Städar skolor – sägs upp fem gånger varje år

INRIKES. Lokalvårdarna inom skolan i Södertälje sägs upp fem gånger per år, rapporterar Länstidningen Södertälje. Detta efter att kommunen förra året skrev på ett nytt avtal som är 30 miljoner kronor billigare. Lokalvårdaren Maj-Inger Rosberg, som städat skolor i 31 år, har fått en bruttolön på 14 000 kronor och betydligt sämre arbetsvillkor.

– Vi blir ju alla uppsagda fem gånger per år, inför jullov, sportlov, påsklov, sommarlov och novemberlov, därefter återanställda om vi har turen eller orkar leva med denna ekonomiska och psykiska otrygghet, säger hon till LT.

-Pettersson antar att detta beror på de socialdemokratiska politiker i Södertälje som godkänt en sådan upphandling i besparingssyfte och på det socialdemokratiska facket Kommunal som godkänt anställningsavtalet.

Sedan kan man undra varför det mångkulturella paradiset Södertälje måste spara så hårt. Är inte staden full av vinstgivande nysvenska  entreprenörer…

12 thoughts on “Städar skolor – sägs upp fem gånger varje år

  1. Vi får se nästa vecka om Grekland gör statsbankrutt och sedan följer Sverige efter, i alla fall om några år….MASSINVANDRINGEN är en KATASTROF för Sveriges befolkning och nationen, VARJE SVENSK STAD GÅR MED MILJARDER I UNDERSKOTT!!!
    OHÅLLBART I LÄNGDEN….Hur många hjärnceller behövs för att förstå det ? Svar:0!! Ett barn kan räkna ut att denna situation är ohållbar. Städerskor och exempelvis renhållningsarbetare gör ett mycket viktigt arbete, utan dem skulle det spridas sjukdomar och vi skulle drabbas allihopa…
    SKAMLIGT att någon behöver jobba i dagens Sverige för de här lönerna, ett fackligt svek, de borde att eventuella entreprenörer respekterar kollektivavtal, allt annat är oanständigt.

KommenteraAvbryt svar