Fördubbling av dödligt våld i Stockholm på ett år

BROTTSLIGHET. Det dödliga våldet har i princip fördubblats på ett år i Stockholmsregionen, skriver tidningen Mitti som hänvisar till en ny rapport från Brottsförebyggande rådet (Brå). Från 26 fall 2016 till 50 fall under förra året. Då är de fem mördade i terrordådet på Drottninggatan inräknade.

Det dödliga våldet med skjutvapen har ökat kraftigt, från fyra fall till 19 sedan Brå började redovisa siffrorna. Stockholm står också för flest dödliga skottlossningar i landet.

-Pettersson tycker det är lite fel att skriva att Stockholm står för flest dödliga skjutningar i landet, jag skulle vilja påstå att det är Mellanöstern och Afrika som är värst i landet…

7 thoughts on “Fördubbling av dödligt våld i Stockholm på ett år

  1. Nu har jag just sett positiva resultat av invandringen i Skåne.Trots att 40 mord skett med pistoler senaste två åren,i främst Malmö/Helsingborg har man nu i statistik kunnat visa,att utslaget på senaste 5 åren är det färre.
    Jo det går framåt,och med statistikens hjälp kan man vända allt efter önskan !

  2. Men nu måste vi vara helt klara på att det inte är unga arga kriminella gäng med genetiska spår från i andra länder som dödar varandra i maktkamper, utan det är faktiskt pistolkulan som är dödande. Och då får vi vänta på resultatet från NFC för att fastställa kulans ursprungsland, och det skulle inte förvåna mig om det är USA. Så det är alltså Trump som dödar våra ungdomar i förorterna.

    • Det är utanförskapets fel.
      Det är bristen på ungdomsgårdar som är felet
      Det är bristen på manliga förebilder.
      Det är sd:s fel.
      Det är hasse tellemars fel.

KommenteraAvbryt svar