Miljösamarbete med Staten Palestina

SKATTER. Svenska myndigheter bedriver biståndsarbete utomlands, bland annat Naturvårdsverket. I år ska man engagera journalister för miljörelaterade frågor i Palestina. Naturvårdsverket ska upphandla en konsult som för 900 000 kr ska utbilda 25 journaliststuderande under 3 månader (ytterligare kostnader för resor m.m. tillkommer). Detta ska leda till produktion av inspirerande berättelser med anknytning till avfall.

Steget Efter


Naturvårdsverket har arbetat med den Palestinska miljömyndigheten EQA i några år nu. Bland annat har man tagit fram förslag på hur man kan jämställdhetsintegrera EQA; ett ganska svenskt perspektiv i ett land där kvinnor har svaga rättigheter generellt. Under 2022 bjuds också EQA in till Naturvårdsverket för att berätta om sitt jämställdhetsarbete.

Utbildningen har tre huvudmål:

 1. Att engagera journaliststudenter i miljöfrågor (särskilt avfall) på ett tidigt stadium genom att erbjuda relevant utbildning om avfallsteman, exempel på storytelling och undersökande journalistik samt en plattform för att bygga starka kontakter och nätverk mellan studenterna själva och mellan studenter och aktörer inom nyhetsmedier som är intresserade av och bekymrade över miljö- och hälsofrågor inom avfallssektorn.
 2. Producera inspirerande berättelser med anknytning till avfall i Palestina och möjligheter att förbättra avfallshanteringen. Produkterna kan vara podcasts, YouTube-klipp, videor, artiklar eller infografik.
 3. Publicering eller sändning av ett urval av produkterna i olika kanaler (palestinska och svenska).

Under 2020 levererades tre huvudprodukter under projektets jämställdhetskomponent:

 • En kartläggning av kvinnors representation i BRS-konventionens arbete och relaterade organisation.
 • En pilotstudie om genderaspekter i hushållsfarliga kemikalier och avfall.
 • Ett förslag på ett stegvis tillvägagångssätt för jämställdhetsintegrering på EQA, inklusive en handlingsplan för att öka kompetensen avseende jämställdhet och miljö på EQA.

FAKTA: Förra året lade Sverige 593 miljoner kr på bistånd till Palestina.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Miljösamarbete med Staten Palestina

 1. Ja Sverige behöver förmodligen ny regering med SD ministrar till nästa val annars fortsätter skattehöjningarna p.g.a. felriktad miljöpolitik och villkorslös invandring av bidragsturister. Jag förstår inte vad regeringen egentligen har för syften med sin märkliga politik. Sverige är värd en bättre framtid.

 2. Palestina är ett terrorist land.
  Men sossar gillar det..
  Bara se deras historia.
  Vi står på rätt sida av historien..
  Säger dom..
  Själv tycker jag dom var Krigets Horor..
  Se Sverige & Sanningen. se

 3. Mer pengar på Genus-trams.
  Palestinierna lär väl lägga pengarna på att bygga raketer för att skicka in avfallet i Israel.

 4. Finns det någon dj-a myndighet man kan lita på? Är ”tillits-samhället” som bl.a. ministrarna säger sig värna om ett samhälle där sagda ministrar litar på hederligt folks anständighet (och oro för konsekvenser)?

 5. Ett typexempel på SIDA aktivitet.
  300 tusen per månad för att fabricera lögnaktiga historier likt tusen ich en natt§§§.
  Visst blir vi imponerade över deras förmåga att slösa med skattepengar, eller hur?

 6. Synes som ett hugskott på en konferens från någon undersysselsatt. Alla nickar och ingen törs peka på idiotin. Så går det till högsta ledningen där var och en inom sig själv tänker, att det är bäst att vi kör igång. Margot som erkände staten har fortfarande inflytande och hon kan bli arg. Det är ju bara skattepengar.

  12
 7. När jag var där så låg det drivor med skräp överallt på vägkanten. Ja, det enda barnen får lära sig hemma är väl stenkastning. 🏴‍☠️🇵🇸🏴‍☠️

  21
 8. Ha ha ha ha, skicka Bolund, Stenevi, Ferm, Hyvonnen, Tovatt, …………… allah MP till Palestina.

  30
 9. Vi måste höja skatterna skriker sossarna. Inte så konstigt när man inte kan hålla i pengarna utan slänger pengar rakt i fickan på terrorister.
  Motiveringen säger väl allt.

  32

Kommentera