Sanningen om de muslimska flickorna


Här erkänner Hussein Ibrahim, rektor för den muslimska friskolan Al-Azhar att muslimska småflickor vill känna sig fria utan de heltäckande kläder de påtvingas av religiösa skäl.

”Vi tar in det här med elevinflytande. En tjej som har sjal och vill springa runt med sjal, upplever att det är jobbigt att ha huvudbonad så att säga…ähnum..säger att jag jag vill kunna ta av den”

Detta kunde vi höra Hussein Ibrahim svamla fram igår, både i Rapports och Aktuellts nyhetssändningar.

Ibrahims ord talar sitt tydliga språk. Muslimska småflickor vill kunna känna sig fria, befriade från dessa patetiska tygstycken de är inlindade i. De vill inte stå jämte och titta på när klasskamrater leker på skolgården, simmar i badhuset eller spelar fotboll på gymnastiklektionen.

Religionen islam tillåter alltså inte att flickor umgås med pojkar på samma lekfulla och oskyldiga sätt som barn från andra kulturer gör. Om nu barnen ska hållas separerade från varandra redan i unga år, vilken syn på det motsatta könet får de då? Ses kvinnor som en sexleksak som kåtar upp män om de råkar visa lite hårstrån eller naken hud? Ser kvinnorna på männen som härskare vilka bestämmer vad kvinnor ska bära för kläder, vilka de får umgås med och vad de tillåts göra utanför hemmet?

Efter Hussein Ibrahims ord till svenska folket kan vi bara konstatera att dessa muslimer inte kommit till Sverige för att integrera sig och respektera de regler som bygger vårt samhälle. Tyvärr får de stöd av svenska vänsterfeminister som inte har några som helst problem med separata gymnastiklektioner eller badtider, men som samtidigt propagerar för könsneutrala omklädningsrum och jämlika villkor för kvinnorna.

Efter detta horribla beslut från den muslimska friskolan Al-Azhar och stödet från svenska vänsterfeminister kan vi alla enas om två saker.

Den svenska feminismen är ett skämt och bara ett sätt att skapa uppmärksamhet kring sin egen person. Islam har dessutom inget i Europa att göra och frågan är varför islam tillåts växa och skapa egna regler när många muslimer innerst inne avskyr allt det västerländska samhället står för?

SVT Inslaget börjar 6:20 in i programmet och visar något så sällsynt som en socialdemokrat med vettiga åsikter och en invandrad feminist som visar att feminismen aldrig kan tas på allvar.

Läs gärna vad ett par kvinnliga lärare på Al-Azhar skolan tycker: ”Vissa av våra flickor vill kunna ta av sig sjalen och ha shorts och t-shirt på lektionen. Det skulle vara svårt om det fanns jämnåriga pojkar eller en manlig lärare där…//…Att visa sig för det motsatta könet utan täckande klädsel går helt enkelt emot flickornas religion”. Det är alltså religionen som styr, inte flickornas egna val.

Några röster om den muslimska friskolans könsseparation:

Jenny Sonesson, Expressen: Könsuppdelad idrott är att sexualisera barn

Patrik Oksanen, Helahälsingland: Hur ska man kunna göra värnplikt ihop om man inte har gympa tillsammans

Bawar Ismail, Gefle Dagblad: Könsuppdelning i skolan en ovälkommen relik

Mathias Bred, Göteborgs-Posten: Skolan måste ha högre ambitioner

Daniel Swedin, Aftonbladet: Stoppa religiösa friskolor Fridolin

Al-Azhar


7 responses to “Sanningen om de muslimska flickorna

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: