Brister om muslimsk förskola fick inte komma ut. Stockholm hemligstämplade rapport


ISLAM. Landskrona kommun fick nobben när man ville veta hur Al-Azharkoncernen skött sig i andra städer. Stockholms utbildningsförvaltning hemligstämplade tillsynsrapporter för att inte röja affärshemligheter.

Då stiftelsen Al-Azhar ansökte om att starta Dalahästens förskola i Landskrona ville kommunen veta mer om huvudmannens bakgrund.

Kommunerna har tillsynsansvaret för fristående förskolor. Då föll det sig naturligt att kontakta Örebro och Stockholms kommuner, där Al-Azhar redan har förskolor.

I Örebro var ingen tillsyn gjord. I Stockholm driver stiftelsen förskolor i Hjulsta och Vällingby. Kommunen har gjort tillsyn på de både förskolorna, senast 2012 respektive 2015.

Men Stockholms utbildningsnämnd ville i februari inte lämna ut tillsynsrapporterna till Landskrona. Att lämna ut dem ansågs kunna ”medföra men/skada för den enskilde”

– Jag blev oerhört förvånad. Första tanken var att överklaga, men i samma veva fick vi de efterfrågade dokumenten från den sökande, säger Anders Grundberg, chef för utbildningsförvaltningen i Landskrona.

I Stockholm hänvisas till att uppgifter om ”en enskilds affärs- eller driftförhållanden, uppfinningar eller forskningsresultat” i fristående verksamheter inte ska vara offentliga enligt lagen.

Läs mer på HD.se

Den muslimska förskolan stoppades sedan av olika skäl i Landskrona. Bland annat var det tänkt att barnen skulle hålla en muslimsk borsbön vid förskolan. Mer HÄR. 

-Pettersson hittade en reklamfilm (från 2011) om Al-Azhar skola i Stockholm. Den hjälper säkert till att bryta segregationen och undervisar garanterat icke-religiöst, i demokrati och jämlikhet…

”Svenskarna måste integreras i det nya Sverige, det gamla Sverige kommer inte tillbaka.” – Mona Sahlin

Det är småsaker som skiljer vår skola från andra, som att vi serverar halalmat och särar på flickor och pojkar i simundervisningen…


10 responses to “Brister om muslimsk förskola fick inte komma ut. Stockholm hemligstämplade rapport

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: