Al-Azharskolans ägarstiftelse har satsat 10 miljoner i muslimsk bank


ISLAM. Al-Azharskolans ägarstiftelse har investerat 10 miljoner kronor i ett företag som vill starta en muslimsk bank. ”Det efterfrågas av många föräldrar på vår skola”, säger Bashir Aman Ali, som är ordförande i stiftelsen Al-Azhar.

-Pettersson undrar om kvinnor får öppna konto i banken? Al-Azhar gänget har ju varit med en hel del på bloggen och klart är att de inte borde befinna sig i Sverige och absolut inte driva skolor och banker.

Läs mer på Stockholm Direkt

TIDIGARE 2016-04-19. Islamisk bank stoppas

ISLAM. Finansinspektionen stoppar en islamisk bank i Sverige, rapporterar Ekot. Skälet är att ägaren inte har tillräckligt med kapital. (Inget på nätet ännu). Den som ansökte om islamisk bank är somaliern Bashir Aman. Enligt Sveriges Radio är Aman affärsman. Han är även VD på Sveriges största muslimska friskola, al-Azharskolan i Vällingby. Han har ett flertal bolag, bland annat två finansbolag där verksamhet numera verkar avstannat och det var inte bara kapitalet som saknades. Aman verkar inte ha uppfyllt andra krav heller. 

Bashir Aman

Bashir Aman

Islamiskt bankväsende är ett banksystem som tar hänsyn till islamiska lag-(sharia)principer. Fördömandet av ränta är hämtat från Koran 2:275-279 i vilken riba fördöms. Uppkomsten till ordet riba är okänt men tolkas normalt sett som ”ocker”.

Islamisk lag förbjuder muslimer att investera sina pengar i affärer vilka kan anses vara förbjudna (haram) såsom sprithandel, grishandel, skvallertidningar eller pornografi.

I flera länder har undantag gjorts för banker när det kommer till sharia (islamisk lag). I till exempel Kuwait har staten valt att se mellan fingrarna när det kommer till just banker för att underlätta för landets ekonomi, ett exempel som följts även av i andra muslimska länder (jfr svenska JAK Medlemsbank, Banken lånar ut pengar utan att kräva ränta. För att täcka bankens kostnader tillkommer administrativa avgifter).

-Pettersson säger att det är en bra början. Islam i dagens form hör inte hemma i en modern värld…

Islamiska banker är som allt annat från islam lek med ord. Det är förbjudet med ränta men tillåtet att göra vinst i form av avgifter!


11 responses to “Al-Azharskolans ägarstiftelse har satsat 10 miljoner i muslimsk bank

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: