Hjälper Sida terrorister att ta sig över Medelhavet?

ISLAM. Tunisiern Brahim Aouissaoui, 21, utpekas som terroristen som mördade tre personer i en katolsk kyrka i Nice. Aouissaoui anlände med båt till Europa för knappt en månad sedan, och har sedan tagit sig till Nice från Italien via Paris. Han befinner sig nu på sjukhus, efter att ha skjutits av polis efter attacken.

Brahim Aouissaoui, bilden tagen i den italienska hamnen Bari.

Brahim Aoussaoui, 21, lämnade sin familjs fattiga by Bou Hajla i Tunisien den 15 september, efter att ha betalat smugglare för att ta honom till Europa. Fem dagar senare klev han iland med 28 andra migranter på Medelhavsön Lampedusa, där uppgifter visar att han placerades i coronakarantän, enligt Daily Mail.

Den 8 oktober var Aoussaoui bland dem som släpptes på Europas fastland. Tjänstemän hade tagit fingeravtryck, namn och födelsedatum, samt ett fotografi med siffran 104. noterat.

Det gjordes också bakgrundskontroller, där de fann att Aoussaoui inte hade någon kriminell bakgrund, inte hade försökt komma in i landet tidigare och inte fanns på någon internationell bevakningslista.

Trots detta ansågs Aoussaoui inte ha någon laglig rätt att komma in i Europa och fick ett utvisningsbeslut som gav honom sju dagar på sig att lämna Italien.

Brahim Aoussaoui, struntade att åka hem trots utvisningsbeslut, han tog i stället tåget, passerade franska gränsen utan kontroll, och hamnade i Paris för att resa vidare till Nice och halalslakta tre människor.

Vi har tidigare skrivit om att SIDA sponsrar ”hjälporganisationer” som hjälper illegala immigranter till Europa. Hjälpte de Brahim Aoussaoui också? Hur hade Brahim från en fattig by i Tunisien råd att betala människosmugglare, tågbiljett med mera…

Nedanstående från år 2017 och Morpheus blogg…

Migrantströmmarna kommer från Västafrika. De här unga männen, för det är nästan bara män, kommer från länder som Senegal, Nigeria, Elfenbenskusten och Gambia. Det är demokratier med en god ekonomisk tillväxt. Men de här unga männen har hört om Europa i rosenrött skimmer, och vill dit för att söka lyckan och ett bättre liv. 90 procent är just migranter på jakt efter ett bättre liv.

Det stora problemet är att de här unga männen är felinformerade. De ser på Europa som en enda stor bankomat. De har vuxit upp med att släktingar går och hämtar ut pengar som de sedan skickar hem till sina byar i Afrika. De måste ju få korrekt information om att det är farligt och olagligt att ta sig in i Europa på det här sättet.”

Trots att resorna över Medelhavet till större delen handlar om ekonomisk migration finns det flera NGO:er (Non-Governmental Organizations) och biståndsorganisationer som bistår migranterna. Det finns åtskilliga rapporter om hur fartyg från NGO:er har plockat upp immigranter nära Libyens kust för att därefter transportera dem till Italien. Bland de NGO:er och biståndsorganisationer som har ägnat sig åt detta finns bland annat Läkare Utan Gränser, Rädda Barnen och brittiska Oxfam. Dessa organisationer utför som bekant ett viktigt arbete i krigszoner och katastrofområden, men det finns flera oegentligheter med deras verksamhet på Medelhavet.

Till att börja med ligger Tunisiens hamnstad Zarzis bara 60 sjömil från ”räddningsområdet” utanför Libyens kust; istället för att köra immigranterna till Zarzis väljer istället NGO-fartygen att köra den betydligt längre sträckan om 275 sjömil till Pozzallo på Sicilien. Det väcker frågor om det handlar om ekonomisk migration snarare än flyktingströmmar. Dessutom finns det flera vittnesmål om att ”räddningsoperationerna” utförs precis vid Libyens kust; på flera filmer kan man skymta kustlinjen precis i bakgrunden.

Dessutom finns det välgrundade misstankar om att NGO:er och biståndsorganisationer samarbetar med flyktingsmugglare. Den italienska parlamentarikern Laura Ravetto redovisade i mars 2017 en Frontex-rapport som beskrev ett ”omfattande samarbete mellan NGO:er och flyktingsmugglare”. Enligt rapporten ska tusentals immigranter från Nordafrika ha fått information om färdvägar och uppsamlingsplatser där NGO-fartygen väntar på att hämta upp dem för vidare transport till Italien. Ett konkret exempel på en sådan aktion är fartyget Juventa från tyska NGO:n Jugend Rettet som bordades av italiensk kustbevakning när de höll på att ta ombord en grupp migranter. Dessutom har en holländsk journalist, som var ombord på fartyget Golfo Azzurro, avslöjat hur flyktingsmugglare, NGO:er och italienska kustbevakning samarbetade för att transportera immigranter över Medelhavet; fartyget fångades dessutom på radar när det färdades från Libyens kust till Sicilien.

Knappt 3 % av dem som kommer över Medelhavet är flyktingar enligt FN. Resten är ekonomiska migranter.

Den svenske journalisten Peter Imanuelsen – som har gjort ett reportage på Sicilien – har avslöjat hur biståndsorganisationer som Läkare Utan Gränser, Rädda Barnen och Oxfam bistår immigranterna med mat, husrum, hygienartiklar, ryggsäckar och så vidare. Vidare vittnar Imanuelsen om att biståndsorganisationernas läger är väldigt påkostade, vilket väcker frågor om deras finansiering. Dessutom assisterar Oxfam de nyanlända afrikanerna med juridisk rådgivning om hur de kan ta sig vidare norrut i Europa. Vid tågstationen i Catania har Oxfam rådgivare och tolkar som förklarar hur de kan ta sig upp till norra Europa; Oxfam delar till och med ut flygblad med titeln ”#OPENEUROPE Guide To Rights” med information om hur man enklast kan ta tåg norrut.

Från 2017.

Between 2015 and 2019, Oxfam is receiving $10.8 million from Sweden (SIDA) to ’facilitate the development of local markets’ in East Jerusalem and the Gaza Strip.

Läkare Utan Gränser redovisar organisationens ekonomi på denna hemsida: ”2016 samlade vi in totalt 780 miljoner kronor i Sverige, dessa medel kommer från privatpersoner och företag. Utöver det fick vi runt 57 miljoner kronor i institutionella medel från Sida.”

Vidare skriver Rädda Barnen på sin hemsida: ”Rädda Barnen får sina intäkter dels genom gåvor från privatpersoner och företag, och dels genom bidrag av framförallt Sida, FN och EU.”

Oxfam och Rädda Barnen får alltså bidrag av EU. Samtliga biståndsorganisationer tar emot bidrag från Sida.

Sida är en myndighet som lyder under Utrikesdepartementet; Margot Wallström är därmed ytterst ansvarig för Sidas verksamhet inom regeringen. Generaldirektör för Sida är Carin Jämtin (S) och i styrelsen sitter bland annat Anders Wijkman (KD). Vidare finansieras Sida av regeringen med hundratals miljoner per år.

Läs hela artikeln om invasionen på Morpheus blogg…

142,7 miljoner om dagen i bistånd hade kunnat användas i sjukvården i Sverige eller tillhöjda pensioner, eller till att låna mindre eller…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Hjälper Sida terrorister att ta sig över Medelhavet?

 1. Hjälper Sida terrorister att ta sig över Medelhavet? I så fall medverkar Sida till subversiv verksamhet vars syfte är att förändra samhällsordningen. Ett annat ord för subversion är påverkansoperation. Aktivism / påverkansoperation har förekommit sedan tidigare inom Sveriges myndigheter, – för 4 år sedan skrev t.ex. Svenska Dagbladet att: ”Asylaktivism på Migrationsverket. Anställda på Migrationsverket gillade inte regeringens åtstramningar av asylpolitiken, och arbetade trots semestertider för att bevilja så många permanenta uppehållstillstånd som möjligt innan de nya reglerna trädde i kraft”:
  https://www.svd.se/asylaktivism-pa-migrationsverket

  En framträdande aktivist är för övrigt även Sveriges ärkebiskop Antje Jackelén, som genom att lansera ett asylaktivistiskt nätverk tänker försöka driva på förändringen av Europa och man vill, citat: ”väva trådar mellan olika samhällsaktörer”, för att: ” tillsammans dela erfarenheter i påverkansarbetet”:
  https://samnytt.se/svenska-kyrkan-lanserar-asylaktivistiskt-natverk-for-paverkansarbete-i-europa/

 2. Svenska politiker hjälper aktivt till att muslimerna etablerar sig här får bygga moskeer och skrika böneutrop. Snart har vi den franska situationen här sanna mina ord.

 3. Förmodligen inte alls någon fattiglapp från någon bondby som försökt uppgradera sitt eländiga liv. Mer troligt då att han var en Allah`s utsända och rikligt finansierade slaktare, med uppdrag att tillfoga största möjliga skada på de ”otrogna hundarna”.

 4. Ge inga pengar till ”goda” organisationer som har råd med tårdrypande reklam i TV och i brevlådan.

 5. ”Sida är en myndighet som lyder under Utrikesdepartementet; Margot Wallström är därmed ytterst ansvarig för Sidas verksamhet inom regeringen.”

  Är det inte utrikesministern som är ytterst ansvarig på Utrikesdepartementet?

 6. Finns alltför många godhetsknarkande organisationer som destabiliserar världen och ökar på terrorverksamheten som utnyttjas av NGO för sin agenda.

Kommentera