Efterlyst och illegal invandrare städade svart hos statsministern!

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Dagar innan jul larmades polisen till statsminister Magdalena Anderssons villa i Nacka. En städfirma hade utlöst inbrottslarmet av misstag, enligt uppgifter till Expressen. På plats frihetsberövades en av städarna – en kvinna som inte hade uppehållstillstånd i Sverige, arbetade svart och var efterlyst.

Beskedet att en utvisningshotad kvinna greps av polis när hon städade hos statsminister Magdalena Andersson (S) väcker reaktioner på Twitter.

Säkerhetsexperten Johan Wiktorin skriver att han ”blir så matt”: ”Är inte ansvariga på tå i det här omvärldsläget?? Hur kan en person som är här illegalt få städa hos vår statsminister? Och från Nicaragua, vars relationer med Ryssland är minst sagt goda i underrättelsesammanhang. Vem bär ansvaret?”

Liberalernas rättspolitiske talesperson Johan Pehrson skriver att ”ansvariga för att skydda rikets säkerhet bör få till uppgift att skydda i vart fall vår statsminister vad gäller uppdragstagare i deras bostad. Vilka personer som städar, drar el eller sätter in larm bör kontrolleras.”

Oliver Rosengren (M), kommunalråd i Växjö, undrar hur det är ”möjligt att Säpo inte kontrollerar alla människor som är i statsministerns hem?!”

Nina Odermalm Schei, kommunikationschef på Säpo, säger: ”Vårt ansvar för centrala statsledningen är att bedöma hotbild mot våra skyddspersoner och att sätta in skyddsåtgärder utifrån det. När det gäller personer som ska utföra arbete hos en skyddsperson är det inte vårt uppdrag att kontrollera de personerna.”

Pettersson undrar om det inte är Säpo:s ansvar att kontrollera vilka personer som arbetar i statsministerns hem, vems ansvar är det då?

Magdalena Andersson har följt lagar och regler. Företaget hon anlitat betalade F-skatt men dom hyrde i sin tur in ett annat företag som anlitade den illegala invandraren som svartarbetare, det är det juridiska.

Men principen är att den som anlitar en firma också har ansvar för att kontrollera att firman betalar skatt, att arbetsmiljön är ok och att anställda har sjyssta villkor osv. Det vet alla, inte minst sossarna.

Justitieminister Morgan Johansson (S) är bland annat ansvarig för polis och säkerhetspolis.

Steget Efter på regeringskansliet

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

28 thoughts on “Efterlyst och illegal invandrare städade svart hos statsministern!

 1. Det mest intressanta är att Magdalena har inbrottslarm. Var det inte SAP som skulle öka tryggheten?

  Hur länge har hon haft larm?

 2. Efterlyst, svartjobb och befinna sig här illegalt går nog bra, men nu läste jag att den som städade inte hade kollektivavtal, det räknas nog däremot som ett stort problem…

  13
 3. Hej maggan .kan jag låna din städhjälp en dag..
  Betalar 5 kronor i timmen..det är väl sama som du betalar.

  11
  1
 4. Tycker att det hela är faktiskt lite sorglustigt. Vår fd finans minister nyttjar svart arbetskraft och ingen har koll på vilka som springer omkring inne i stadsministerns bostad. Om vi nu har en professionell säkerhetspolis, så borde de nu hålla på och leta avlysningsutrustning i bostaden och alla datorer samt telefoner därinne. Vem vet hur många utländska agenter som har varit där. Var kanske tur att kvinnan inte klarade av att larma av.
  Undrar bara om vi, de skattebetalande undersåtarna nu ska följa de signaler som skickas ut från Rosenbad, om att det är ok att nyttja svarta tjänster. Eller gäller det bara dem som tjänar mer än 150.000 kr i mån?

  12
  • Kan man stjäla vapen inne i Rosebad för att det uppenbarligen inte existerande någon rutin på in och utlämnandet av “pickorna” så är detta inte förvånande.Har man ansvar för en Statsministers säkerhet så borde man kolla allt runt omkring dennes göranden och låtanden.Statsministern bör ju också meddela Säpo vilka som har tillgång till bostaden.När ska naiviteten och friskrivning från ansvar upphöra ?

 5. Finns det någon i Sveriges pajas regering som det är något med. Fiffel o båg, o utbildning verkar saknas hos hög som låg.

  14
 6. Självklart hyr en sosse in svart arbetskraft. Det skulle bli för dyrt om det är vit arbetskraft. Sedan får hon bluffaktura på dubbla beloppet från “firman” som sedan får behålla RUT-avdraget som sossen sedan drar av från skatten hon betalar.
  Vilket förklarar varför de anlitar illegala utlänningar för att städa.

  13
  1
 7. Säger ju allt, från nyheter idag.

  – Vad har det med Magdalena Andersson att göra? frågar Anderssons pressekreterare Toni Eriksson när han kontaktas av Expressen.

  – Statsministern avböjer att kommentera, meddelar sedan Eriksson.

  Sverige ett sorgebarn utan ansvar för någonting.

  13
 8. Sverige… så naiva!!! Minns när kronprinsessan skulle gifta sig och kortegen gick längs strandvågen med springande Säpo folke bredvid. Jag såg bilen dom åkte i och tänkte…. jag slår upp den på Fordonsregisteret… och tänka sig… alla uppgifter fanns där med motorstryka och tyngd som jag tror var 3,8 ton dvs förstärkt.
  Hur kan man får reda på sånt? jo bara i naiva sverige med Säpo som trygghet… jösse!!!

  11
 9. Hos sozzarna gäller följande: “Det är bättre att ha noll koll, än ingen koll alls”

  32
  1
 10. Varför sådan uppståndelse kring detta ?
  Det finns ju 100.000-tals liknande fall i Abzurdistan.
  Har nu den röd/gröna regeringen beslutat,att dessa stackare inte kan utvisas är det ju i detta fall något positivt,att någon av dem smutsar ner sina händer. Människan jobbade i varje fall jämte evnt. bidrag !!

  23
 11. Kommer “pigdebatten” att starta igen. Egen lort ska, enligt sossarna, var och en ta hand om själva. Även om det går tre gånger så fort och blir dubbelt så bra med proffs. Kvinnor besitter i genomsnitt lägre tolerans mot smuts och oordning så sossarna har här skapat en kvinnofälla.

  24
  2
 12. Hur är detta möjligt, måste väl vara ett av de större misslyckanden i den naiva och humanistiska stormakten?, Ett land med ett statsministermord och ett utrikesministermord i modern tid har myndigheter och säkerhetstjänst ingen koll på vem som städar hemma hos statsministern, det är fullständigt horribelt.

  43
 13. Äntligen någon som blir utvisad!! Betänk allah dessa rånare, mördare, hulliganer, våldtäktsmän, ……. som verkar klara sig.

  Nu gäller det en städerska och då är det på allvar.

  Kommer det att ske på riktigt eller är det bara munväder?

  48
  1
 14. SÄPO måste väl ha fått direktiv vad deras uppgifter är.
  Om det inte är specificerat att anställda skall kontrolleras och de hade gjort en kontroll, vilket hallaballo det skulle blivit från vänstermaffian.

  Ponera att Magdalena ringt och frågat eller begärt, att de skulle kolla städarna, då hade det blivit jobb för KU gissar jag.
  Sverige, det förlorade landet numera mycket nära total anarki.

  44
  1
  • Kungens bostad Drottningholm är klassad som skyddsobjekt vilket innebär att Säpo ska godkänna de som har tillträde för arbetsuppgifter.

   Samma måste gälla för statsministerns bostad. Det är inte Magdalena som ska ringa och fråga. Att sköta detta är en uppgift för den mycket stora statsadministrationen där ingen längre har personligt ansvar.

   34
 15. Välkommen till pöbelns verklighet ! Detta är vardag för väldigt många fastän klåparen Morgan hävdar att oskyldiga knappast drabbas. Men skulle det på något vis vara värre bara för att diktatoran´s bostad råkade befinnas på fel plats vid fel tillfälle ?

  34
  1
 16. Skydda kontoret och transporterna för statsministern men inte bostaden. Den svenska modellen.

  38

Kommentera