Hundratals datorer stals från Regeringskansliet – anställd åtalas


BROTTSLIGHET. En före detta anställd på Regeringkansliet åtalas för att ha stulit hundratals datorer och annan it-utrustning, avslöjar avslöjar DN.

Steget Efter på regeringskansliet

Stölderna har pågått mellan 2017 och 2019. Mannen stal bland annat datorer, hårddiskar och ipads till ett värde av nästan 1,6 miljoner kronor.

Brotten avslöjades när en person upptäckte att en dator som låg ute för försäljning på Tradera hade Regeringskansliets id-nummer.

Säpo kopplades in och genomförde en så kallad bevisprovokation där de köpte en dator under falskt namn. Dessutom riggades kameror som visade hur mannen stal utrustningen från Regeringskansliet.

Mannen åtalas för grov stöld. Enligt hans advokat nekar han till brott, medan åklagaren hävdar att han delvis erkänt.

– Pettersson säger att säkerheten är likadan på regeringskansliet som i resten av landet och samma personer är ansvariga. Helt klart är regeringskansliet ett särskilt utsatt område…

Statsminister Stefan Löfven

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


22 responses to “Hundratals datorer stals från Regeringskansliet – anställd åtalas

 • Niklas R

  Så, hur gick det med de där sju automatpistolerna med tillhörande ammunition som stals för ett år sedan?

  Gilla

 • ponnsan62

  Haha dessa sossar och deras vänner där..
  Hur mycket fick ni för dem..
  Svarta pengar
  Och nu ska vi arbetare betala för nya.
  Ni har det bra ni som inte bryr er om vad saker och ting kostar..Själv tycker jag ni ska lämna er uppdrag .kan man inte ha reda på sina saker i regeringen.hur fan tror vi ni kan ta hand om ett land.
  Snälla avgå nu och stanna i ert stora hus.
  Po nnsan
  .
  AFS

  Gilla

 • messkalle

  DN skall berömmas. De har gjort ett scoop.
  – Sedan är det inget viktigt som kan ha försvunnit. Allt är bara skit som Stefan Nollens 4600 regeringskansli gör.

  Gilla

 • Björn Kåverud

  De får akta sig så att inte någon stjäl hela Rosenbad

  Gilla

 • Oskar

  Dax att granska valmyndigheten som sköter rösträkningen och sammanställningen.
  Fusk och oegentligheter frodas där.
  Förresten så ligger valmyndigheten under kulturdepartementet med ansvarig minister Amanda lind vem kunde tro det??

  Gilla

  • Oskar

   Om man googlar på vilka som sitter i valmyndigheten så är it och datachefen carl sjöberg dvs han med nyckeln till valresultaten.
   Carl sjöberg har arbetat 15 år på Ericssons.
   Man kan ju fundera på detta.

   Gilla

 • Pålsjö

  Om de tidigare vapenstölderna i Regeringskansliet (dec.2019):
  Joakim von Braun, säkerhetsexpert med ett förflutet inom Säkerhetspolisen och svensk underättelsetjänst. Han har bara en sak att säga om att sju pistoler av modell Glock 17 samt mängder med ammunition har stulits från Regeringskansliet: ”– Håret reser sig i nacken! Kris och katastrof. Jag tycker att det är amatörmässigt.”
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/expert-om-pistolstolderna-pa-regeringskansliet-harresande

  samt i Dagens Juridik:
  ”Det går bra att förlora vapen, vägra svara på frågor med svepande förklaringar om skyddsintresse – och sedan låtsas som det regnar. Hade man haft ett skyddsintresse för statsledningen skulle man inte låta ett antal halvautomatiska pistoler med hundratalet patroner av Genèvekonventionen förbjuden ammunition vara så lättillgängliga att de stjälas inne i skyddsobjektet – och inte att stölderna inte upptäcks förrän månader efteråt. Givetvis är vapenstölderna ett unikt tillfälle för Riksåklagaren att kräva att Rosenbads 4,376 telefoner skall avlyssnas, för det är definitivt en brottslig miljö, där det stjäls mer halvautomatvapen per capita än någon tätort eller postnummer i riket. Postnumret 111 52, Rosenbad, har den i särklass högsta antalet vapenstölder med minst sju vapen stulna i år, en förhöjd risk på 3 800 % mot riksgenomsnittet. Den samlade oförmågan, jag undviker ordet inkompetens även om det ligger nära tillhands för jag känner inte de direkt inblandade, och vägran att ta ansvar för den makt man är given av folket undergräver det offentligas legitimitet….när det allmänna inte längre känner ett ansvar för medborgarna att förvalta den makt är given då har man upphört att vara en ett öppet och demokratiskt samhälle.” Hela texten här:
  https://www.dagensjuridik.se/debatt/regeringskansliets-pistoler-skjuter-sonder-kulissen/

  Gilla

 • ruben

  Personal i ett regeringskansli ska väl vara säkerhetsklassade, men regeringen verkar ha en förkärlek att anställa tjuvar. Vapen och ammunition, som var ett av försvarshjälpmedlen i händelse av beväpnad cup, nu datorer, som bl.a. används av försvarsministrar och förmodligen innehåller stora delar känslig information. Det tycks vara regeringens signum att oansvarigt slarva med nationens säkerhet. Likadant verkar gränskontrollerna skötas. Bevare oss från vår egen regerings vårdslöshet.

  Gilla

 • hllviken

  Är det en fientlig makt som styr Sverige?

  Gilla

 • gamgubben

  Stackars moder Svea! Det är inte förvånande eftersom inget fungerar som tidigare i landet, så varför skulle det inte vara ännu värre i ledningscentralen.
  Hur många personer jobbar där idag 2019 var det 4564, alla lika mycket värda men ingen med ansvar tydligen.

  Gilla

 • Stenbock

  Visar att inte enbart cheferna är kriminella….Är det speciellt utvalda ”guldklimpar” som ges ”jobb” på kansliet ?
  Stenbock kan inte tänks sig att det är några av oss ”högerextrema” ,som sitter på r-ven dagarna i ända, i den byggnaden

  Gilla

 • Peter Sjöström

  Först stjäl de våra pengar (skatt) sedan stjäl de allt lösöre vi gemensamt äger ? Mvh Sjöström

  Gilla

 • Billy Boy

  Stefan Löfven, Morgan Johansson & Mikael Damberg upprepar ofta som papegojor att samhället är mycket starkare än de kriminella gängen och därför kommer man att knäcka dem.

  Man kan nu konstatera att de kriminella gängen växer både i antal och styrka. De tjuvaktiga element har nu t o m tagit sig in i självaste Rosenbad och stjäl där både vapen och datorer vägg i vägg med de ursvaga ministrarna som bedrägligt sviker sina vallöften och i snabb takt svindlar bort 100-tals miljarder kr av svenska folkets skattepengar.

  Gilla

 • Maya

  Hur lyckades han stjäla hundratals datorer under 2 års tid utan att man märker detta ? Utöver det allt annat som har skett på detta läckande såll.Säkerheten verkar ju vara under all kritik.

  Gilla

  • Niklas R

   Tre år gamla avpolletterade datorer som inte längre användes. Tydligen har de som policy att alla datorer, ipads och mobiltelefoner ska bytas ut efter tre år.

   Gilla

 • Argus

  Tog inte Persson med sig möblerna då han flyttade ut ur Sagerska palatset?

  Gilla

  • Klas.

   Jovisst gjorde han det, de antika persiska mattorna köptes under rubriken ”begagnade mattor”.
   Jag hade gärna köpt de ”begagnade mattorna” om jag erbjudits möjligheten.

   Gilla

  • Pettersson

   Göran Persson köpte två röda soffor, sängar, mattor från sovrum och kök och dessutom glas och tallrikar från Sagerska huset. Prislappen hamnade på 20 500 kronor.

   Där försvann den slipade 1700-tals kristallen med 24 glas av 7 skilda slag, karaffer, skålar vaser mm värde +500.000, de antika 96 delars matserviserna värde +100.000.

   8 st av Hästens dyraste sängar värde +60.000/st, de antika äkta mattorna varav många av silke från 1700-talet värde +1 milj, gamla gobelänger och gardinuppsättningar som borde tillhöra Nationalmuseum värde +100.000, de världsunika fåtöljerna och sofforna som alla världsberömda statsmän genom tiderna har suttit i och som kan säljas för 100.000 per styck på Christies auktioner, salsbord, stolar mm mm. Allt packades av flyttfirma och transporterades i en ström av lastbilar till herrgården för den sammanlagda ersättningen av Göran Persson till Svenska Staten med totalt 20.500 kr. Detta är den största privata konfiskeringen av allmän egendom som någonsin har tystats ned av vårt lands vänsterreportrar.”

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: