Stäng

Islamisterna och Sverige

ISLAM. Ett 50-tal bolag och organisationer med utpekade radikala islamister i ledningen har gjort affärer med stat och kommuner till ett totalt värde av en dryg miljard kronor under de senaste fem åren. De stora pengarna finns i friskolesektorn. Detta enligt nyhetsbyrån Siren som kartlagt cirka 550 personer kopplade till radikal islamism.

Vad är det som är så svårt att förstå? Koranen är oföränderlig och importerar vi Mellanöstern får vi Mellanöstern.

– Givetvis finns det ett rent finansiellt syfte i att tjäna pengar. Sedan handlar det om påverkansaspekten och om att isolera ungdomar från det icke-religiösa samhället, säger Magnus Ranstorp, terrorexpert och forskare vid Försvarshögskolan, till Nyhetsbyrån Siren.

Granskningen visar att den omstridda Göteborgsbaserade Safirskolan, tidigare Vetenskapsskolan, och förskolekooperativet Bilaal, som bloggen skrivit om tidigare samt verksamt i flera norrländska kommuner, hör till de bolag som genererat högst affärsvärde under perioden 2015-2019.

En annan verksamhet, en gymnasiehuvudman, Edinit som är dotterbolag till al-Azharstiftelsen i Vällingby, gjorde fram till 2018 affärer med ett 30-tal kommuner. Det till ett värde av över 150 miljoner kronor, enligt Siren.

Enligt nyhetsbyrån är det samlade affärsvärdet det dubbla, över 300 miljoner kronor för en annan skolkoncern med verksamhet i de flesta Stockholmskommuner och några kommuner i Västmanland. En ledande företrädare i koncernen har enligt Sirens kartläggning kopplingar till radikalislamistisk miljö. Hittills har två skolor stoppats på grund av kopplingar till våldsbejakande extremism, bland annat Vetenskapsskolan.

Skolinspektionen kan sedan 1 januari 2019 göra ägar- och ledningsprövningar för att komma åt problemet med olämpliga personer i skolornas ledningskrets. Men det finns begränsningar.

– Vi måste som myndighet agera opartiskt och respektera grundläggande fri- och rättigheter, som yttrandefrihet och föreningsfrihet. Det kan därför finnas vissa begränsningar i myndighetens möjligheter att beakta till exempel uttalanden som en företrädare för en huvudman har gjort, säger Charlotte Svanström, jurist på Skolinspektionen, till Nyhetsbyrån Siren.

Terrorforskaren Magnus Ranstorp efterfrågar bättre kontrollmekanismer, liknande de inom bankväsendet. – Finansiella aktörer har stora erfarenheter som kommunala tjänstemän kan dra nytta av för att förbättra kapaciteten att fånga upp det här i systemet, säger han till Nyhetsbyrån Siren.

-Pettersson säger att inget är nytt, islamisternas propaganda, bidrag och affärer med skattepengar är väl känt av myndigheter, journalister och politiker men syltryggarna tittar i bästa fall bort, i andra fall understödjer de islamisterna…

Nedan några länkar från bloggen…

Det är detta som statsminister Stefan Löfven menar med att det blir lönsamt på sikt, vissa tjänar enorma pengar på skattepengar, ja, ja, ni fattar…

…och statsministerns kallar Sverigedemokraterna extrema…

Från 2009 ”Islam vårt största utländska hot” – Jimmie Åkesson

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

8 reaktioner på “Islamisterna och Sverige

 1. Det finns stora möjligheter att få betalt för att radikalisera elever i Sverige tack vare våra naiva politiker. Fast det är svårt att veta säkert om det beror på naivitet eller köp av röster.

 2. Förstatliga skolan NU! Enda sättet att införa en likvärdig skola för alla, i alla kommuner och för alla barn. Samma villkor för både lärare och elever över hela landet. Återgå dessutom till samma krav vad gäller grundläggande kunskaper i läsning, läsförståelse, skrivning, rättstavning och räkning som fanns i den gamla folkskolan. Dessa grundläggande kunskaper gav en bra bas för alla.

 3. När våra politiker står och väsnas om att integreringen i vårt samhälle är så viktigt och att vi alla måste hjälpas åt så är det väldigt märkligt att man tillåter dessa skolor.Man plöjer ner miljarder i olika projekt som skall främja detta.Har det möjligtvis inte slagit någon av dessa vurmare att man inte vill integreras.Ett exempel som jag ska referera till : vid en tidigare arbetsplats som jag har haft fanns ett PUTboende.En skolbuss hämtade och lämnade barnen morgon och kväll för transport till en friskola.Pojkarna satt längst fram och gick alltid på först.Flickorna fick vackert vänta på sin tur och sätta sig längst bak.Naturligvis iklädda slöja så små dom var.Någon anpassning var det absolut inte frågan om.Barnens lekpats på boendet var det höga staket runt så inga Svenska barn kunde gå in dit och leka med dom fina nya och roliga grejorna som installerats där.Dom fick hålla sig till dom tre gungorna och en ruschbana som fanns i närheten.Sliten och trist lekplats som ingen ville vara på.Det här är bara ett exempel av många på hur verkligheten ser ut nuförtiden.Integrationen går ut på att vi Svenskar får finna oss i att alltid komma i andra hand vad än det gäller.Bostad eller arbete så är det inte vi eller våra ungdomar som prioriteras.Man ska inte ställa grupp mot grupp skriker vissa om.Men det är exakt det man gör nu.

 4. Dom där muslimska friskolorna, utbildar inte sina elever till att bli goda demokratiska svenskar.
  Staten finansierar istället dom till att behålla sina hemländers politiska religion och kultur.
  Detta motverkar att vi någonsin kommer närma oss varandra. Det säkerställer evig splittring och konflikter i samhället.

 5. 👏🏻 👏🏻 👏🏻 👏🏻 👏🏻 👏🏻 👏🏻

  Nyhetsbyrån Siren är en nyhet för mig. De är precis vad Sverige behöver nu!

  🇸🇪 💙💛 🇸🇪 💙💛 🇸🇪

 6. 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍

  Utmärkt gräv och bra artikel!

  🇸🇪 🥶 🇸🇪 🥶 🇸🇪 🥶 🇸🇪 🥶 🇸🇪 🥶

Kommentera

%d bloggare gillar detta: