Värsta masskjutningen i USA:s historia – muslim mördade minst 50

INVANDRARVÅLD. Enligt polisen i Orlando, Florida, USA har minst har 50 människor mördats på en nattklubb. 53 människor vårdas på sjukhus och många uppges ha allvarliga skador.

Gärningsmannen har identifierats av myndigheterna som Omar Mateen, en 29-åring från staden Port St. Lucie i Florida. Mateen är afghan med amerikanskt medborgarskap.

Mir Seddique, pappa till Omar Mateen som myndigheter identifierat som den misstänkte gärningsmannen, säger till NBC News att ”detta har inget att göra med religion”.

Polisen utreder händelsen som ett terrorbrott och ska undersöka om gärningsmannen agerat ensam. Enligt BBC ska han inte ha funnits på någon lista över personer som stått under övervakning för misstankar om terrorism.

Omar Mateen hade maskingevär, pistol och ytterligare utrustning som inte preciseras. Omar Mateen var från Port St. Lucie på Floridas östkust, halvvägs mellan Orlando och Miami.  Gärningsmannen höll under tre timmar klubbesökare som gisslan och dog under polisens stormning.

Orlandos borgmästare Buddy Dyer meddelar, enligt BBC, att det nu råder ett lokalt undantagstillstånd i staden.

Imamen i Floridas muslimska organisation, Muhammad Musri, säger att tankarna ska gå till offren, och att ingen hade kunna förutse ett sådant här dåd. Han ber media att avstå från att döma och skapa sensationer.

– Det är en hemsk tragedi. Vi är bestörta och ledsna. Låt oss hålla samman och inte döma för tidigt, säger Muhammad Musri.

Omar Mateen var inte registrerad i något kriminalregister och registrerad som demokratisk väljare.

38 thoughts on “Värsta masskjutningen i USA:s historia – muslim mördade minst 50

  1. Det har skett minst 290 dödsskjutningar i usa sen förra året. De flesta gärningsmännen har varit kristna och heter micheal, chris, mm.
    Samtliga psykopater, denna psykopaten råkade heta Omar. Intget mer med det.
    Gå och lägg er!

  2. Omar Mateen, the man said responsible for the Pulse nightclub attack last night in Orlando, called 911 and pledged his allegiance to the Islamic State, according to officials.

  3. Kan vi förvänta oss samma analyser, minneskonserter och minnesprogram som efter massakern på Utøya? Då nagelfors varje kontakt, verklig eller påhittad, varje site som Anders Behring Breivik hade besökt, tänkt besöka eller kunnat besöka tillsammans med den litteratur han hade. Kommer terroristens vänner, bekanta, familj och religiösa vägledare synas i varje liten söm? Kommer Koranens att analyseras som Fjordmans och andra texter på Gates of Vienna? Kommer äntligen Islam och Koranen att få samma status som NSDAP och Mein Kampf? Kommer Hillarious att försöka skylla detta på Donald?

  4. Tror inte vi ska ha nån islam i Sverige, varken light, mellanmjölk eller fundamentalistisk! Det räcker nu!

    Jonas G. Är ju mycket för att uttala sig utan att ha tänkt igenom och den här gången har han verkligen lyckats! Jonas kanske med tanke på hens religiösa intresse är lite som Jesus! Vänder andra kinden till?

    Jonas gillar olika och älskar mångfald om jag inte minns fel! Det gör ju att hen accepterar och stödjer islamisternas syn på bögar, eftersom att ”hata bögeriet” är en del i att gilla olika och älska mångfald! Det ingår både i den våldsbejakande religionen islam, samtidigt som det är en kulturyttring vedertagen i MENA folkens kultur!

    Vi får väl se hur länge Jonas och CO anser att asylturismen berikar Sverige!

    Nästa gång kan det vara du eller någon av dina kompisar som drabbas av någon muslim utrustad med skjutvapen, bomber och granater!

    Jonas man motar Olle i grinden, självklart bjuder man inte sin banneman på kaffe och flinar stort medan hen tar livet av en, genom att skära halsen av en!

  5. MUSLIMERNA KAN DÖ O TA SIN DJÄVLA KORANEN O KÖRA UPP DEN I SINA ARSLEN GREJEN ÄR JU ATT 70% AV MUSLIMER ÄLSKAR JU KUK I RÖVEN DJÄVLA PACK FY FAN

  6. Det muslimer gör är bara nyanser.
    Alla muslimer är muslimer!
    Muslimer har direktiv från koranen.
    Muslimer är skyldiga att följa koranens krav.
    Koranen kräver att muslim ska verka för att islam tar över hela världen.
    Koranen kräver att muslim dödar ickemuslim/otrogen.
    Vill vi ha muslimer bland oss?
    Är du trygg med muslimer i grannskapet?
    Det senaste var en gayklubb. Vad och när blir nästa?
    Räcker det med att ”fördöma?
    Blir vi tryggare då?
    Är hjärntvättade människor ”mentalt sjuka”?
    Jag är rädd!
    Hur ska jag förklara hotet för våra barn och barnbarn?
    Ska jag säga; Muslimer är så snälla, de bara halshugger, våldtar, rånar, skjuter ihjäl människor och trakasserar kvinnor. – men ni behöver inte vara rädda för dem?
    Någon som kan säga motsatsen?

  7. Jag äcklas också av att se same-sex kyssas och annan PDA, men att mörda 50 människor är fanatiskt sinnessjukt. Hur är det mentala tillståndet hos de afghanska gossar som anlänt till Sverige ?? Hur många av dem är kapabla till och inspireras av detta mördande?

    När ska svenska gayslickare en gång för alla ta avstånd från och fördöma de religiösa kretsar som fördömer homos, utom i Svenska Kyrkan där de flesta präster verkar vara gay.

  8. Brukar ta ett år från händelser i USA når Sverige.
    Kan inte hända här får vi då höra.

  9. Fox skriver
    The gunman “may have leanings” toward radical Islam, FBI Special Agent in Charge Ron Hopper said when asked by Fox News whether the suspect had ties to Jihadist terror groups.

    Hopper said the investigation was looking into possible threats made previously by the suspect in connection to radical Islam groups.

    “There are allegations the individual made threats in the past to having ties to terrorist organizations,” Hopper told Fox News.

  10. Det heter inte maskingevär i Sverige – det är tysk/engelska (maschinengewehr/ machine gun), och är mer eller mindre en kulspruta. Det heter automatvapen i Sverige.

KommenteraAvbryt svar