Stäng

Al-Azharskolans ägarstiftelse har satsat 10 miljoner i muslimsk bank

ISLAM. Al-Azharskolans ägarstiftelse har investerat 10 miljoner kronor i ett företag som vill starta en muslimsk bank. ”Det efterfrågas av många föräldrar på vår skola”, säger Bashir Aman Ali, som är ordförande i stiftelsen Al-Azhar.

-Pettersson undrar om kvinnor får öppna konto i banken? Al-Azhar gänget har ju varit med en hel del på bloggen och klart är att de inte borde befinna sig i Sverige och absolut inte driva skolor och banker.

Läs mer på Stockholm Direkt

TIDIGARE 2016-04-19. Islamisk bank stoppas

ISLAM. Finansinspektionen stoppar en islamisk bank i Sverige, rapporterar Ekot. Skälet är att ägaren inte har tillräckligt med kapital. (Inget på nätet ännu). Den som ansökte om islamisk bank är somaliern Bashir Aman. Enligt Sveriges Radio är Aman affärsman. Han är även VD på Sveriges största muslimska friskola, al-Azharskolan i Vällingby. Han har ett flertal bolag, bland annat två finansbolag där verksamhet numera verkar avstannat och det var inte bara kapitalet som saknades. Aman verkar inte ha uppfyllt andra krav heller. 

Bashir Aman
Bashir Aman

Islamiskt bankväsende är ett banksystem som tar hänsyn till islamiska lag-(sharia)principer. Fördömandet av ränta är hämtat från Koran 2:275-279 i vilken riba fördöms. Uppkomsten till ordet riba är okänt men tolkas normalt sett som ”ocker”.

Islamisk lag förbjuder muslimer att investera sina pengar i affärer vilka kan anses vara förbjudna (haram) såsom sprithandel, grishandel, skvallertidningar eller pornografi.

I flera länder har undantag gjorts för banker när det kommer till sharia (islamisk lag). I till exempel Kuwait har staten valt att se mellan fingrarna när det kommer till just banker för att underlätta för landets ekonomi, ett exempel som följts även av i andra muslimska länder (jfr svenska JAK Medlemsbank, Banken lånar ut pengar utan att kräva ränta. För att täcka bankens kostnader tillkommer administrativa avgifter).

-Pettersson säger att det är en bra början. Islam i dagens form hör inte hemma i en modern värld…

Islamiska banker är som allt annat från islam lek med ord. Det är förbjudet med ränta men tillåtet att göra vinst i form av avgifter!

12 reaktioner på “Al-Azharskolans ägarstiftelse har satsat 10 miljoner i muslimsk bank

 1. Islam fortsätter sin ockupation av vårt fosterland!
  Nu även inom ekonomiska sektorn!
  De uppfyller snart koranens krav; att ta över vårt fosterland!

  SD är en trolig räddning, om det då inte är för sent?

  Du, som tillhör 87% – gruppen, hjälp till att rädda Sverige nästa val!

 2. En muslimsk friskola driven med svenska skattepengar!
  Förbjud snarast religösa friskolor, de behövs inte och allra minst de muslimska.
  Hur kan vi i Sverige ha hamnat så till den milda grad snett?
  Hur kan våra politiker spendera skattepengar på något så otroligt korkat?

  1. De kallas inte dumsvenskar för ingenting om man sedan lägger till ett annat icke hedrande svenskt drag, deras extrema feghet. Då vet du varför det gått ”ad helvede till” med Sverige och vi har i stället fått vårt Svenstia.

 3. Våra skattepengar omvandlade till sk skolpeng? Skall vi finansiera muhammedansk verksamhet(dvs. terrorism)?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: