Pakistan har svarat på Irans attacker

MELLANÖSTERN. Den pakistanska flygvapnet har utfört attacker mot en milisgrupp inne i Iran. Attackerna kommer två dagar efter att Iran utfört en attack på pakistansk mark. Minst sju personer dödades i Iran efter att Pakistan genomfört attacker i gränsområdet Baluchistan, det uppger lokala myndigheter enligt Reuters.

Nordafrika och Mellanöstern

Flera explosioner hördes tidigt under torsdagsmorgonen, drygt ett dygn efter det iranska robotanfallet som ska ha dödat två barn på Pakistans mark i samma område.

”Jag kan bara bekräfta att vi har genomfört attacker mot anti-pakistanska militanta grupper inne i Iran”, säger Pakistanska myndigheter.

Kort efter tisdagens attack hävdade Iran att man anfallit en religiös extremistgrupp i pakistanska Baluchistan. Pakistan svarade dock med att ta hem sin ambassadör i Teheran och varnade för ”allvarliga konsekvenser”.

Det upptrappade våldet mellan länderna ökar oron för ökade spänningar och en utbredd konflikt i regionen.

-Pettersson säger att mullorna i Iran är ett hot och stort problem. Häromdagen attackerade de mål i Irak som de hävdade var ett kontor för Israels underrättelsetjänst. Iran har militär i Syrien, de stödjer terrororganisationerna Hamas, Hizbollah och Huthis. De kapar civila fartyg och stödjer Ryssland mot Ukraina, men jag tror inte de ska leka med kärnvapenmakten Pakistan.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

2 thoughts on “Pakistan har svarat på Irans attacker

  1. Detta är faktiskt jätte bra .
    Om man får riktig fart på Iran och Pakistan. Då är dessa jihadister upptagna med att sluta på varandra detta kan ju vara ett läga för Israel att sälja järnskrot till Pakistan. Varför skall man offrar unga judiska pojkar när man få jihadisterna att skjuta sliten ur varandra..
    En vin vin den får dom ju inte missa

    16

KommenteraAvbryt svar