Klimatkatastrofalt (ovanligt) Mycket snö på Grönland

Klimatkatastrofalt mycket snö på Grönland denna säsong! Det har hitters ramlat ned snö som motsvarar 542,3 kubikkilometer vatten när snön smält! LÄNK

Förra året, samma dag dvs 23/5 2021 hade det bara ramlat ned snö som motsvarar 515,5 kubikkilometer vatten, dvs 26,8 kubikkilometer mer i år. Om man gör iskuber av vattnet och staplar dom på en yta motsvarande Gamla stan i Stockholm kommer den att bli 74,444 kilometer hög! Fast staplar man på Södermalm i stället så blir det bara 4,7 kilometer högt!

LÄNK

Den kinesiske klimatforskaren Tji Fi Kni, säger att förhoppningsvis så kommer flera av glaciärerna på Grönland att kalva ut mycket is i havet i sommar. Det har två fördelar, de så kallade klimat-journalisterna får något att variera klimatskrämmandet med och mindre snö på Grönland kommer att göra det lättare för Tomten att ta sig över där när den dagen närmar sig!

6 thoughts on “Klimatkatastrofalt (ovanligt) Mycket snö på Grönland

 1. Vad är Gretas kommentar till den ovanliga vintern på Grönland. Skulle inte all isen nästan ha smält bort nu. Och så börjar det snöa massor istället. Läste hon fel i spåkulan eller om det är Tarot-kort hon använder.

 2. Tony
  Ja det har jag,år 56 torka och varmt likadant år 59. År 76 väldigt varmt i augusti.
  Jag var på Grönland 1976, i juli och en bit in i augusti, det snöade då och då och en dag var det tom 14 grader varmt, så visst skiftar vädret.

 3. Bloggens ständiga rapporter om ovanliga väderhändelser, får mig tro att nått ovanligt är på gång med klimatet

  • Tycker att du vid något tillfälle skrivit att du är gammal? I så fall kan du nog
   sumera att under dina år har sett skiftningar i väderleken hela tiden?

Kommentera