Alltfler ser SD som ett trovärdigt alternativ

INRIKES. I en ny opinionsundersökning som Demoskop gjort för Expressen noterar Socialdemokraterna sitt lägsta stöd sedan raset i samband med förre S-ledaren Håkan Juholts avgång 2012. Partiet har enligt mätningen tappat 5,8 procentenheter sedan valet i höstas.

Även Miljöpartiet tappar och landar nu på 6,4 procent, vilket gör att Alliansen återigen är marginellt större än de rödgröna.

Sverigedemokraterna gör med sina 19,5 procent en rekordnotering i Demoskopsammanhang.

-Pettersson noterar att regeringen har 31,6 procent tillsammans och att Miljöpartiet med 6,4 styr invandringspolitiken. Det kallas vist DÖmokrati.

Socialdemokraterna: 25,2 procent (-0,3)
Vänsterpartiet: 6,5 procent (-0,3)
Miljöpartiet: 6,4 procent
Moderaterna: 23,1 procent
Folkpartiet: 5,3 procent
Kristdemokraterna: 3,5 procent (-0,7)
Centerpartiet: 7,2 procent (+0,6)
Sverigedemokraterna: 19,5 procent (+0,9)

17 thoughts on “Alltfler ser SD som ett trovärdigt alternativ

  1. Enligt Demoskop är SD:s sympatisörer inte en spegelbild av befolkningen i stort. Men nästan säger jag då.

    För finns det något parti som är en 100 % spegelbild av befolkningen i stort?

    Demoskops Anders kommenterar efter senaste undersökningen.

    ”– Det finns en överrepresentation av män, boende på landsbygd och av pensionärer. Det innebär emellertid inte längre att partiet är svaga i andra grupperingar.

    I dag är man klart större än MP bland unga, man är det tredje största partiet bland kvinnor och i storstad, man har fler med akademisk utbildning än FP.

    Många gamla sanningar kring partiets anhängare kullkastas, säger Demoskops Anders Lindholm.”

  2. Om tre år får vi svaret från väljarna. Allt är så osäkert så jag törs inte tippa längre. Sist jag gjorde det blev jag kallas Putte Kock av en vänstersympatisör. Kanske den finaste komplimang jag någonsin fått.

    • Märks att det är många med dig som är glada att se tragedier att exploatera. Vi andra sörjer och konstaterar att med SD:s politik hade pojken (och många andra) varit vid liv idag.

    • Den viktigaste lärdomen är att avstyra de riskabla resorna. Sluta använda lockbete och agera i stället i närområdet – ev kvotflyktingar. Ingen immigration av annan orsak än krig och klimat typ.

      Som när ett barn har ramlat och slagit sig går den vuxne bort till barnet och hjälper det med vad som är nödvändigt. Tvingar inte barnet att vandra miltals för att be om hjälp när det är uppenbart att allt inte står rätt till.

      Den andra typen av migration är mer som barn som kommer in i en affär och tror att det bara är att plocka för sig utan att fundera över vad de själva kan bidra med. Lockade av den skönare världen på internet där människors kamp och strävanden i europa inte riktigt avspeglas så rättvist. Många äter, skiter, sover och jobbar -that’s it. Drömmen om egen bostad finns men idag finns det en stor fattigdom i europa där många inte får mat för dagen. Men kämpar på.

    • Det är många som spått att SD kommer att minska och försvinna. Alla har haft fel, SD fortsätter att öka och fördubblas varje val. Lanseringen av den döde arabpojken är avsedd att skada SD men det kan lika gärna gå åt andra hållet när allmänheten får klart för sig varför han drunknade. Jag hoppas att jag aldrig får se alternativa media använda en liten pojkes död i politiska syften, då sjunker vi till deras nivå!

    • Varför skulle SD som inte på något vis har att göra med den uppkomna situationen förlora på bildens publicering och spridning?

      Har läst på flera ställen denna gissning, själv tror jag tvärtom att SD gynnas av bildens spridning då den tydligt visar vilken politik som förs och förts i Sverige de senaste åren, och effekten av den.

      Enda sättet att minska döden på medelhavet, och framtida kriser i europas länder är att minska de illegala flyktingströmmarna.

      • En enkel översättning av FB-kommentaren lyder:
        Vi SÖRJER inte ..utan vi FIRAR det.
        Bara en flykting… en flykting är för lite:Havet har redan slukat många fler.
        Innan sidan censurerades bort i natt,hade hela 49 tryckt ”tummen upp”

      • —- Och det viktigaste:
        ATT STOPPA ISLAMS (IS) SPRIDNING I EUROPA!

        Sverige minskar för varje muslim som kommer innanför gränsen.
        Muslims livsuppgift, enligt koranen, är att ta över världen,
        ”inte delar av den utan hela” och att döda icke muslimer, otrogna.

        Det borde inte vara bara jag som är skräckslagen!!!!
        Jag vill ha mycket kvar………

KommenteraAvbryt svar