Ljugande journalister bör lämna landet

Den fjärde september lade Petterssons upp ett inlägg där Expressens journalist Niklas Svensson lagt upp twitterinlägg om ensamkommande.

Är man kritisk mot den absurda migrationspolitiken, straffas man för det. T.o.m. journalister angriper andra journalister när de uttalat förbjudna ord.

I ett av sina twitterinlägg skrev Niklas Svensson att vuxna som ljugit om sin ålder ska tvingas lämna landet.

Att ljuga för att tillskansa sig fördelar bör väl aldrig accepteras, oavsett vilka sammanhang det rör sig om. Bör inte alla vara ense om det? Att asylsökande ljuger om sin ålder, sitt namn, sitt ursprung och sitt skäl, är inga nyheter. Visst, varför ska man inte ljuga när det visar sig att mottagaren är tillmötesgående och vägrar ställa tuffa frågor, men är en lögn något vi bara ska acceptera? Ska man verkligen tillåtas ljuga för att få asyl i Sverige och alla de fördelar detta innebär, utan att det får konsekvenser?

Ja, det tycker åtminstone Robert Laul, sportjournalist på Aftonbladet.

Laul är förbannad på Niklas Svensson från konkurrenten Expressen. För att understryka sin ilska inleder han sin debattartikel med att irra iväg till det svenska fotbollslandslagets landskamp mot Saudiarabien 2006. Diktaturen Saudiarabien och de brott mot mänskligheten där begås, kan man gärna debattera varje dag i veckan. När Laul gör avstamp och jämför Niklas Svensssons twitter med offentliga avrättningar och att Svensson innerst inne menar att den som ljuger om sin ålder lika gärna kan dö, borde nog Laul själv fundera över om han inte borde ägna sig åt sport och inget annat.

”Niklas Svenssons resonemang innebär att barn och vuxna som under asylprocessen beslås med att ha ljugit om sin ålder ska skickas tillbaka dit de kommer ifrån, även om det innebär dödsstraff eller tortyr (likt i Saudiarabien).”

Lite längre ned i texten avslöjar Robert Laul sig själv. Niklas Svensson avfärdas av Laul som en högervriden populist som verkar ha stora problem med sig själv.

Därefter får vi ta del av två högst märkliga resonemang.

Laul citerar två författare som skrivit en bok om de grundläggande elementen för god journalistik.

”Journalistens första lojalitet är till medborgarna”.

Ni som anser att Aftonbladet möter sina kunder (läsarna) med öppna ögon, ocensurerade skildringar från verkligheten och en helt neutral agenda, får gärna räcka upp handen eller möjligen trycka på Gilla-knappen.

Det Laul sedan föreslår är om möjligt ännu märkligare. Angående Niklas Svenssons ord om att ljugande vuxna bör återsändas till hemlandet, anser Laul att ljugande journalister som Svensson borde tvingas att lämna landet.

Den som i sådana fall borde lämna landet först är Laul själv. Laul hävdar med bestämdhet att vuxna som kallar sig barn vid asylansökan riskerar tortyr och dödsstraff i hemlandet. Varför skulle vuxna som söker asyl i ett annat land, dömas till döden eller till tortyr? Vad vet Laul om det och är det inte hans egen regering han borde kritisera först? De har ju uttalat att 80 000 personer som saknar asylskäl ska utvisas, tusentals asylsökande har frivilligt återkallat sin ansökan och lämnat landet och tiotusentals kommer aldrig att få asyl p.g.a. de inte har några asylskäl.

Laul för givetvis med osanning och borde själv tvingas lämna landet om hans lösning på ljugande journalister går igenom. Vilket öde som drabbar svensk media om alla ljugande journalister tvingas lämna in presslegget, vill de nog själva inte tänka på.

SVT

Aftonbladet under Jan Helin var inte mycket att ha, men har ni märkt att blaskan utvecklats till något ännu sämre och sunkigare efter att Sofia Olsson Olsén gjorde entré som chefredaktör? Detta tar Johan Westerholm på Ledarsidorna fasta på när han går ganska hårt åt herrar Lindberg och Virtanen.

Ledarsidorna

AB:s Robert Laul har varit på bloggen tidigare…

Aftonbladets reporter kallar Zlatan zigenare och vill knulla kvinnlig kollega

14 thoughts on “Ljugande journalister bör lämna landet

  1. Robert Laul borde läsa vad centerpartisten och riksdagsledamoten Staffan Danielsson skriver i Dagens Samhälle.

    ”Bristen på ålderskontroller en rättsskandal”

    Han inleder texten med….

    ”Att Migrationsverket i flera år passivt godtagit i stället för att kontrollera asylsökandes ålder är en rättsskandal. Mitt förtroende för Migrationsverkets ledning och generaldirektör Anders Danielsson är förbrukat.”

    Läs hela.

    http://www.dagenssamhalle.se/debatt/bristen-pa-alderskontroller-en-raettsskandal-27243

  2. Vad behöver det stå i ett CV för att bli anställd på AB?

    Lite av ett måste förmodar jag……

    ”Jag är rätt okunnig, tycker inte fakta är speciellt viktigt i journalistiska sammanhang men däremot är jag totalt lojal in absurdum, när det gäller vad chefredaktör säger. ”

  3. ”– Det finns skäl för alla att följa händelseutvecklingen, vara kritiska till delar av informationen och hålla sig till traditionella medier som man kan lita på, säger Micael Bydén.” (DN 2016-09-03)

    Snälla flygvapengeneral och överbefälhavare Bydén, man ska vara nykter på jobbet. Mytomedia har desinformerat oss i snart fyrtio år och liten förändring kan skönjas. Vore det inte för alternativa medier skulle vi veta väldigt lite.

  4. Tjockisen på Aftonbladet skriver:

    ”dödsstraff eller tortyr (likt i Saudiarabien).””

    Kunde inte den fetlagde idioten hitta ett adekvat exempel på land för att styrka sin tes? Hur många flyktingar kommer ifrån Saudiarabien?

  5. En bra idé att slänga ut de som varit med och ljugit om massinvandringen tillsammans med dem som orsakat den och de som saknar asylskäl.
    En billigare metod än att hålla dem i fängsligt förvar.

KommenteraAvbryt svar