Utredning om vapenstölder på regeringskansliet nedlagd

BROTTSLIGHET. Åklagaren har lagt ned förundersökningen av den rad vapenstölder som skett vid regeringskansliet i Stockholm läggs ned, rapporterar Dagens Juridik. Vid åtminstone tre tillfällen har ett antal pistoler stulits från ett vapenförråd i Rosenbad som säkerhetsbolaget Securitas hade ansvar för. Därtill stals flera hundra patroner. Endast en stulen pistol har återfunnits – hos en pojke som senare dömdes för att ha försökt mörda en ledare i ett kriminellt nätverk.

Steget Efter på regeringskansliet

En man i 30-årsåldern som arbetade som Securitas-väktare vid Rosenbad greps, förhördes och anhölls i ett tidigt skede, men släpptes senare. Han befinner sig sedan en tid tillbaka utomlands.

Nyligen rapporterade Dagens Juridik att det inte hållits några andra förhör än det med den mannen på 17 månader. Nu rapporterar sajten att åklagaren lagt ned förundersökningen, vilket framgår av en handling denne lämnat in till tingsrätten.

-Pettersson säger att regeringen funderar på att införa restriktioner för jägare och sportskyttar eftersom det tydligen inte går att lita på att hederliga människor kan förvara sina lagliga vapen på ett säkert sätt. Nu vet regeringen inte ens hur många vapen som stulits utan talar om ett tio-tal pistoler samt ammunition.

Rikets styrelse, eller om man så vill, icke-styrelse kostar 15.000 miljoner om året. Regeringskansliet har nästan 5000 anställda med en budget på 8.000 miljoner.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Utredning om vapenstölder på regeringskansliet nedlagd

  1. Då kan man ju misstänka ett möjligt samförstånd mellan regeringen och de kriminella väktarna. Då brottet är allvarligt borde det inte få slinka igenom ostraffat. Stöld av vapen, som dessutom ingår i rikets beredskap. När väktare gör brott och missbrukar det förtroende de har betalt för är brottet enormt mycket allvarligare. Tjuvarna har direkt riskerat rikets och regeringens säkerhet. Om regeringen tvekar att vilja straffa sina eventuella kompisar bör en annan instans ta det ansvaret och slutföra undersökning åtal, skadestånd och lämpligt straff. Är de kriminella väktarna utlänningar kan man även räkna in främmande makt i händelsen och se det som ett möjligt utländskt hot. Hur oanat ljusblå får man vara i myndigheter?

  2. 8 miljarder dividerat med 4600 ger snittkostnad på 1739130:-
    Oavsett regering sitter de flesta kvar på sina poster, därav kommer det att vara svårt att byta politisk inriktning eftersom de flesta ministrar är utan examen och gör som tjänstemännen säger.

  3. Men va f-n!!, åklagarmyndigheten bryr sig alltså inte att många pistoler har hanterats inom regeringskansliet på sådant sätt att kriminella element får tillgång till dessa. Däremot åtalar man en känd industriman för att han inte gillar vargar och minsann TÄNKTE jagar varg. Antingen är allt politiskt styrt från den korrupta regeringen eller så lever vi i den största bananmonarkin/republiken i världen?

  4. Jämför man denna “utredning” samt Karl Hedinfallet är det så man trillar av stolen. Åklagarna i dessa båda fall borde entledigas omedelbart och be dom kontakta Arbetsförmedlingen

  5. Pettersson . vad du beskriver i denna artikel är ett totalt haveri och slöseri med svenska skattemedel!

Kommentera