Sida ska inte syssla med propaganda

PROPAGANDA FÖR SKATTEPENGAR. Vi ska inte ha politiserade myndigheter som sätter käppar i hjulet för den fria åsikts­bildningen. Det skriver Josefin Utas, Slöseriombuds­mannen, på SvD Debatt.

En myndighet ska inte driva opinion för mer pengar åt sig självt eller försöka styra vad människor ska tycka politiskt, men det gör biståndsmyndigheten Sida. Det skriver SlösO på SvD Debatt.

Sida arbetar för hög biståndsvilja hos befolkningen. Under täckmantel av fina ord som folkförankring och att man vill inspirera människor att engagera sig i biståndet osv, så sysslar Sida med massvis med kommunikation och opinionsbildning. Det kostar förstås mycket skattepengar.

Att biståndet från en stat ska vara högt är inget objektivt ställningstagande. Det är ingen naturlag att ge en viss mängd bistånd från våra skattepengar, genom myndigheter. Det finns många olika sätt att stötta och hjälpa människor och andra länder. Hur staten ska göra det, och hur mycket pengar den ska lägga på det, är något som ska bestämmas utifrån samhällsdebatt och slutligen demokratiska beslut.

Det är folket som ska bestämma vad Sida ska göra – inte Sida som ska bestämma vad folket ska tycka.

-Pettersson säger att Sida är en genomkorrupt socialdemokratisk organisation. Ni vet väl att när halva 1968-vänstern marscherade in på redaktionerna och tog över SVT, SR med flera medier tog den andra halvan över Sida.

Socialdemokraten Carin Jämtin är generaldirektör för Sida med en ersättning på drygt 135.000 kronor i månaden. Foto: Fredrik Persson

År 2006 hade Carin Jämtin (S) tre löner, från riksdagen och som oppositionsborgarråd i Stockholms stad, båda heltidstjänster, samt avgångsvederlag från sin tid som minister. När det upptäcktes lovade Carin att skänka bort avgångsvederlaget.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Sida ska inte syssla med propaganda

 1. Om generaldirektören för Sida, socialdemokraten Carin Jämtin.
  Moderaten Sofia Arkelsten ställde en fråga till Isabella Lövin (Mp) angående att Lövins pressekreterare i augusti 2016 meddelat att det i närtid skulle utses en ny generaldirektör för Sida när det gamla förordnandet gick ut i februari 2017, vilket dock aldrig hände. I mars 2017 ställde därför Sofia Arkelsten frågan till Isabella Lövin om när regeringen avsåg att utse en ny generaldirektör.

  Svaret från Isabella Lövin löd, (del av citat): “Rekryteringsarbetet pågår och intervjuer har hållits. Så snart som rekryteringsprocessen är avslutad kommer regeringen att fatta beslut i ärendet och därmed tillkännage den nya myndighetschefen”. Och i april 2017 avgick Carin Jämtin från posten som Socialdemokraternas partisekreterare och riksdagsledamot, månaden efter i maj, utsågs hon till ny generaldirektör för Sida, detta trots att hon inte hade sökt tjänsten och saknade de kvalifikationer som regeringen ställt upp som krav för tillsättningen. Regeringen utnämnde alltså ingen ny generaldirektör när det gamla förordnandet gick ut vilket man tidigare meddelat, istället valde man att vänta tills Jämtin avgick. Ovanstående framgår efter läsning av “Enpartistaten”, publicerad av tankesmedjan Timbro.
  https://timbro.se/allmant/enpartistaten/

 2. Sida måste läggas ner..
  Det är upp till den enskilde att bestämma om att ge bidrag.
  Det ska inte politiker bestämma över !

 3. Stoppa allt bistånd. Vi har hållit på med det i snart 80 år och vad har det hjälpt. Det enda resultatet är att vi nu har vuxit från 3 miljarder människor 1970, till runt 8 miljarder idag. Snacka om miljöproblem. Akut katastrofhjälp kan jag tycka är ok.

 4. SIDA är inte en myndighet det är en socialdemokratisk intresseorganisation som sattes upp för att finansiera socialistisk terror och socialdemokratisk maktprojicering utomlands oavsett vem som sitter i regeringen.

  26
  2
 5. 68 vänstern, de flesta är väl döda nu, och en del av de som lever är numera moderater.

  6
  13

Kommentera