Kvinnor från väst bryr sig inte om de blir våldtagna

ISLAM. Saudiarabien är det enda landet i världen som förbjuder sina kvinnliga medborgare att köra bil. Nu har den saudiska historikern Saleh al-Saadoon försökt motivera förbudet med att påstå att förbudet skyddar kvinnor mot våldtäkt.

Saadoon hävdar nämligen att det finns en risk att kvinnor som kör egen bil kan bli våldtagna om bilen går sönder. Saudiarabien vill i motsats till andra länder, skydda sina kvinnor mot denna risk genom att inte låta dem köra bil, enligt historikern.

Västerländska kvinnor från USA och Europa, är inte så oroliga för att bli våldtagna, hävdar historikern och fortsätter: – De bryr sig inte om att de blir våldtagna vid vägkanten, men det gör vi gör, säger Saadoon i en intervju på TV-kanalen Rotana Khalijiyya, enligt en översättning som utförs av Middle East Media Research Institute .

Eftersom våldtäktsargumentet inte blir så väl mottaget av publiken försöker historikern med ett annat argument, som säger att kvinnor i Saudiarabien behandlas som ”drottningar” eftersom de körs runt.

Då frågas om han inte är rädd för att chaufförerna ska våldta kvinnorna?

Saadoon har dock lösningen även på detta: – Det finns en lösning, men regeringen och religiösa ledare vägrar att höra om det. Lösningen är att ta in utländska kvinnliga förare att köra våra fruar, säger han.

Nettavisen

13 thoughts on “Kvinnor från väst bryr sig inte om de blir våldtagna

  1. Pettersson gillar att leta efter bisarra människor, sen tar han in dem i sin propaganda. Kommentatorerna sluter upp och får utlopp för sin bitterhet.
    Snart skall vi väl skicka hemvärnet till Saudi.

    • Härinne lär du bara hitta en förvirrad palestinsk hermafrodit som dyker upp allt emellanåt under diverse kryptiska alias, en av hens böjelser är att gå omkring i högklackat. Pröva lyckan där! 😉

      • ”Min herre!”, adonaj! Blanda inte ihop mig med någon annan, om du tycker jag är förvirrad må så va hänt. Men mina åsikter är mina. Jag behöver inte ha något kryptiskt alias jag är mig själv. Och ja jag gillar att gå i högklackat precis som du verkar gilla grova sulor. Och det är ingen idé att pröva lyckan här 🙂

  2. Kan bara säga att jag förvånas över att ”intelligenta” personer( och med tanke på dagen möjlighet att informera sig) kan uttala sig om kvinnor i väst På det här sättet. Chaufförstanke för alla kvinnor i Saudi är så sorgligt att man inte vet om man ska skratta eller gråta.

  3. Konstigt att nån bryr sig. Man behandlar dessa totalt hjärnblåsta individer som folk, låter dom komma till tals i medier, håller hov när höga höns kommer på statsbesök, och har långtgående handelsavtal med dessa sagofigure. Alla stater kryper i stoftet på grund av den olja som vi har hittat , och de nu betrakter som deras. Släng ut herderna och deras profet, ta tillbaka vad som är vårat. Utan oljepengar är bilkörning liksom inte längre aktuellt.

  4. Sökes: ung, vältränad, vacker man som kan köra mig till jobbet, matbutiken, återvinningsstationen….så jag har något vackert att se på när jag är tvungen att köra bil i vårt grådaskiga väder-Sverige. Hmmm

KommenteraAvbryt svar