Kommer ni ihåg vapenstölderna på Regeringskansliet?


BROTTSLIGHET. Minst två gånger har vapen stulits från ett av landets viktigaste skyddsobjekt, regeringskansliet. En Securitas-vakt anhölls i början på december 2019. Sedan dess har det varit tyst vad jag vet. 

Regeringen funderar på att införa restriktioner för jägare och sportskyttar eftersom det tydligen inte går att lita på att hederliga människor kan förvara sina lagliga vapen på ett säkert sätt.

Rikets styrelse, eller om man så vill, icke-styrelse kostar 15.000 miljoner. Regeringskansliet har nästan 5000 anställda med en budget på 8.000 miljoner.

Steget Efter på regeringskansliet

  • TIDIGARE 2019-12-02. En anhållen för vapenstöld på Regeringskansliet

BROTTSLIGHET. Polisen har fått in ytterligare en anmälan om vapenstöld på regeringskansliet Rosenbad och en man sitter anhållen sedan söndagskvällen, säger Towe Hägg, presstalesperson för Region Stockholm.

Rosenbad by Jorge Lascar. CC by-2.0.jpg

Hägg kan inte lämna några närmare uppgifter om den senaste anmälan. Åklagaren Lucas Eriksson säger till Dagens Juridik att den anhållne är en man i 30-årsåldern, en ordningsvakt som arbetar på Regeringskansliet anställd av Securitas.

Sedan tidigare pågår en förundersökning om Sex pistoler med ammunition stulna på regeringskansliet. Den anmälan kom in den 25 oktober.

-Pettersson säger att man får vara glad om vapentjuven har uppehållstillstånd…

Glock 17. Bild från Pixaby

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “Kommer ni ihåg vapenstölderna på Regeringskansliet?

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: