23 konstverk försvunna från Regeringskansliet


BROTTSLIGHET. Mellan 2005 och 2012 har 23 konstverk försvunnit spårlöst från Regeringskansliet, skriver Stockholm Direkt. Enligt en polisanmälan som gjorts är det ingen som vet var verken har tagit vägen och personalen har letat efter dem utan resultat.

Tavla av Gustaf Wilhelm Palm, dock en den försvunna. Bild från Wikipedia

Konstverken kommer från bland annat Moderna museet, Nationalmuseum och Statens konstråd. Det totala värdet av den stulna konsten ligger på 567.600 kronor.

Det dyraste verket är en tavla av Gustaf Wilhelm Palm för 250.000 kronor.

-Pettersson är inte förvånad utan undrar hur mycket som försvunnit efter 2012…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


10 responses to “23 konstverk försvunna från Regeringskansliet

 • Mm

  Det har säker personalen och politikerna gjort. De är ju vana att tjuva från svenska folket så det är ingen skillnad. Det var väl någon som skulle inreda sin nybyggda herrgård eller östermalmsvåning. Socialister = Kommunister är samma sorts skrot. Mycket stals i Ryssland vid revolutionen 1917 så de är vana att ta för sig.

  Gilla

 • Greger

  Några på kansliet som drygat ut sin lön?

  Gilla

 • Grune

  Va värre är så har det försvunnit 287 politiker från riksdagen.

  Gilla

 • Nils Dacke

  Några tavlor som har försvunnit är ett mindre problem, dessvärre är att all vett och sans också försvunnit från regeringskansliet och ersatts med en värdegrundsextremism och nära kontakter med extemister och terrorister. Denna form av landsförräderi drabbar hela landet och dess befolkning för överskådlig framtid.

  Gilla

 • nosferatu

  Sedan 2012 har allt sunt förnuft försvunnit från regeringskansliet och det är mycket värre än några tavlor.

  Gilla

 • Argus

  Socialistiska politiker har en tendens att inte kunna skilja på mitt och ditt. Jag vill minnas att både Persson och Clinton tömde tjänstebostaden på möbler när de flyttade ut, möbler som skattebetalarna betalt för och alltså fortfarande äger.

  32:an är nyliberal, alltså socialist, så tavlorna finns väl hos honom? Med så många egna tavlor förstår jag inte behovet. 😉

  Gilla

 • centurion

  De försvunna tavlorna går säkert att ersätta med en bild av Stefan, den dåren som har åstadkommit flest tavlor i vår moderna historia. Annars kan man väl pryda väggarna den så populära ”mens-konsten”. Den drabbar ju alla som åker tunnelbana / blir sv. medborgare.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Att göra tavlor, är väl ingen konst, för sittande regering.

  Gilla

 • tikamax

  Åk hem till politikerna och gå igenom hemmen… Den som söker, skola finna…. Samma problem på andra myndigheter i Sverige. Man måste inventera varje år, helst varje halvår. TROLÖSHET MOT HUVUDMAN eller folket då man STJÄL VÅR KONST.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: