Public Service och deras aktivistiska reportrar.

I SVT och SR är det bara civila som dör i Gaza. ”De få gånger israeler får komma till tals är när de protesterar mot Netanyahu och kräver vapenvila i hopp om att gisslan ska släppas. Men då passar de också in i Rapports omsorgsfullt tillrättalagda beskrivning av verkligheten”, skriver Mats Skogkär på Bulletin.

SVT:s Israelbevakning: ”Den enda längre intervjun med en israel som förekommer är när Mellanösternkorrespondenten Samir Abu Eid letat upp en ung kvinnlig vapenvägrare, 15-åriga Sofia Orr. Inslaget avslutas med att Orr säger: “Jag kan inte delta i våld från en apartheidregim som Israel nu gör mot palestinierna. För Israel är den mycket starkare parten, Israel styr konfliktens inriktning. Så länge Israel fortsätter styra med extremt våld besvaras det med extremt våld.”

Ska vi tro att det bara är en tillfällighet att uppmärksamhet ges åt just åsikter som så väl överensstämmer med det perspektiv Rapport förmedlar i sina sändningar?

-Pettersson tycker att det ska vändas på kraven. Först lägger Hamas ned vapnen, friger gisslan och överlämnar sig. Sedan slutar Israel med sina anfall. Egypten, FN eller någon annan som Israel godkänner tar över styret och börjar bygga upp Gaza. Väpnade palestinska styrkor får inte tillåtas, tunnlarna ska förstöras.

Att genomföra vapenvila så länge Hamas finns kvar är meningslöst. Då börjar raketerna snart regna över Israel igen.

Inte ens att det faktum att det aldrig funnits något palestinskt land får vänsterblivna att besinna sitt hat mot Israel. De förväxlar det hela tiden med ett gammalt geografiskt namn som romarna hittade på för att reta judarna. Dagens ”palestinier” uppfanns av KGB som hjälp för Arafats propagandainstrument i mitten på 1960-talet.  

Hamas stadgar, kända som The Hamas Charter, emotsätter sig alla fredssamtal med staten Israel och understryker terroristorganisationens arbete att förstöra Israel genom ett långsiktigt heligt krig, också känt som jihad. Stadgarna som togs fram 1988 är inte bara antisemitiska utan även fientligt inställda till Västvärlden genom Hamas radikala islamistiska syn.

Stadgarnas hållning är kompromisslös när det gäller Israel. De uttrycker en total motsättning till avtal eller andra handlingar som skulle erkänna Israels rätt att existera. Jihad ses som ett medel att erövra ”Palestina” från judarna och förstöra staten Israel. Det sägs vidare att Palestina består av helig islamisk mark och att det är förbjudet att avböja från denna linje eftersom ingen (inklusive arabiska ledare) har befogenhet att göra så. Upprepade uttalanden från Hamas ledare definierar Palestina som inte bara Gaza och Västbanken utan även hela nuvarande Israel.

I stadgans inledning finns ett citat som tillskrivits det muslimska brödraskapets grundare Hassan al-Banna och som säger att ”Israel existerar och kommer att fortsätta att existera till dess att Islam utplånar det”.

I dokumentet återfinns också många antisemitiska myter som att judarna styr världen och hålls ansvariga för alla krig, särskilt första världskriget. På grund av att judarna inte ville acceptera Koranen, och därmed förolämpade Allah, förtjänar de endast att leva ett liv i förödmjukelse och misär.

Här följer några utdrag ur stadgarna: ”Israel existerar och kommer att fortsätta att existera till dess att Islam utplånar det.”

”Det finns ingen lösning för den palestinska frågan förutom genom jihad” Artikel 13

”Att genom jihad befria Palestina är en individuell plikt” Artikel 15

”Att lämna kampen mot Sionism är högförräderi” Artikel 32

”Profeten, Allah välsigna honom och ge honom frälsning, har sagt: ’Domedagen kommer inte komma förrän muslimer bekämpar judar, när juden kommer att gömma sig bakom stenar och träd. Stenarna och träden kommer att säga O muslimer, O Abdulla, det finns en jude bakom mig, kom och döda honom.’” Artikel 7

”Den sionistiska planen är gränslös. Efter Palestina kommer sionisterna fortsätta från Nilen till Eufrat. När de etablerat sig där kommer de fortsätta att expandera” Artikel 32

”Med sina pengar tog de kontroll över världens medier, nyhetsbyråer, press, bokförlag med mera…de låg bakom den franska revolutionen, den kommunistiska revolutionen och de flesta andra revolutioner vi hört talas om, här och där. Med deras pengar skapade de hemliga sällskap som Frimurarna, Rotaryklubbar, Lions och andra i olika delar av världen med målet att sabotera samhällen och uppnå sionistiska mål. Med deras pengar kunde de kontrollera imperialistiska länder och få dem att kolonisera många länder för att utnyttja deras resurser och sprida korruption.” Artikel 22

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Försöker FN med flera rädda Hamas?

  1. Ja, FN och världens socialister ställer sig av ideologiska skäl på muhammedanernas sida mot judarna eftersom de vill i slutändan utrota dem.

    Vad FN skulle göra är att göra klart för Hamas att till dess de friger gisslan och lägger ner sina vapen så får de klara sig själva.
    Vi i väst ska inte lägga två fingrar emellan för att hjälpa vare sig gazaborna eller Hamas. Gazaborna är Egyptens problem eftersom de ockuperade regionen 1948 fram till 1967 när den befriades av Israel. De problem som Israel har idag är på grund av Egyptens ockupation ergo är gazaborna ett egyptiskt problem.
    Egypten kan välja att ge Israel fria händer i Gaza eller släppa in de gazabor som inte vill bo kvar i Gaza till Egypten istället.

    Dessutom ska UNWRA avvecklas, svenska skattepengar ska inte gå till denna organisation eller någon annan som jobbar i de ockuperade territorierna. Det är dags att lägga denna fars på historiens skräphög och gå vidare. Låt araberna lösa sina egna problem.

    25
  2. I dagens SvD skriver en israelisk människorättsorganisation, Akevot, som inte gillar Netanyahu, samt vill ha mer svenskt bistånd att de dokumenterar israeliska övergrepp:

    ”I Gaza arbetar människorättsorganisationer dygnet runt med att dokumentera överträdelser mot mänskliga rättigheter och ge stöd till dem som utsätts.
    //
    Många av våra organisationer arbetar för att stödja de drabbade samhällena och öka allmänhetens medvetenhet om Israels brott mot de mänskliga rättigheterna. Vissa arbetar för en övergripande lösning på konflikten och väljer modigt att uttala sig just i denna svåra tid.

    Det är uppenbart att den israeliska regeringen inte stödjer lösningar som grundas på folkrätten och mänskliga rättigheter, utan är inställd på att fortsätta kontrollera palestinierna för evigt.”

    Gaza har styrts av en terrororganisation sedan 2006, så det har nog inte rått brist på övergrepp mot mänskliga rättigheter där även innan invasionen. Men det nämns förstås inte. Det är bara vad Israel gör som man bryr sig om. Det är väl det som ger pengar.
    Tidöregeringen vill tydligen se över reglerna, det är därför de går i taket.
    https://esvd.svd.se/shared/article/sverige-bidrar-till-att-sanka-arbetet-for-fred/oXlUsf53

    19
    1
    • Skiter fullständigt i palestinier och Gaza. De har verkligen tjänat ihop till en stor fet smäll. Deras jävla gnällande om att ”barnen svälter”, rör mig inte i ryggen. Gaza kunde varit ett blomstrande paradis om de hade haft ett uns av förstånd.
      Ser helst att de utplånas från jordens yta!

      32
  3. När jag ser de av Hamas släppta bilderna från Gaza så jämför jag med den globalt spridda bilden på treårige Alan som bars upp drunknad från en strand i Turkiet.

    30

KommenteraAvbryt svar