Dåligt samvete

Ingen normalt fungerande människa kan låta bli att beröras av bilderna på 2-årige Aylan och andra barn som far illa under sin flykt.

Frågan är hur Bashar al-Assad i sitt fina palats, talibanerna uppe i sina berg, skäggmuslimerna i IS och alla andra som bär skuld till att 2-årige Aylan tvingades fly, känner?

16 thoughts on “Dåligt samvete

  1. Det är sorgligt när barn blir offer för dåliga beslut som
    tagits av föräldrarna. Sveriges del i den skulden är
    att sända ut signaler i världen att här får man stora bidrag
    att få utan några motprestationer. Detta utnyttjas stenhårt
    av flyktingsmugglare som pressar pengar av dem som flyr.
    Så dom i Sverige som har stor del i Pojkens död är
    DÖ nickarna med Landsförrädare Reinfeldt i spetsen,
    som sänt ut dessa signaler i Världen!

  2. Jag tror att den här incidenten med den lilla grabben bara är en liten del av en större kampanj som pågår just nu. Ganska så lägligt ”tajmad”, med tanke på vad som pågår ute i Europa. Alla medier och TV-kanaler är fullkomligt nerlusade av snyfthistorier om de stackars flyktingarna. Biståndsorganisationer som tvår sina händer och vädrar morgonluft. Sammantaget tror jag att alltsammans är ett enda falsarium för att beveka befolkningen och ett spel för gallerierna.

  3. Familjen levde och verkade i Turkiet under 3 år (fadern jobbade som byggnadsarbetare)innan dom fick för sig att testa lyckan i Europa när deras ansökan om asyl i Canada avslogs. Man ska inte säga att dom har sig själv att skylla att barnen dog, men faktum är att det förhåller sig på det viset.

  4. Frågan ställs bättre till dem som regerar Sverige, för om de inte lockat hit så många människor genom att framställa Sverige som landet med gul och gröna skogar med allt till alla utan krav på varken identitet eller arbete så hade aylans familj aldrig flytt från Turkiet där de bott i flera år.

    Historien bakom må vara hur sorglig som helst, men det ändrar inte faktum att Aylan drunknade enbart för att sveriges pullfaktorer lockade pappan att sätta familjen i en överlastad smuggelbåt, som ”kaptenen”? övergav efter en kort stund och simmade iland, och ge sig ut på havet istället för att stanna i Turkiet och relativ säkerhet.

    Och varför ska just aylans öde beröra oss mer än andra barns öde?
    Ja det är sorgligt på alla sätt, men tyvärr bara ett öde av tusentals som aldrig någonsin kommer media till kännedom, och tyvärr tror jag att även om drunkningshistorien är sann så har den utnyttjats samvetslöst av media i syfte att spela på läsarnas känslor för att ytterligare främja invandringen.

    • Ja – vad tror du fotografen bakom det i min uppfattning, arrangerade, hemska fotot med barnet, har tjänat? Det är så många som utnyttjar situationen till att berika sig själva. Inklusive mannen, som satte sina barn utan flytväst i en skranglig flotte. Mannen, som har råd att flyga hem sin döda familj till ett land som är så farligt att det inte går att bo där.

      • Sanningen bakom själva bildtagandet bryr jag mig faktiskt inte så mycket i, men desto mer sanningen bakom varför familjen satte sig i båten med kurs mot norra Europa trots att man befann sig i relativ säkerhet.

        Fotografen har säkert tjänat en del pengar på bilden, liksom asylbaronerna i Sverige gör på flyktingar, eller Annie Lööf räknar med att göra när eller om de kommer i ( lågavlönat ) arbete i Sverige.

        Varför media gör så stor affär av just den här drunkningshändelsen ( skulle kunnat skriva olycka, men en olycka är oförutsedd vilket dessa resors möjliga utgång inte kan vara ens för den mest schizofrene fantasyförfattaren ) är också en sak jag gärna skulle vilja veta sanningen om. Att det skulle vara av omtanke för flyktingarna tror jag inte en sekund på, utan mer på lösnummerförsäljning av makabra bilder i en sista desperat kamp för överlevnad efter att i åratal fjärmat sig från verkligheten, och nu sakna möjlighet att trovärdigt med hedern i behåll börja skriva sanningen om flyktingar, invandring och politik.

      • http://www.fnurra.se/2015/09/01/fortsatt-granska-orrenius-och-hamrud/

        ”Det går allt sämre för svenska medier och förklaringen är enkel. Deras innehåll är värdelöst. De skriver om en verklighet som inte existerar. De skriver utifrån idealistiska vanföreställningar. Sverige blir tryggare för var dag basunerar de ut. Samtidigt kastas de handgranater och folk avrättas på öppen gata. De får Bagdad Bob att framstå som en sanningssägare.”

  5. Enkelt, inte ett sk*t.

    Sedan må al-Assad vara hitte-på-president (vad har DÖ-Löfvén för legitimitet?) och diktator men människor hade det drägligt innan USA, Saudi och Qatar orkestrerade ett uppror som växte ur deras kontroll till IS.

KommenteraAvbryt svar