Jan Emanuel Johansson & Bert Karlsson – Rättvisa, integration & socialdemokrati

INRIKES. Välkommen till det första avsnittet av vårt nya poddkoncept! Vår första gäst är ingen mindre än Jan Emanuel Johansson. Det diskuteras socialdemokraternas dåtid, nutid och framtid, invandringspolitik och migrationsverket, LO, Sveriges rättssystem och mycket mer.

Bert och Jan går in på deras tid tillsammans i riksdagen och hur Bert var politisk rådgivare till Jan. De diskuterar också migrationskrisen och hur det var att driva asylboenden. Stort tack till Jan Emanuel som ställde upp och bjöd oss på en riktigt bra diskussion. Trevlig lyssning!

Berts värld

Jag bjuder på en gammal historia om Bert och sångerskan Lotta Engberg, i skogen finns även den illaluktande för att inte säga stinkande Stinksvampen…

Lotta Engberg: påstod att den liknande Skara-Bert Karlsson…

Har han så stor?

Nä, han luktar lika!!!!

….om det stämmer kan Pettersson inte verifiera eftersom han aldrig träffat Bert men svampen luktar för jävligt och heter på latin Phallus impidicus som betyder ungefär ”den oblyge manslemmen”.

Stinksvamp i ”Petterssons skog”

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Jan Emanuel Johansson & Bert Karlsson – Rättvisa, integration & socialdemokrati

  1. Om sossarna lyssnar på vad Jan Emanuel säger så finns det en framtid för S, om inte går det rakt ut i skogen. Han är så kritisk till dagens sossar så han säger att de behöver be om ursäkt för vad de ställt till med, det gäller även Stefan Löfven. Sossarna idag är ett bluffparti, de ljuger om allt. självklart även om våra pensioner. Löfven säger att vi fått 5000 kr, det har jag inte fått ens på tre år, han är en lögnare.

  2. Vem har tid och lust att sitta i 1,5 tim. (en och en halv timme)
    och lyssna på något där själva budskapet kan ges i en text som man läser på 5-6 minuter?
    Det här med Poddar ser ut att bli mer och mer populärt och jag förstår inte varför. Det är stor slöseri med tid. Men kanske de som genomför en podd slipper skrivjobbet att få till en bra text där man koncentrerar det viktiga. Ren slöhet alltså. Och ajöss med journalistskrået.
    Jag sätter mig inte att lyssna på några poddar i alla fall.

    • grebom5 – Salem – Tekniker med mer än 25 års internationell erfarenhet av arbete och bosättningar i Liberia,Tanzania,Grekland och Polen samt Indien, Bangladesh. Utöver detta många hundratusentals mils resande som zonchef för Svenska likväl USA företag.
      grebom5 skriver:

      heraldikern!
      Det var ett fel beslut av dig för från JE fick vi höra ett stort antal sanningar om sossarna deras olösta problem och varför det är som det är i vårt land.
      Även om du inte gillar poddar eller kanske en person, genom att lyssna förstår många bättre än att läsa, ge dig själv en chans att lära.

      • OK, efter ditt inlägg så tog jag mig tid att lyssna. Det var faktiskt bra. Men jag hade faktiskt väntat mig flera något fläskigare uttalanden och avslöjanden än de båda ”sossarna” presterade. Men visst det var i alla fall underhållande.

        Dock är jag förmodligen inte alltför begåvad, som Petterson skriver, eftersom jag vill lyssna totalt, med tonläge, betoning, pausering mimik och annat när jag lyssnar på en föreläsning eller liknande.

        Om jag hade stickning eller något liknande som sidosysselsättning kunde det ju ha gått. Men tyvärr stickning är inte min starka sida. Men tack för tipset i alla fall.

    • Att lyssna på radio eller en podd som radio över internet kallas är inte dumt, den inte allt för obegåvade kan göra något annat samtidigt och behöver inte slösa tid.

    • grebom5 – Salem – Tekniker med mer än 25 års internationell erfarenhet av arbete och bosättningar i Liberia,Tanzania,Grekland och Polen samt Indien, Bangladesh. Utöver detta många hundratusentals mils resande som zonchef för Svenska likväl USA företag.
      grebom5 skriver:

      Rädd!
      Jag är rädd för att du har fel, Jan Emanuel kan vara mycket men absolut inte ointressant.
      Lyssna och lär!

  3. grebom5 – Salem – Tekniker med mer än 25 års internationell erfarenhet av arbete och bosättningar i Liberia,Tanzania,Grekland och Polen samt Indien, Bangladesh. Utöver detta många hundratusentals mils resande som zonchef för Svenska likväl USA företag.
    grebom5 skriver:

    Detta är det enda sevärda och framförallt hörvärda programmet från Bert tack vare Jan Emanuel.

    När jag hör honom så får jag en förnimmelse om min ungdom och mitt eget resonemang.
    J E staplar den ena sanningen på den andra och jag hoppas många lyssnar och lär sig något.

    Det är naturligtvis inte allt vi skulle vara överens om men det mesta, och jag hoppas att det kan komma att bli verklighet i Sverige, men det kräver förändringar hos många och på många områden.

KommenteraAvbryt svar