Muslimska friskolan Al-Azhar i blåsväder igen, böner på lektionstid


ISLAM. Den muslimska friskolan Al-Azhar i Vällingby har tidigare varit i blåsväder för att ha haft könsuppdelade idrottslektioner och uppdelning mellan pojkar och flickor på skolbussen. Nu möter skolan ytterligare kritik från Skolinspektionen eftersom särskolan håller bön under lektionstid.

Den muslimska friskolan Al-Azhars grundsärskola håller böner med eleverna under lektionstid. Nu kräver skolinspektionen att skolan slutar med morgonbönerna, eftersom att de bryter mot skollagen.

– Morgonsamlingen avslutas med en bön och det inleder även första lektionen. Det får inte förekomma enligt skollagen, säger Tommy Lagergren, avdelningschef på Skolinspektionen.

Undervisningen i skolor och förskolor ska vara icke-konfessionell, den får alltså inte lära ut om en religion som den enda. Friskolor får ha religiösa inslag i skolan, men de får inte ingå i undervisningen eller vara obligatoriska.

På Al-Azharskolan menar man att det som kallades för bön snarare var en uppläsning av en vers från Koranen. Uppläsningen ska ha börjat efter ett önskemål från en av eleverna men sedan utvecklats till en del av morgonrutinen för alla på särskolan.

– Eftersom att det är på en lektion där alla måste delta finns det en risk att bönen inte upplevs som frivillig. Det handlar också om att det är viktigt att hålla isär religiositeten och utbildningens innehåll. Utanför lektionstider, på exempelvis lunchraster, är det tillåtet med religiösa inslag på friskolor så länge det är frivilligt, säger Tommy Lagergren.

SVT

– Pettersson anser att muslimska friskolor ska stängas. Islam är inte en religion utan en odemokratisk ideologi fullt jämförbar med kommunism och nazism och jag tvivlar på att någon skulle tillåta nazistiska friskolor…

Om Al-Azharskolan på bloggen…

Här en reklamfilm för skolan. -Pettersson upprepar, det är en svensk grundskola, som ska lära ut svenska värderingar i Vällingby, Stockholm, Sverige.


24 responses to “Muslimska friskolan Al-Azhar i blåsväder igen, böner på lektionstid

 • Skolverket kräver tillbaka drygt en miljon av muslimsk friskolekoncern | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] Muslimska friskolan Al-Azhar i blåsväder igen, böner på lektionstid […]

  Gilla

 • Muslimska friskolans förra styrelse åtalas för ekobrott | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] Muslimska friskolan Al-Azhar i blåsväder igen, böner på lektionstid […]

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Svenska värderingar sitter i ryggmärgen som jag har fått genom farvattnet, modersmjölken en god uppfostran och skolgång. På dessa grunder har jag klarat mig tämligen gott genom livet.

  Gilla

 • age

  Vårt nya ”fosterland”!

  Jag är rädd!
  Känner du dig trygg?

  Gilla

 • Kurt

  Jag kommer aldrig att sluta undra över vilka stollar ge dessa livsformer tillstånd att driva dessa skolor, och de Svenska lärare som undervisar där bör skämmas och tas ifrån lärarlegitimation om de ha någon

  Gilla

 • NisseBerra

  Vi har olika lagar och regler i landet för det mesta..?? Även i skolorna, men det skiter svartskallarna i. Jo, varför..?? Blattarna gör ju ändå som dom vill, ingen vågar knappt säga nåt. Det vore ju rasism….

  Gilla

 • eva

  Ja, inte var det Alice Tegnérs barnvisor man sjöng och vad gjorde den lilla blonda flickorna bland alla slöjorna? Kidnappad för filminspelningen?
  Jag orkade inte se allt till slut men bara ett ord -vidrigt, så här skall inte finnas i Sverige!

  Gilla

 • Sven

  Vad är svenska värderingar för dig Pettersson?

  Gilla

  • OPete

   Sven ! Kan du nämna ett land som fungerar bra med demokrati o kvinnors rättigheter som är muslimstyrt ??? Islam har inget i Europa att göra !!!

   Gilla

   • Sven

    Det handlar inte om att styra länder utifrån Islam, det är en religion och inget statsskick. Hur jämnställt var Sverige under kristet styre med kyrkan som högsta makt? Men ja, det finns många ”fungerande” länder med majoritet muslimer. Tänk på att de flesta muslimerna bor i Asien och inte i Mellanöstern.

    Och du nämner Islam som en enhet, hur många olika lager av kristendom ser du? Vissa kallar sig kristna utan att någonsin varit i kyrkan. Vissa ”islamister” (det är också ett begrepp för en viss typ av muslimer) förtrycker kvinnor, andra är muslimska feminister.

    Gilla

  • OPete

   Sven ! Men räkna upp länderna som du säger istället . Det finns varken kommunist eller muslim läder som funkar med fria val , demokrati eller yttrandefrihet . Då med tillägget i muslimska länder angående kvinnors rättigheter . Ge mig några länder är du snäll ???

   Gilla

  • OPete

   Sven ! Du pratar om kyrkan här i Sverige . Hur många år sedan var det ??? Dessutom vad är konstigt att vara kriste utan att gå i kyrkan ? Måste du gå och titta på en fotbollsmatch fast du är medlem i föreningen ??? Du snackar pucko !!!

   Gilla

 • Sven

  Pettersson har inte tänkt på att en nazistisk ideologi innebär hat mot folkgrupp och gör sig därför inte lämpad som grund för friskola.

  Så länge det finns kristna friskolor i Sverige bör det finnas muslimska. Islam är en religion som precis som kristendomen i väldigt få fall övergår till extremism och terrorism och då blir ideologisk.

  Gilla

  • Lena

   Hej är det du ali som har bytt namn ?

   Gilla

  • Bosse

   Du Sven! Du verkar ha gått i Al-Azhar skolan med tanke på kunskaper och utbildningsnivå. Du har endast fått rätt värdegrund kan vi se. Matten verkar bortglömd.

   Gilla

   • Sven

    Vilken matte åsyftar du? Tänker du på att det i världen finns över 1,5 miljarder muslimer. Att de är majoritet i 30-40 länder och att endast 10 % av alla muslimer ser sig som shia-muslimer? (En mer trofast form av islam). När vi sedan pratar om antalet extremister och terrorister, ja, då blir det många decimaler på procentenheterna där Bosse.

    Gilla

  • NisseBerra

   Muslimska friskolor, hur lämpligt är det egentligen…?? Inte alls, troligen.

   Gilla

   • Sven

    Lika lämpliga som kristna. Hade jag haft lust att sätta mina barn i en religiös friskola hade jag i alla fall velat välja vilken religion.

    Gilla

 • Mimi N.

  Vämjeligt ! Hold your jaws, nigger devils !

  Gilla

 • ossie

  En idiot kan väl förstå att dessa musseskolor används till att radikalisera och förvrida huvudet och rent av utbilda terrorister.

  Gilla

  • Sven

   Absolut, det krävs en idiot för att dra de slutsatserna.

   Gilla

   • Kurt

    Sven, flytta till Saudi få se om du kan hålla huvud kvar på axlarna

    Gilla

   • Bosse

    Jo, avancerad matte för dig,Sven.Räkna alla tummar nedåt du får, då har du och göra.Att det är 1,5 miljarder för många muslimer ,det vet vi redan.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: